Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

28 februari 2011

Mora Träsk

Idag har jag bokat biljetter till Mora Träsk's föreställning i Borås den 27 mars. Det ska bli hur skoj som helst! När jag jobbade inom förskolan förra omgången, lyssnade vi ofta på dem på CD och lekte och sjöng deras härliga låtar. Denna gången blir det live! Jag misstänker att det är fler vuxna än jag själv som gillar dem - jag har nämligen bokat biljetter till tre barn och fem vuxna..!! Jag erbjöd mig att åka själv med barnen, men nädå, de andra ville oxå följa med... :) Tyvärr är det dagen efter en straffsexa/straffhippa så jag anar att det är någon/några som kommer luta sig tillbaks och vila ögonen en stund... Jag hoppas och tror att vi kommer få en kanoneftermiddag - antingen det är dagen efter eller inte! För vem har inte gått på tigerjakt..? Eller sjungit fader Abraham..? Eller sjungit Hänger öronen på dig ner..? Vem har inte hört Mora Träsk?? Isf har ni missat något som alla barn (och vuxna..??) bara älskar!!

Sköt om er där ute och ta hand om varandra!

Kram

26 februari 2011

Bubbel och champagne

Igår kväll var vi barnlediga och då passade vi på att mysa lite i vårt nya badkar! Det har stått där ett tag nu, men det har inte funnits något bra tillfälle att inviga det än. Inte förrän igår! Oj, oj, så lyxigt och skönt det kändes att krypa ner i det varma vattnet! På badkarskanten stod några ljusstakar samt varsitt glas med kall champagne och på stereon spelades "Absolute acoustic"... Riktigt stämningsfullt och romantiskt!! Men när vi skulle trycka igång bubblorna i karet så FUNKADE DET INTE!! Upp och kolla kontakten och ner i källaren och kolla propparna, men icke sa nicke...! Jaha... Det var det... Men vi hade i alla fall värme i vattnet och bubblor i glaset och det var ju mysigt!
















Efter det sköna badet åt vi fläskfilé med gorgonzola och drack lite vin. Vi satte oss i soffan för att kolla på Let's dance och vad händer..?! Vi somnar! Båda två slocknar som lamporna när strömmen går..! Vaknar till liv nån gång vid halv tolv och kan knappt öppna ögonen. Det var bara att masa sig upp till bingen och slockna för natten. Jaha, det var den barnlediga kvällen!

Nu ska jag beta av min arbetslista jag har gjort! Musiken är på och jag känner mig laddad att ta tag i lampor, garderobsdörrar, spegeldörrar, persiennkrokar, städning, tavlor, uppackning av lådor och säckar, sortering av papper, betalning av räkningar, kabeldragning, programinstallation på datorn, beställning av foton, backup på datorn, mail som måste skickas osv... Oj, så trött jag blev helt plötsligt... Får nog vila lite innan jag fortsätter med listan..!

Ta hand om varandra där ute och hoppas ni får en fin helg tillsammans med nära och kära!

Kram

24 februari 2011

Vårdcentral och fadderbarn

Idag var jag på Vårdcentralen här i Bollebygd pga en rygg som har stört mig i några månader. Jag anmälde mig och betalade och satt in i väntrummet. Efter cirka 3 minuter ropade de upp mig och sedan träffade jag en läkare som tog mig på allvar och som pratade med mig i nästan en hel halvtimma! Helt otroligt och helt oväntat. Man är ju van vid att läkarna, i allafall på vårdcentralen som jag hörde till innan, knappt hann lyssna på problemet innan de skickade hem patienten med rådet att ta en värktablett så går det över. Nä, denna läkaren frågade och testade och skrev. Resultat: remiss till röntgen i Borås. TACK!

När jag jobbade på Räddningstjänsten i Varberg, hade vi ett fadderbarn från Sri Lanka. När jag slutade var det ingen som var intresserad av att ta över "fadderansvaret" efter mig, så då sa vi upp samarbetet med Plan. Jag tyckte att det var lite mysigt med ett fadderbarn, så jag bestämde mig för att skaffa ett till vår familj. Nu har vi en liten tjej som går i 3:e klass och som bor i Guayaquil, Ecuador. Idag fick vi första brevet från henne! Jättemysigt!! Just nu är lilla hjärtat inte speciellt intresserad av fadderflickan, och jag misstänker att hon känner lite konkurrens eller att hon inte riktigt förstår vad det handlar om, men jag hoppas att det går över med tiden och att hon kan känna glädje över att vi kan hjälpa fler barn - utan att adoptera allihop!

Ta hand om varandra!

Kram

22 februari 2011

Hemskt!

Läste Borås Tidning från igår och ser då en artikel om en man som blivit rånad i sitt hem i centrala Bollebygd. Ja, det var ju hemskt, men jag la inte så mycket tanke på det efter att jag hade läst klart artikeln, utan gick vidare till annat i tidningen. Senare under dagen pratade jag med min mamma och då berättade hon att det var deras granne som blivit rånad! Deras granne!! Helt plötsligt kom det lite för nära, för att jag bara skulle kunna glömma bort det och gå vidare! Deras granne hade blivit rånad I SITT HEM! De hade tagit sig in och misshandlat honom och stulit hans pengar! Mamma och Håkan var inte hemma den kvällen, men OM de hade varit det... Tänk om... Det kunde ju lika gärna varit deras dörr som de hade bestämt sig för... Usch! Ja, det är bäst att låsa ordentligt om sig och inte öppna för någon man inte känner igen! Trist, men det verkar vara den bistra verkligheten. Här. Nu. Idag. I Bollebygd. I Sverige. I världen.

Ta hand om varandra och lås dörren om er!

Kram

19 februari 2011

Fullmåne

I natt sov jag ruskigt oroligt, jag vaknade flera gånger och jag vred och vände på mig säkert hundra gånger. Jag hävdar att det beror på fullmånen. Men är det sant att fullmånen kan påverka sömnen eller är det en myt..? Jag kollade runt lite på nätet för att se vad som skrivs om det som vissa av oss säger är ett fenomen...

Här är några yttranden:

"Förvirrade och aggressiva kroggäster, märkliga olycksfall och galna patienter på akuten – allt kan hända under full­månens sken."

"Fullmånen är myt­omspunnen och lysande påtaglig. Att varulvarnas – och gäddornas – tänder vässas i månskenet är det få som faktiskt tror på, men att vanliga människor blir mångalna eller åtminstone drabbas av tillfällig insomnia är en verklighet enligt desto fler."

"I krogvärlden talar man om ”fullmånenätter” som benämning på nätter då galenskapen glöder i gästernas ögon. På backpackerstränder runt om i Sydostasien dansar ungdomar sig vilda under så kallade full moon parties. Och enligt Patent- och registreringsverkets blogg finns en utbredd uppfattning om att dagen efter fullmånens nattsken trillar extra många nykläckta idéer in."

"Månen är så mäktig, enligt somliga, att den till och med kan förbättra ditt sexliv. Den årliga orgasmnatten – startad av sex­experten Ylva Franzén – har förlagts till första fullmånen efter midsommar. Ligger man med någon ute i naturen den natten försvinner man bortom tid och rum, menar sexexperten."

"Månen har alltid varit magisk inom folktron. De som har svårt att sova vid fullmåne kan egentligen skatta sig lyckliga, eftersom det är i månens sken som varulvarna visar sig – och dessa väsen bör man noga akta sig för."

Ni får tro vad ni vill, men jag fortsätter hävda att mina sömnproblem en gång i månaden beror på fullmånen!!

Sköt om er där ute och akta er för varulvarna!

Kram

Bilden är hämtad från Internet

17 februari 2011

Februarilov och första sommarjobbet

Denna veckan har jag februarilov tillsammans med lilla hjärtat. Helt underbart! Men vart tar dagarna vägen?? Det är redan torsdag... Men vi har i allafall hunnit med massor med roliga saker! Vi har varit hemma och haft det mysigt, målat och spelat spel, vi har varit på Leo's lekland och vi har badat i Stadsparksbadet. Sambon suckar ibland över att jag inte hinner med att göra vad som ska göras här hemma, men denna veckan är vikt till lilla hjärtat! Hon blev så otroligt försummad under jullovet, så nu har jag bestämt att vi ska bara göra roliga saker tillsammans under detta lovet!

Leo's lekland... Där var det roligt! En stor lokal i närheten av Knalleland med massor av aktiviteter. Man kunde klättra, klänga, åka olika sorters rutschkanor, hoppa på studsmattor, rulla runt i bollhav, skjuta med bollkanoner mm. Ett paradis för den som vill aktivera sig (och sina barn!). Lilla hjärtat rusade runt och skulle testa allt, och då menar jag verkligen ALLT! Först skulle jag vara med och klättra och klänga, vilket förmodligen såg ganska roligt ut, då man inte längre är så där himla smidig... Men efter ett tag så sprang hon runt själv och sa till mig att sätta mig i en soffa och vila lite... (?!) Ja, hon känner sin gamla mamma..!

Stadsparksbadet... Där var det också roligt! Vi fick med oss stora hjärtats dotter dit (16 år) och jag tror att hon också gillade det. Vi badade supervarm bubbelpool, åkte vattenrutschkana, simmade i stora bassängen mm. Vi gjorde däremot misstaget att kliva i bubbelpoolen det första vi gjorde - efter det var alla andra bassänger svinkalla..!! Hugaligen så orutinerat..! Men vi överlevde det också, som tur är...

Efter badet idag hjälpte jag stora hjärtats dotter att skriva sitt första CV. Det är inte lätt att söka sommarjobb alltså. En del arbetsplatser har redan anställt och en del tycker att hon är ute i väldans god tid och ber henne återkomma om nån månad. Sen finns det de lite större arbetsplatserna som inte alls tar in sommarjobbare. Det ÄR inte lätt att vara 16 år och söka sitt första jobb... Hur tuff kan man vara, hur mycket ska man ringa, hur mycket kan man "tjata" och vart ska man ringa? Ska man vara kräsen eller ska man söka allt fast man egentligen inte vill jobba just där? Som sagt; det är inte lätt... Jag minns mitt första sommarjobb - det var på Bollegården, här i Bollebygd. Jag var 15 år och fick tjänst som "Passflicka". Jag skulle bara umgås med pensionärerna, gå ut och gå med dem och läsa tidningen för dem. Min lön var 15:-/tim... Ha ha ha!! Det har ändrat sig en del..!

I morgon är sista officiella dagen på Februarilovet och då ska vi åka och bowla tillsammans med en annan familj. "Du kan få köra hem från bowlingen", sa stora hjärtat... Ja, ja, dessa män... De kan inte bowla utan att ta nåt innanför västen - om det sen inte går bra för dem, så kan de ju alltid skylla på det..! ;)

Det var en massa andra saker som jag också skulle vilja ha gjort på lovet... Jag skulle viljat grilla korv ute, varit på Borås djurpark, gått på bio, åkt skidor och skridskor mm. Så bra det hade varit, om lovet hade varit dubbelt så långt och om man dessutom hade fått lite bidrag för att man är ledig och är tillsammans med sina barn! DÅ hade man kunnat göra allt och lite till! Men vi får väl spara lite tills nästa år..!

Sköt om er där ute!

Kram

Bollebygd i vinterskrud

14 februari 2011

Alla Hjärtans Dag

Idag är det alla Hjärtans Dag. Idag ska vi vara extra omtänksamma och ta extra mycket hand om våra nära och kära. Dagen idag, går i kärlekens tecken. Men varför behöver vi en extra dag för kärleken..? Borde vi inte ta extra mycket hand om våra nära och kära ALLA dagar..? Och varför ska man köpa en massa blommor, hjärtan, choklad och andra små presenter just idag..? Varför inte vilken dag som helst på året säga "Jag älskar dig!" och ge bort en liten present, bara just för att man älskar..? Behöver vi bli påminda en gång om året att visa kärlek och omtanke..? Jag vet inte... Jag hör till de som har köpt små presenter och jag kommer att ta extra mycket hand om mina hjärtan just idag - precis om alla andra dagar!

Ha en fin Alla Hjärtans Dag där ute - ta hand om er och varandra!!

Kram


12 februari 2011

Underbara hästar...

Idag när vi vaknade var det -13 grader ute... Vart har våren tagit vägen..??? Vi skulle till ridskolan och stressade på som vanligt. När alla lager med kläder var på var det dax att skrapa fram bilen... Vi skrapade och skrapade och skrapade...! När rutorna tillslut var rena från isen kunde man ändå inte se ut genom framrutan... Det var frost på insidan oxå!! Gode värld... Våren!! Var är du?!

Väl framme (sena då, naturligtvis!) vid ridskolan, fick lilla hjärtat en ny häst som hon aldrig ridit förut. Hon gick och bekantade sig lite och rätt som det var bet hästen henne rätt över tummen... Hon blev ju naturligtvis jätteledsen och så fick hon ett stort rött märke... Hmmm.... Detta började ju bra... Men vi sadlade och tränsade hästen och efter hand så lugnade den ner sig lite. Uppe i ridhuset gick och travade jag med - mellan koner och bommar. Rätt som det var blev hästen rädd för något och sparkade bakut, vilket medförde att lilla hjärtat blev avslängd... Hon skrek så klart i högan sky..! Vi samlade ihop oss och inventerade skadorna (vilka inte var några allvarliga, som tur var!) och sedan satte hon tappert upp i sadeln igen. Modershjärtat ömmade för den lilla ledsna tjejen på hästryggen, men det var ju bara att visa upp en trygg och säker front... Hon red i allafall modigt färdigt, även om det var med tårarna rinnande ner för kinderna. Lilla hjärtat...

När vi kom hem och drog av vantarna så ser vi att hon är alldeles svullen över tummen och har svårt att röra den... Nu avvaktar vi för att se om svullnaden går ner och om hon kan röra tummen när hon fått upp värmen ordentligt, eller om vi behöver uppsöka farbror doktorn...

Sköt om er där ute och akta er för hästarna..!!

Kram


Bilden är lånad från Internet

10 februari 2011

Första inlägget!

Det här känns ju jättespännande! En helt ny och alldeles egen blogg... Kan undra vad det blir av det här då... Det är ju så himla kul att läsa andras bloggar, men därifrån till att skriva en själv... Ja, vi får se hur det går! Som sagt; det kommer handla om helt vardagliga saker som händer mig här och nu - mitt i livet!

Jag har nyligen flyttat, bytt jobb och köpt hus tillsammans med mina två hjärtan. Från att ha bott i en lägenhet och haft ett administrativt jobb i Varberg, har jag nu en villa (som vi har renoverat grundligt!) och ett jobb inom förskolan i Bollebygd. Många undrar hur jag kan lämna Varberg och flytta hit... Ja, det kan man ju undra... Skämt å sido; jag är ju uppväxt här i Bollebygd och bodde här under större delen av min uppväxt, så det känns inte alls konstigt att återvända hit. Det är visserligen 27 år sedan jag bodde här, men ändå... Dessutom kommer mitt stora hjärta härifrån, så därför kändes det logiskt att vi skulle bosätta oss här.

Idag är jag hemma och kurerar en superjobbig huvudvärk som nitade sig fast i tisdags kväll. Det känns som om det är på övergång och jag hoppas kunna återvända till jobbet i morgon. Just nu sitter jag vid skrivbordet och emellanåt tittar jag ut på snön som yr där utanför. Nu räcker det snart... Jag längtar verkligen efter våren och den där alldeles speciella värmen som vårsolen ger. Tänk att kunna ta av sig tjocka kängorna och bara sticka i fötterna i ett par sandaler. Tänk att inte behöva tjocka jackan, utan att bara kunna gå ut som man är klädd... Jag vill ha vår NU!!!

Sköt om er där ute!

Kram