Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

29 januari 2012

Bilförsäljare

Vi har köpt en ny bil! Ja, eller ny och ny förresten... Ny för oss, men inte ny på pappret. En jättefin grå metallic med automat... Lyxigt att slippa växla och hålla på! Nu när jag ska börja pendla dessutom, så känns det riktigt bra att köra en skön bil ute på stora vägarna.

Vi har tidigare haft två bilar i vår ägo och den ena av dem är nu såld. Den såldes snabbt och lätt igår. Idag la vi ut annonsen på den andra bilen och nu har jag precis pratat med en kille som ska köra från Stockholm i  morgon för att titta på den och eventuellt köpa den... Stockholm?! Hmm... Har jag skrivit för lågt pris, eller..?? Eller är den unik och alldeles egen i sitt slag..?? Ja, vilket som, så får vi se i morgon hur det går.















Det känns lite småjobbigt att sälja just den bilen, eftersom den kommer från min pappa (som gick bort i cancer för ett antal år sedan). Han vårdade den ömt och jag har det gjort likaså. Den bilen var min pappas ögonsten, så det sitter hårt åt att sätta ut den på annons... Men vi kan inte ha två bilar - det vet jag - och då finns det bara ett alternativ. (Har jag tur så är det ingen som vill köpa den och då kan jag behålla den ändå..!! Hi hi...!)

Man kanske skulle sadla om och bli bilförsäljare... Det verkar ju inte vara så svårt att kränga några bilar lite då och då...

Hoppas ni haft en bra helg - för det har jag!!

Kram

27 januari 2012

Supernöjd med mitt fynd!!

Idag hade jag semester och kände att det kanske var dags att besöka stan och göra ett besök i en av favoritaffärerna; Fait! Där har de bland annat Odd Molly-kläder och speciellt en kofta som jag har spanat på under låååång tid. Jag har dock inte köpt den innan, eftersom ordinarie pris ligger runt 2000:-... Liiite för dyrt för min plånbok. Men häromdagen såg jag i BT att de började sin rea och så idag kände jag ju då att det var dags för ett besök. Lilla ♥ och jag körde in efter att skolan slutat för dagen. Vi fick gjort några allmäna ärenden först och till slut så kom vi då till Fait. Jag gick runt och kollade lite och till slut fick jag syn på den! Koftan!! Det fanns en kvar i rätt färg och i rätt storlek... Och den hängde där och bara väntade på mig, kändes det som..! Jag provade den och den satt som skuren. Kollade ner i plånboken och lyckades rota fram två presentkort som jag fått av stora ♥ och gick till kassan. Summa att betala: 200:-... Gissa om jag är nöjd!! Jag log hela vägen hem och jag ler fortfarande över mitt fynd!





















Rea är bra! Fynd är bättre!

Kram

21 januari 2012

Snö!!

Äntligen kommer det lite snö! Jag älskar att sitta inomhus och titta ut på det vita som yr där utanför... Det ser så där härligt, virrigt och snurrigt ut! Och jag kan ta hur många foton som helst på snön - det finns ju nya drivor överallt!












Det här fotot är taget utanför vår ytterdörr nu på eftermiddagen. Växterna, hjärtanen och hästen är helt översnöade. Vackert ändå! Nu hoppas jag att vi kan ställa ut en ljuslykta till kvällen oxå - det är så fint när det lyser upp lite extra utanför dörren och det ser så välkomnande ut.

Ha en fin helg och njut av snön! Det tänker i allafall jag göra!!

Kram

17 januari 2012

Nytt jobb!

Igår fick jag ett underbart meddelande; jag har fått tjänsten som jag har väntat så länge på... Jag sökte i slutet av hösten och har varit på två intervjuer - igår fick jag alltså svaret att de gärna vill anställa mig. Mig!! Ha! Jag är överlycklig - nu har äntligen sista pusselbiten fallit på plats och jag kan börja leva ett gott liv tillsammans med mina fina i vårt fina hus och på ett arbete som jag vill ha..!

När jag kom hem igår hade mina ♥♥ köpt en ros och en flaska champagne för att fira. Stora ♥ tyckte att "vanligt" mousserande inte var bra nog för detta tillfälle, så han köpte riktig champagne..! Han är bäst!! Och ja, det gick att dricka champagne en måndag oxå...





















I morgon ska jag prata med mina medarbetare och med min chef, vilket känns lite nervöst...  Sedan är det bara att vänta på att anställningspappren ska landa i brevlådan innan jag kan göra allt officiellt på riktigt. Åh, så bra det känns!!!















Massor av tack till er alla som höll tummarna för mig över jul och nyår - den omtanken och stöttningen jag fick, kändes jättebra!

Världens största kram

12 januari 2012

Stockholmsresa och viktiga pusselbitar

Första helgen på det nya året passade vi på att åka till Stockholm och hälsa på lilla ♥ bästa barnhemskompis Maria och hennes familj. Vi fick även chansen att träffa ytterligare en liten prinsessa från Ecuador som även hon nu har landat här i Sverige. Man blir alldeles tårögd när man ser de här fina barnen tillsammans och inser vilken tur vi har haft som har fått de barnen vi fick!

Tack vare extra lediga dagar och tack vare en långhelg så kunde vi stanna där några extra dagar. Detta behövdes tydligen, för tjejerna lekte från tidig morgon till sen kväll. Vi hörde dem knappt. Så fort lilla ♥ vaknade så ville hon in till Maria och på kvällen ville de inte gå och lägga sig. De hade så mycket att ta igen! Hoppas det inte dröjer så länge tills vi träffas igen. Nästa gång hoppas vi att prinsen från Ecuador också kan vara med...


Vad har hänt mer då..? Jo, jag går i väntans tider... Ja, ingen bebis (det är jag för gammal för!), utan jag väntar på ett samtal som kan komma att förändra hela min livsbild. Den är i lite obalans just nu och behöver rättas upp lite. Familjebiten och boendebiten är kanon, men den tredje och nog så viktiga tredje pussselbiten haltar en del. Jag hoppas på ett positivt besked i början av nästa vecka... Hur ska jag kunna sova om nätterna innan jag får beskedet, tro..?! Jag kan ju inget mer göra just nu, så det är väl bara att se till att dagarna går fort...

Jag har även tagit tag i en annan bit som bekymrat mig ett tag. Kroppsbiten behöver oxå justeras lite. I och med att den tredje biten (se ovan) haltar, så har jag stoppat i mig en hel del som ren tröst. Detta måste åtgärdas innan det går för långt! Tappert kommer jag kämpa med även det ett tag framöver!

Jag kan alltså se fram emot en spännande och händelserik vår, där förhoppningsvis en hel del nyheter kommer finnas på schemat!

Kram

1 januari 2012

Nytt år - nya möjligheter!

Jaha, så var det då ett nytt år! Ett år fullt av nya möjligheter... Det är ju lite spännande faktiskt att se vad det nya året kommer ha med sig... Det finns en del kvar att hoppas på! Förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan det händer något... Något bra... Något som jag har väntat på och hoppats på... Snart, snart...

Igår var det nyårsafton och den tillbringade vi med de som betyder mest för oss...

Vi startade dagen utanför Varberg. Den finaste vännen fyllde 50 år! Gode tid, så gammal hon är... He he he... Skämt å sido; Mona är vacker som en dag och man kan verkligen inte gissa att hon nu har passerat strecket! Hon och hennes man bjöd in till brunch och det var inte vilken brunch som helst! Det var en supermumsig brunch - krabbelurer, croissanter, frallor, kex, ostar, korvar, leverpastej, skinka, grönsaker, champagne, kaffe, te - ja, nästan precis allt man kan tänkas vilja ha vid den tiden på dygnet. När klockan slog 12:00 gick vi ut på gården, räknade ner, skålade och fick se ett fyrverkeri! Eftersom vi inte kunde fira tillsammans på natten så fick det ju bli på dagen istället! När vi kom in var kakbuffén uppdukad... Kladdkakor, chokladbitar, pepparkakor, godis, champagne, kaffe, te... Ja, nästan allt man kan tänkas vilja ha... Igen! Oj, oj, oj...















Nöjda och glada i hatten körde vi (ja, den som körde var naturligtvis inte glad i hatten!!) därifrån och vidare till Grovare där vi skulle tillbringa resten av kvällen med fina familjen Svensson. Lotta hade dukat upp så fint med glitter och glamour och det var en fröjd för ögat.















Vi lagade maten tillsammans och under tiden fick vi lite champagne att dricka... (Det bubblade nästan ur öronen framåt kvällen...) Till förrätt åt vi serranorullar (serranoskinka rullat runt Philadelphiaost ihoprört med soltorkade tomater, gräslök och lite kryddor), till varmrätt blev det inbakad oxfilé med potatiskaka och till dessert åt vi chokladkaka, hallonmousse och päron. En helt perfekt nyårsmåltid och en mycket trevlig kväll i goda vänners lag! Det var precis lagom av allting..! Vid tolvslaget gick vi ut på trappan och skålade och sköt raketer. Fint, mysigt och stämningsfullt! ♥
















Idag var vi lite trötta och slöa och körde inte hemmåt innan framåt eftermiddagen. Nu slappar och slöar vi resten av dagen. I morgon är det en ny vecka och då händer det grejer!

Jag önskar er en riktigt god och fin fortsättning på det nya året!!

Kram