Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

28 april 2012

Tantkalas - liten blir stor!

Idag ska vi på kalas. Min stora lilla kusin fyller snart 30 år och ska tillsammans med en kompis ha ett tantkalas, där de ska bjuda på sju sorters kakor. Precis som det SKA vara på ett riktigt tantkalas!

Jag minns när hon var en liten plutt - nästan nyfödd och fick plats på längden i knät på sin mamma där hon satt hemma i våran soffa. Lilla kusinen som jag, när hon var runt 1 år, passade några månader hemma hos dem. Lilla kusinen som var rädd för att duscha och som jag fick "lura" in i duschen. Lilla kusinen som kom hasande över golvet så fort jag öppnade grytskåpet - då visste hon att det var välling på gång. Lilla kusinen som körde ner fingrarna i blomkrukorna och åt jord och lekakulor så fort man vände ryggen till. Lilla kusinen som tjöt av skratt när jag kastade henne i soffan så kuddarna flög. Lilla kusinen som sedan växte upp och blev stora kusinen... Liten blir stor - fortare än man anar..!

GRATTIS kära kusin! Hoppas du får ett härligt fint och roligt tantkalas idag!

Kram

Bilden är lånad från Internet

20 april 2012

Radio Sjuhärad

Idag har vi blivit intervjuade av en reporter från radio Sjuhärad med anledning av att jag har adopterat som ensamstående. Detta ska sändas om cirka två veckor och sedan kommer man att kunna höra små snuttar lite då och då... Känns lite läskigt att höra sig själv i radion... Att se sig själv på bild är ju en sak, men att höra sig själv... Och i radion dessutom... Hugaligen! Hoppas det låter bra...

Kram

14 april 2012

Takbytet är i full gång!

Idag på morgonen kom ett helt gäng med karlar och klättrade upp på vårt tak för att riva ner det gamla och fula taket. Jag tänkte i min enfald, att jag skulle sova vidare under tiden de jobbade där uppe, men se det gick inte! Det lät som en skock elefanter uppe på taket så det var bara att masa sig upp ur sängen.

De jobbade på ordentligt och efter tre timmar var alla pannor nere, läkten borta och taket sopat! Bra jobbat, killar!! Rännorna är nu nere och på vinden snickras det för fullt för att lyfta och stötta taket lite extra.















Vi hoppas nu på uppehåll så att killarna kan jobba ostört - jag får serva med öl, kaffe och macka och så småningom lite lunch så att de orkar hela dagen!

Spännande att se hur det växer fram!

Kram

Borås djurpark

Sista dagen på påsklovet tog jag ledigt och så åkte lilla ♥, hennes bästa kompis och jag till Borås djurpark för att spana in alla fina och mysiga djur. Vädret var sådär lite lagom - sol ibland, blåsigt och grått ibland och en lite för sval vind. Men i allafall inget regn!

Vi hade fika med oss som vi intog när vi bara hade varit i parken en liten stund. Fikasugna tjejer går ju inte att stoppa! Men innan vi dukade upp så hann vi titta på de amerikanska vilthundarna, strutsarna, elefanterna och zebrorna. Vi såg den lilla giraffungen som bara var två veckor gammal... Vi fick också se en glimt av den nyfödda och jättesöta noshörningsungen Zuri som skuttade omkring tillsammans med sin mamma. Det är den första noshörningsungen som har överlevt i Borås och den tredje i Sverige! Unik med andra ord!! 

Vi såg oxå geopardungarna, apungarna, lejonen, tigrarna och alla bufflarna.















När vi kom till björnhänget så var alla björnarna ute och lufsade omkring i solskenet. De såg så där jättegosiga och mjuka ut, så man hade lust att hoppa ner och gosa in sig i pälsen en stund. Men det hade nog inte varit så klokt, kanske...

Vi fick även vara med när de matade sälarna och de är ju verkligen härliga! De gör vad som helst för lite fisk och det är härligt att se vad de kan.

När besöket på djurparken var avslutat så körde vi till McDonalds och käkade lite lunch där. Väl hemma sen var alla nöjda och glada. Speciellt tjejerna som hade fått med sig varsin plansch på den lilla noshörningsungen hem. De hade även köpt varsin vargunge i shoppen och när vi kom hem så satte de sig genast och gjorde halsband och namnskyltar till vargarna... De lekte att vargarna var en hona och en hane och att de var kära... Ja, se tjejer!

Kram

11 april 2012

Påsk på landet

Jaha, då har påsken passerat. I år igen... Tänk så fort tiden går! Det sägs att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir och det ligger nog något i det. Påskledigheten gick fort och nu har vi redan jobbat i två dagar... En dag till och sedan blir det lite påsklovsledighet även för mig!
















Påskafton och halva dagen därpå tillbringade vi på landet hos familjen Svensson. Vi var totalt fem familjer med en massa barn som träffades och vi hade supertrevligt tillsammans. De är alla väldigt trevliga och spontana och roliga så det blir inga ledsamheter när vi träffas! Vi började dagen med att äta en smaskig påsklunch tillsammans och därefter blev det lite lekar. Roliga och mycket underhållande lekar, som vi tog lite olika allvarligt på... Efter den sista leken fikade vi ute i växthuset och sedan gick vi traditionsenligt upp till ladugården för att titta på de nyfödda små urgulliga lammen! Det hade inte kommit så jättemånga än, men några små ulltottar fanns det att kika på. Barnen fick hålla varsitt lamm och sedan fick alla mammorna ta kort på de små söta paren. När vi hade fotat alla barn och lamm, så gick vi upp till en grillstuga som Svenssons syster och hennes man hade byggt uppe på en bergsknalle. Där inne var det väldigt varmt och skönt - till skillnad mot temperaturen utomhus! Där var det runt noll grader och snö..! (Förra året satt vi ute i solen lättklädda och njöt!) Lite senare på kvällen blev det rester och allmännt snack och till sist tändes brasan! De hade skrapat ihop en hög, men för att få fyr på den så fick de ta till lite hjälpmedel... Inte riktigt hälsosamt, men det fungerade i allafall och brasan värmde skönt! Fyrverkerier sköts upp och barnen sprang förtjusta runt och skulle vara med och tända på. Framåt midnatt gav de flesta upp och knoppade in.















På påskdagen körde vi hemåt igen och sedan fick vi hjälp av stora ♥ kollega att bygga en ställning runt vårt hus. Takbyte står nämligen näst på schemat! På kvällen kom kollegans sambo och deras barn och vi grillade och drack kvällen lång. Det var full fart tills midnatt hade passerat och det var en himla rolig och trevlig kväll.

Annandag påsk tillbringade vi tillsammans med alla våra föräldrar och då blev det ännu mer mat och dryck... Nu finns risken att siffrorna på vågen har ökat ordentligt... Men trevligt var det i allafall då kan det ju vara värt det!

Vi har haft en supertrevlig och rolig påsk i glada och mysiga vänners lag! TACK till alla inblandade!!

Kram

6 april 2012

Trandansen


Idag trotsade vi vädret och åkte till Hornborgasjön för att kolla in tranorna. Det snöade, regnade, blåste och var inte mer än +3 grader när vi åkte hemifrån. När vi kom till Falköping så stannade vi till vid Falbygdens ost och där gick vi runt en lång stund och njöt av alla ostar, kex och annat smått och gott de hade att erbjuda. Vi lyckades få med oss två bärkassar fyllda med godsaker, när det var dags att dra oss ut mot till bilen. När vi kom fram till området som heter Trandansen, så såg vi ut över kullarna och det var jäsiken så många tranor där var..!! Jag har aldrig varit vid Hornborgasjön och jag har aldrig sett så många tranor på ett och samma ställe tidigare! Det var tranor överallt!! De gick runt där och bara åt och tittade. Vi tog lite kort och sedan körde vi bort mot Naturum och parkerade. Vi gick ut och tittade och gode värd..! Det var superhäftigt! Precis överallt stod det fåglar! Dagens notering var 15 800 tranor… Rekordet genom alla tider slogs i förrgår; då räknade de in över 26 000 tranor!














Vet ni att tranan länge har setts som en symbol för våren. Tranan återkommer varje år till Sverige, efter att ha tillbringat vintern i Spanien, då vintern gett vika och dagarna blir längre. Trandansen är troligen ett sätt att stärka banden mellan paren. Det kan vara en uppvaktning av partnern eller en introduktion till parningen. Trandansen kan ske oavsett väder och vilken tid på dygnet som helst. Tranor finns över allt i hela världen UTOM i Sydamerika och Antarktis. Tranen kan bli mellan 95 och 120 cm lång och väga mellan 4-7 kg. Tranorna återvänder till Hornborgasjön på hösten, innan de flyger vidare söderut till Spanien igen.  Tranorna rastar vid Hornborgasjön i 1-3 veckor innan de flyger vidare till sina häckningsrevir.














Har ni inte varit vid Hornborgasjön och njutit av alla dessa imponerande tranor, så MÅSTE ni bara åka dit!! Ni kan hålla koll på hur många de är och läsa mer på Hornborgasjöns hemsida.

Kram