Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

30 december 2011

Året som gick... 2011

Oj, så mycket som har hänt det här året..!! Det har verkligen varit ett år som har innehållit det mesta och lite till. Jag tänkte försöka sammanfatta året som gått... Året som heter 2011...

Året började med att vi renoverade vårt fina hus som vi köpte i december året innan. Vi rev väggar, byggde nya väggar, flyttade väggar, byggde om badrum, målade väggar, golv och tak, tapetserade, rev bort mattor och la in nya golv, sågade ner träd och buskar, tog ner en spaljé och så bytte vi trappsteg och satte dit en ny handledare... Pust! Vi gjorde allt det här på ungefär 1,5 månad för att kunna flytta in i början av februari.

Hallen där vi rev, flyttade och la till väggar





















I mitten av januari lämnade jag mitt fina Varberg och det sista flyttlasset gick till Bollebygd. Lilla ♥ och jag trängdes med stora ♥ i det lilla huset han hyrde. Vi levde i väskor några veckor och vi fick stuva in alla möblerna i källaren tills allt var klart i nya huset. Trångt, stökigt och rörigt, men det fungerade faktiskt riktigt bra! Vi strävade ju mot samma mål och då klarar man det mesta!

Under våren jobbade vi vidare med huset och färdigställde en hel del. Vi jobbade ute i trädgården och försökte få ordning på den. Men vi har även gjort en massa andra roliga saker... Vi har bowlat, varit i badhuset, lekt och klättrat på Leos lekland, vi har varit i djurparken, vi har sett Mora Träsk och varit på cirkus. Vi har varit på straffsexa/hippa, vi var på en 50-årsfest och en 45-årsfest, vi har värmt oss vid Valborgsbrasan, vi har kollat in koutsläppet i Sätila och vi var på FÄST i Bollebygd. Vi har gjort många Varbergsturer och fått många fina besök från Varberg. Vi har hälsat på hos goda, fina vänner och vi har firat världens finaste 8-åring. I maj gjorde vi oxå den sista återrapporten till Ecuador.





















När sommaren och sommarlovet kom så åkte vi till Gotland några dagar, tillsammans med svägerskan. Det var några superfina och mysiga dagar. Vi firade midsommarafton tillsammans med fina vännerna i Varberg och sedan firade vi midsommardagen i Bollebygd med en massa lekar och grillat, hos familjen Krok. Vi var i Varberg en hel vecka och bara njöt av lugnet och tystnaden och solen och värmen. Vi åkte till Helsingör en dag och njöt av korven och ölen... Vi fick besök av lilla ♥ allra finaste vänner från barnhemmet i Ecuador; Paul och Maria kom med sina föräldrar och hälsade på oss en helg! Ett kärt återseende som var en fröjd att se! Under sommaren var vi i Göteborg och åkte Paddan och Göteborgshjulet, vi var på Leos lekland och i djurparken och vi fick besök av både släkt och vänner. I augusti firade vi finaste sambon på hans födelsedag. En solig och fin dag, då vi kunde sitta ute och grilla på vår stora terass.

Käraste återseendet! ♥
Så kom då hösten och den började med en skolstart och ett försök till en annan diet - vilket slutade med en krasch... Jag var på begravning och tog farväl av kära Erling... ♥ Vi har varit på hästmässa och bok- & biblioteksmässa, vi har varit i Ullared och handlat. Vi har varit på en 100-årsfest och en 50-årsfest. Jag har varit på en adoptionstemadag och jag har pratat adoption på en studiecirkel. Jag har varit på mammografi och påbörjat en distansutbildning. Jag har lämnat in tio inlämningsuppgifter och jag har gjort två tentor. Tjejgänget från Varberg har varit och hälsat på samt en massa andra kompisar, vänner och familj. Vi har skalat av trädgården och tagit bort en massa stubbar och rötter och gamla växter som vi inte ville ha kvar. Vi har sått nytt gräs och byggt murar och staket. Jag har varit på Me&I-party och på en blomsterbinderikurs. Vi har bakat pepparkakor, lussekatter och vi har pysslat och gjort julgodis. Vi har varit på Åhaga och ätit julbord, vi har varit på Liseberg och på Jul på Liseberg. Vi har varit på strutsfarm och ätit söndagsmiddagar. Vi har varit i skogen och huggit gran och vi har grillat korv. Stora ♥ har varit med och delat på en fälld älg och han har skjutit ett rådjurskid. Vi var på Hultafors sanatorium och fick rysningar, vi har varit på julmarknaden på Tjolöholm, invigning av nya ridhuset med käpphästuppvisning och på Showkidzavslutningen. Vi har varit på luciainvigningen i Bollebygds kyrka. Jag har varit på olika jobbintervjuer och på glögg- och julklappsfika. Jag har haft sju utvecklingssamtal på tre dagar och jag har kört mina föräldrar till och från flygplatsen ett antal gånger under året. Vi var på Rondo och kollade på Ledin och vi har firat JUL. Men det bästa och finaste under året var ändå när stora ♥ frågade om jag ville förlova mig med honom..!! 11-11-11...! ♥













Oj, så mycket som har hänt det här året..!!
Det kanske inte är så konstigt om man är lite trött ibland...

Jag önskar er alla ett riktigt gott slut på detta året och ett riktigt sprakande härligt nytt 2012!!

Kram!!

25 december 2011

Det blev en fin jul

Igår var det julafton...
Vår första riktiga julafton tillsammans som sambor och första riktiga julen i vårt nya hus...
Det kändes fint att pynta och förbereda tillsammans; tomtar, gran, ljus, mat, dryck...





















Da'n före dopparda'n var helt hysterisk. Vi höll på från tidig morgon till nästan mitt i natten. Satt bara ner när det var dags att äta och fika... Det kändes i kroppen när det var dags att vika ner, kan jag avslöja... Men vi var nöjda och kände oss lagom förberedda.

Igår så var det ju då dags för julafton..! Upp tidigt och fixade det sista och när klockan slog 12, så kom de första gästerna (föräldrar från båda sidor.). Lilla ♥ och bonusdottern hade gjort pepparkaksgrissini och till det serverade vi ädelost med kesella. Dryck till detta blev ju så klart glögg. Vi dukade fram julbordet och det innehöll alla delikatesser man kan tänka sig; gravad struts, rökt renhjärta, cherrysill, löksill, bacon- & pepparrotssill, sweet chili & basilikasill, gravad lax, sillsallad, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, Jansson, vildsvinskorv, julkorv, kamben, potatis, hovmästarsås, ägghalvor, valnötsbröd, vörtbröd, kavring, polarbröd, kex, ostar av alla sorter, rödbetor, skinka mm. Det var så det räckte till och blev över! Till fikat serverade vi pepparkakschoklad, mozartkulor, spansk choklad, polkacookies och pepparkaksrullar. Samt en massa annat godis... Efter allt det här så serverades lutfisk till de som ville ha och som orkade äta... Samt snaps, julöl, vanlig öl, vatten, bubbelvatten, julmust och Fanta... Ja, och så lite kaffe, te, cognac och whiskey oxå då, förståss...

En liten del av allt som
serverades på julafton...






















Det kändes som alla andra jular när man skulle gå och lägga sig; vi rullade ner i sängen och nästan kved på grund av den fulla magen... Men det var faktiskt värt det, för vi hade en supertrevlig dag tillsammans med vår fina stora familj!

Idag, på juldagen, hasar vi mest omkring och gör ingenting... Vi har legat i soffan och i fåtöljen och läst, sovit, spelat Wordfeud och bara varit. Lilla ♥ har spelat dataspel och kollat på film. Precis så som en riktigt slapp juldag ska vara...

God fortsättning på julen - alla ni där ute!!

Kram

Vår fina gran med alla klapparna...

18 december 2011

Gran, grill och käpphästar

Idag körde vi upp till Gräsmossen för att leta upp den perfekta granen! (Ja, vi hade frågat markägaren och fått lov att ta en gran där..!) Det hade under natten kommit lite snö och temperaturen låg runt 0:an - perfekta förutsättningar för granletande.















Vi hade, förutom en såg, tagit med oss en liten grill, korv och varm choklad. Vi travade upp bland träden och hittade ganska snabbt det perfekta trädet - snabbt fram med sågen, innan vi ångrade oss och hittade ett annat perfekt träd... Ja, man vet ju aldrig! Det finns alltid finare och  mer perfekta granar någon annanstans..!! Nä, nu är vi nöjda och glada för just vår gran. Nu står den på invänjning i vårt kallförråd - vi får se när vi tar in den och sätter igång med att klä den!

När granen var fälld, fick vi tänt grillen och sedan åt vi lite korv och drack varm choklad. Tänk så gott det smakar när man äter utomhus! Och nu har det blivit vår lilla tradition att ge oss ut i skogen och såga ner den perfekta granen och att efter det grilla lite korv. Mysigt med bra traditioner! De ska bevaras!

Granen i bilen, korven uppäten och allt var packat och klart; då körde vi snabbt hem med allt. Lilla ♥ bytte om och sedan var det dax för invigningen av det nya ridhuset på Holmen. Det är så otroligt fint och stort, jämfört med det gamla. Flera ingångar, en stor läktare och ett domartorn finns i det nya huset. Många har jobbat dag och natt med att få det färdigt till invigningen och det var på håret att de hann...

Invigningen var en mycket trevlig stund. Det var maskeradhoppning, spex, finbesök, luciabesök mm. Och så naturligtvis det finaste och bästa på hela invigningen; lilla ♥ var med på käpphästuppvisning! Helt ljuvligt! Massor med barn hade varsin käpphäst och så hade de ett lite program som de körde där inne i manegen. Jätteduktiga var de och lilla ♥ var superstolt över att ha fått vara med där!















Nu ikväll har vi plockat fram alla tomtar och annat julpynt för att se över vad vi ska ha och vad vi kan packa ner igen... Oj, oj, oj, så mycket grejer vi har... Kära nån! Det blir inte lätt att bestämma vad som ska ställas fram... Nu är hela vardagsrummet belamrat med tomtar, änglar, snögubbar och ljuslyktor... De får stå där några dagar så får vi känna efter lite innan vi placerar ut dem.

I morgon är det måndag igen och detta kommer bli en bra vecka - det känner jag på mig! Möte med nya kollegor, jobbintervju, två tentor, en skolavslutning och som pricken över i:et så blir det jul om några dagar...

Jag hinner nog inte ligga på soffan och rulla tummarna denna veckan heller...

Kram

17 december 2011

Stämning och inslagning

Idag är det en vecka kvar till julafton... En vecka! Helt otroligt, så fort hösten har gått! Julstämningen har dessvärre lyst med sin frånvaro... Hoppas den dyker upp i veckan som kommer, för då är det dax att fixa och förbereda på riktigt!

En liten ängel i vår adventsljusstake















Idag har vi slagit in de flesta julklapparna... Och det tog nästan hela dan...!!! Ja, faktiskt så gjorde det det! Vi har gjort det tillsammans och då tar det lite längre tid. Så är det bara! På köksbordet låg det papper, etiketter, stickers, änglar och renar och snören i en salig röra, men jag tror att vi fick till det, till slut. Hoppas att rätt person får rätt paket nu, bara... Så att inte stora ♥ får en Barbiefilm och lilla ♥ en slips... Hi hi hi... Fast det vore rätt spännande att blanda och ge... Lite som Karl-Bertil Jonsson gör på julafton...





















När lilla ♥ har somnat ikväll så får vi nog hälla upp varsitt glas vin och sedan slå in hennes paket oxå, så är det färdigt sedan och vi kan ägna veckan som kommer åt mat, bakning och godistillverkning!

Kram på er

Jul och full pott på Liseberg

Igår var vi på Jul på Liseberg tillsammans med mina föräldrar och familjen Svensson. Det ösregnade när vi körde till Göteborg, men när vi klev in genom portarna till Liseberg så var det uppehåll.

Ljusslingorna i träden lyste så vackert och trots att det var barmark så infann sig en liten julstämning. Just då och där i allafall... Barnen fick varsitt åkband och sedan bar det iväg. De åkte ALLT!!! Farfars bilar, Rabalder, Slänggungan, Radiobilarna, Små grodorna, Jukebox, Kaffekoppen och Cykelturen. De bara älskade att kunna åka precis hur mycket de ville, gång på gång på gång! Tänk så bra det är med åkband, ändå!

Stora ♥ spelade lite för att få med sig lite choklad hem, men icke sa nicke! Han har väl fortfarande tur i kärlek, kan jag tro... ;) Men vi gick inte lottlösa hem för det; både lilla ♥ och jag vann varsin stor låda med choklad. Hon vann en Marabou Mjölkchoklad och jag en låda med Anthon Berg's choklad. Gode tid! Vi som skulle börja ett nytt liv efter jul... Hur ska detta gå nu då..?! Antingen frossar vi eller så ger vi bort det... Hmm... Tål att tänkas på!

Lilla ♥'s vinst


Min goda vinst...


En rolig och mysig kväll - trots ryggskottet som hindrade mig från att springa med barnen runt bland karusellerna...

Kram

14 december 2011

Struts

Idag körde vi till Romsås Strutsgård, för att köpa lite strutskött till julbordet. För er som inte vet, så ligger Romsås lite utanför Höckerum, som i sin tur ligger lite utanför Borås.

När vi kom dit gick vi ut till "strutsboden" och där fanns lite av varje; dammvippor, väskor, kött, strutsägg mm. Strutsäggen är ju imponerande stora och tunga! På ett strutsägg går det 22 "vanliga" ägg... Det blir en rejäl omelett av det..!!

När vi handlat klart frågade vi om vi fick lov att gå in till strutsarna - som nu befann sig i ladan. I vanliga fall går de ute, men just nu var det riktigt ruskigt väder och då var det bättre för dem att vara inomhus. Men de kan faktiskt gå ute året om egentligen...

Inne i ladan fanns några enorma kossor, en ännu mer enorm tjur och en liten kalv. Där stod oxå ett antal strutsar - både vuxna strutsar och "små" strutsbebisar. Strutsbebisarna var lite drygt två meter höga, så så där små var de inte precis... De var lite försiktiga, men om vi stod stilla så tog nyfikenheten överhand och de kom närmare och närmare. Jag hade uppe kameran och en av dem vågade sig riktigt nära. Vi gick även bort till de vuxna strutsarna, men en av honorna markerade väldigt tydligt att hon inte alls hade lust att "prata" med oss; hon fällde ut vingarna och öppnade munnen och nästan väste åt oss. Även om de inte är farliga så hade jag inte lust att ge mig ut i en strid med henne...

En av hanarna var riktigt ilsken, så honom kunde de inte ha tillsammans med de andra. Han fick ha ett eget rum tillsammans med några honor och där fick han rumstera runt som han ville. Han var tvärsur - vem som än kom in dit. Han sparkade och nafsade rejält. Honom ville vi inte heller klia bakom örat...

Superkul att få se strutsarna och att få höra Sune berätta om djuren! Vi kommer återvända dit till sommaren för att få köpa mer kött och för att få se strutsarna ute i det fria..!

Kram

11 december 2011

Showkidz och lucia i kyrkan

I helgen har det varit full fart igen... Jag längtar nu verkligen efter jullovet som anländer hit den 22 december, på kvällen. Ett långt jullov har vi sedan framför oss - ett jullov då vi inte ska göra så många knop - det kan jag lova!

I fredags var vi hemma hos Peter och Eva på lite mat och julgrogg, tillsammans med ett antal andra glada och trevliga människor.

I lördags morse gick vi upp tidigt för att åka till Holmen och lilla ♥ ridlektion. Men när vi skulle svänga in mot stallet, så var det stopp. Ån hade svämmat över och spolat bort vägen. Det var omöjligt att ta sig över till andra sidan. Vi stod där ett tag och väntade och pratade med andra föräldrar som kom och efter en stund dök det upp en figur på andra sidan som ropade att det var inställt eftersom alla vägar till Holmen hade spolats bort... Jaha, veckans höjdpunkt blev alltså inställd... Trist, men även i Bollebygd ställer vädret till det... Och det är ju verkligen mycket vatten överallt nu... Ån, nere vid skolan, är VÄLDIGT mycket bredare nu än vad den brukar vara. Stora ♥ säger att han aldrig har sett ån så bred någon gång innan... Kan undra hur det kommer sluta?! Tur att vi inte bor där nere i "dalen"...

Senare på lördagen hade lilla ♥ julavslutning på sin dans; Showkidz. Det var häftigt och de var jätteduktiga och supercoola!















I lördags kväll var vi rätt så slitna och trötta, men vi lyckades ändå hålla oss vakna tills en bra bit in på natten. Vi fastnade framför filmen Pearl Harbour... Men hur bra är den filmen, då..?? Jo, jättebra!! Fantastiska scener med mycket drama och kärlek... Tyvärr så är den ju väldigt lång då...

Idag har vi varit hos goda vänner och hälsat på. Det var väldigt trevligt och mysigt - och även om vi dök upp helt oanmält så tog de sig tid med oss en stund. Jag fick dessutom shoppat loss i gårdsbutiken...

På vägen hem tänkte vi stannat till i Grimsås, på strutsfarmen, för att köpa lite strutskött och kanske klia en och annan struts bakom örat, men de var inte hemma... Ja, ägarna alltså! Strutsarna stod i ladan och väntade... Eller nåt...

Väl hemma slängde vi i oss resterna från igår och sedan körde vi upp till Bollebygds kyrka och njöt av en stämningsfull luciakröning. Kyrkan var fullsatt och det var riktigt mysigt!















Nu är det kvällen och tröttheten börjar ta ut sin rätt... Snart är det dags att sjunka ner i soffan och slötitta på TV:n en stund innan bingen ska intas. I morgon börjar allvaret igen - en vecka där man får titta på varje dag för sig - inte på hela veckan för då kraschar systemet..!

Var rädda om varandra!

Kram

7 december 2011

Underbart är kort...

Igår när vi vaknade så hade det snöat under natten och det låg ett vitt täcke över allt där utanför. Det var så fint och ljust, så jag hade lätt kunnat bli stående där i fönstret och bara njutit. Nu gick ju inte detta, eftersom det finns en del åtaganden som måste göras..!

Efter att påklädning, frukost och alla julkalendrar var avklarade så paltade vi på oss och gick ner till skolan. Åh, vilken underbar morgon det var! Frisk och kall luft och så denna snön...! Underbart!















Solen sken och det var ljuvligt skönt. Rätt som det var drog stora svarta moln in över hustaken och det började vräka ner mer snö. Helt plötsligt blixtrade det till och sedan kom en åskknall som överröstade allt ljud. Tänk vad vädret kan växla snabbt!

Idag när vi vaknade var det 3 plusgrader och det mesta har smält bort...
Underbart är kort...

Kram

5 december 2011

Är kroppen gammal?!

I fredags var vi på Åhaga, med stora ♥ och hans arbetskompisar, för att äta julbord och njuta av en fantastisk julshow. Maten var så fräsch och supergod och underhållningen var hur bra som helst. Lite för kort show, bara... Det var först vid extranumren som folk kom igång ordentligt, så det kändes som om vi hade behövt minst en halvtimme till..!

I lördags var vi på en 50-årsfest här i Bollebygd. Det var nästan 50 gäster som firade Lena lite i efterskott. En supermysig och rolig fest, god mat, läskande drycker och mycket trevliga gäster. Inte kan det bli bättre?!

Igår var vi lite slitna, kan jag avslöja... Vi sov ganska länge, men framåt eftermiddagen var det dags igen... Jag skulle iväg på en glöggfika hemma hos en vän. Det var jättemysigt och trevligt på alla sätt, men oj vad jag ville lägga mig i soffan jämte stora ♥ när han låg där innan jag skulle gå...

Kroppen och knoppen var så himla trötta, så jag trodde inte att jag skulle orka hela söndagen. Men det gjorde jag ju naturligtvis - med trevligt sällskap orkar man nästan vad som helst! Kvällen blev tidig igår, men vad gjorde det? Vi har ju haft en härlig och rolig helg tillsammans med glada och trevliga människor! Om detta hade varit för 20 år sedan, så hade man bara skakat lite på sig, och sedan partat vidare. Nu känns det i hela kroppen och förmodligen kommer tröttheten sitta i några dagar... Men vad gör det?!

Kram

Bilden lånad från Åhagas hemsida