Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

26 juli 2012

Äntligen!

Nu har äntligen sommaren kommit till oss!! Solen har lyst och det har varit varmt och skönt i några dagar nu. Bra start på vår semester! Vi tillbringade de första dagarna i Varberg... Åh, så ljuvligt att vara där och bara vara! Vi var på marknad, vi gick i stan och shoppade, vi låg på terassen och njöt av solen, vi åkte till Läjet och köpte glass... Allt man kan begära!

I tisdags, innan vi åkte hem, fick jag en fotbehandling av en granne - så skönt! Vi satt ute på deras veranda och hon tog hand om mina fötter - jag hade verkligen havet och världen för mina fötter! Lite senare kom några kompisar från Bollebygd och hälsade på en snabbis. Det är så skönt att vara i Varberg - man kan verkligen bara vara där!

Igår var vi hemma och fixade och grejade och på kvällen fick jag besök av två jobbarkompisar. Vi grillade och åt och drack och pratade kvällen lång. En riktigt trevlig kväll blev det!

Idag har jag fixat och donat och grejat hela dan. Tvättat och tvättat och hängt ut tvätt. Tvätten luktar så gott när den får torka utomhus..! Tyvärr har det varit så kallt tidigare så det har knappt torkat, fast det har hängt ute i flera timmar. Idag torkade tvätten på lite drygt en timme... Underbart!

Nu njuter vi av sommaren och värmen som kommit!

Kram

Glass i en strut från Tre Toppar på Läjet

23 juli 2012

Sommar, sommar och sol...

Äntligen semester! Det är ljuvligt att veta att vi nu är lediga! Igår, söndag, var det extra skönt att veta att vi inte behövde sätta klockan för att gå upp idag på morgonen. Vi har tillbringat några sköna dagar vid kusten - det har varit soligt men ganska blåsigt. Bra för surfarna och måsarna!


Igår åkte vi till Långås marknad. Där var det mycket folk och många knallar. Man kunde köpa allt möjligt tänkbart. Allt från godisstänger till skor och kläder. Lilla ♥ gjorde en "garnfläta" i håret och jag köpte glasmarkörer. På väg hem från marknaden stannade vi till i Tvååker och TIF´s loppis. De hade egentligen stängt, men vi fick smita in ändå. Jag hittade ett superfint glasfat som jag köpte.

Ja, godiset ingick ju naturligtvis inte..!
Det är rätt skoj att gå på loppis egentligen! Mycket skräp; ja, men man kan faktiskt fynda ordentligt. Vi ska göra lite betongpyssel framåt sensommaren/hösten, och då är det bra att gå på loppis och köpa på sig lite gamla korgar och formar som man sedan kan gjuta i.

Idag har lilla ♥ en kompis här och jag har fått lagat lite kläder som legat ett tag. Byxknän med hål på, vantar med hål på fingertopparna, strumpor med hål mm. Av någon anledning så går kläderna fort sönder på den lilla... Och inte bara det; hon växer så det knakar! Byxorna blir fort för korta, tröjärmarna kryper uppåt mot armvecket och jackorna börjar bli tajta. Suck! Måste de växa så fort?! Nu blir det till att köpa nya kläder igen... Tur att vi har en annan liten prinsessa som kan "ärva" lilla ♥'s kläder när hon växer ur dem!

Snart kommer bonusdottern och då ska vi äta lunch. I eftermiddag blir det Tre Toppar och varsin mumsig glass! Ja, just det; vi har slutat med Detoxkuren nu. Sex dagar räckte - så nu har vi trappat upp och äter som vanligt igen. Fast lite mindre av det söta bara...

Kram

21 juli 2012

Dag 5 och 6 och semesterstart

Ja, det rullar på med Detoxkuren. Finns egentligen inget extra att säga som inte redan är sagt. Allt går riktigt bra! Det känns bra och det funkar bra! Godissuget är som bortblåst - jag är inte ens sugen på choklad - och det vill inte säga lite! Jag är ju till vardags en chokladoman för de som känner mig... Jag älskar choklad! Men nu är jag inte ens lite sugen... Skumt! Från en dag till en annan... Men vi äter så mycket annat gott; nötter, russin, frukt, bär mm. Det ersätter väl behovet, antar jag. Att vi dessutom tappar några kilon på vägen, gör ju inget... :) Detoxboken jag köpte var riktigt bra! Det fanns många bra tips i den, som vi kan använda.

Nu har förresten semestern startat på allvar! Det känns helt okej att slippa bli väckt av klockradion på några veckor... Kan tänka mig att vara utan den helt faktiskt... På semestern, alltså! Men... Det finns tre dagar då vi måste gå upp riktigt tidigt och det är väl bara att bita ihop och göra det. Det finns ju liksom inget annat att välja på. Eller välja, kan man ju alltid, men just de här tillfällena, så VILL vi inte välja något annat och då är det bara att masa sig upp!

Ta hand om varandra och njut av sommaren och solen - som just idag har valt att vara framme och värma oss litegrann...

Kram

19 juli 2012

Dag 3 och 4

Oj, oj, oj, tiden rusar iväg lika fort den här veckan minsann... Jag fortsätter med Detoxkuren och det går finfint! Problemet är väl egentligen att jag inte riktigt vet vad jag ska laga för mat... Men nu har jag beställt och fått en bok som handlar om Detox och som är full av smaskiga recept som snart ska provas.

Igår gick allt bra; jag åt frukost som vanligt, vid samma tid och med samma innehåll som dag 1 och 2. Jag smaskar nötter och dricker varmt vatten och varmt te. Till lunch igår åt jag köpesallad - det funkar det oxå! Till kvällsmat blev det... Hmm... Börjar jag bli senil eller är det en biverkning, tro... Skojar bara! Till kvällsmat blev det rödbetor med getost, pinjenötter som stått en stund i ugnen och över allt ringlade vi honung. Till rödbetorna serverades det ruccolasallad. Mums! Det är verkligen en smaksensation den där blandningen!

Idag har jag ätit vegetarisk risotto till lunch och till kvällsmat blev det en vitkålssallad med riven vitkål, rivna morötter, rivet äpple, russin och hackade valnötter. Över salladen klickade vi turkisk yoghurt blandad med lite senap. Gott, gottigottgott!

Man vänjer sig vid att äta lite och att inte äta mackor och yoghurt och pasta och godis och kött och allt annat som man annars äter i tid och otid. Nu känns det inget i huvudet och inget i magen. Allt verkar ha stabiliserat sig. Skönt!

Inga frestelser eller andra fällor idag heller... Allt är lugnt... Jo, förresten, igår när jag var ute och köpte lunchen, så gick den ena efter den andra förbi med systempåsar. Detsamma när jag hade kommit hem och skulle in och hämta paket så kom det flera personer bärandes de små lila påsarna. DÅ kände jag att det hade varit gott med ett glas kall rosé... Men icke sa Nicke; inget vin och ingen alkohol alls under kuren!! Ajabaja! Bara vatten och te..! Men nästa vecka...! DÅ kan jag ta ett glas vin och DÅ kan jag njuta lite extra av det! För den som spar han har..! (Fast inte lika roligt...!)

Kram

Bilden är lånad från Internet

17 juli 2012

Dag 2

Idag gick det riktigt bra med Detoxkuren!

06:30
Frukost bestående av ett glas varmt vatten med limejuice, en kopp te och fruktsallad med solrosfrön och lite nötter (utan salt). Gott och jag blev mätt även i dag!

09:00
Glömmer nästan bort frukosten på jobbet och blir påmind av en kollega. Hmm... Jag var inte hungrig... Sugen, men inte hungrig... Drack en smoothie, gjord på turkisk yoghurt och färska bär. Ja, och så några nötter då förståss. En kopp te fick jag sedan med mig ner till mitt skrivbord. På skrivbordet står två flaskor med varmt vatten som jag tagit med mig hemifrån. Dessa ska jag dricka upp under dagen.

12:00
Nu är jag hungrig och äter min vitkålssallad som jag skulle ätit igår. Känner mig lite tung i huvudet och lite småknepig i magen. Vet inte riktigt vad som händer - om det händer... Efter maten, känns det lite bättre. Dricker mitt varma vatten - som inte är så varmt längre - och äter lite nötter och russin. En av mina kollegor kommer med en glass och sätter sig strax intill och äter... Mmm... Gott, och jag tänker att det vore smaskigt med en glass... Frestelse! Men jag rättar min hjärna och vänder bort huvudet. Ha! Duktig däga!

15:00
Eftermiddagsfika: fruktsallad, nötter och te. Nu börjar det rätta till sig och till och med huvudet känns bättre!

16:30
Hämtar lilla ♥ hos svägerskan och blir bjuden på en kolakaka som de har bakat... Frestelse! Men jag tackar nej, trots att handen är på väg att ta av gammal vana..! Bra!! Två frestelser är avklarade idag!

18:00
Kvällmat, bestående av en vegetarisk risotto. Råris, lök, vitlök, röd chili, katrinplommon & ärter. Vi skulle haft röd paprika i oxå, men det glömde jag bort i röran i affären igår... Till risotton hade vi turkisk yoghurt blandad med lite flytande honung. Underbart gott! Lite för lite mat, men det är väl så att man ska vänja sig vid mindre portioner nu... Tog lite frukt efter och det gjorde mig mätt.

En bra dag! Två frestelser avklarade och besegrade! Känner mig stark och väldigt envis... Belönade mig med en dörrstopp på väg hem...

Kram

16 juli 2012

Detoxdagbok


Idag börjar Detoxkuren som ska rena kroppen från slaggprodukter och annat som förorenar på insidan. Jag har testat detta en gång innan och då fungerade det riktigt bra! Hur det går den här gången återstår att se – jag testar i tre dagar först, och går det bra kör jag tre dagar till, tre dagar till och sedan tre dagar till. Men bör köra kuren i 7-14 dagar för bästa effekt.

Dag 1

06:30           
Dagen börjar med ett glas varmt vatten som innehåller en matsked limejuice. Efter det en mumsig fruktsallad bestående av kiwi, banan, äpple och vindruvor. På dessa frukter strör jag solrosfrön. Mums! Till fruktsalladen en mugg med grönt te. Känns okej och jag är lagom mätt.

08:00           
Anländer till jobbet och packar upp min mat. Upptäcker att jag har glömt lunchen hemma i kylskåpet…Suck! Får gå bort till ICA och köpa en sallad istället. Är lite småsugen så jag knaprar på lite nötter jag har med mig.

09:00           
Äter mer fruktsallad och nötter och dricker ett glas varmt vatten. Det känns än så länge okej.

11:30           
Tar mig till ICA för att köpa sallad. Går förbi godishyllorna utan att känna något sug. Har detoxeffekten redan börjat verka, eller är det psykiskt..?? Köper sallad och går tillbaks till jobbet och äter. Dricker ett glas varmt vatten till.

14:00           
Nu börjar jag bli såsig i huvudet och huvudvärken ligger på lur… Man får INTE äta
huvudvärkstabletter, så jag hoppas att värken inte bryter ut… Läser att man bör starta Detoxkuren en fredag eftersom de första dagarna är jobbigast… Hm, typiskt – här startar jag det en måndag med en full arbetsvecka framför mig… Ja, ja – det SKA gå ändå!

Är inte hungrig och inte törstig. Tvingar i mig ett glas varmt vatten – får försöka komma ihåg att ta med mig te i morgon – varmt vatten är rätt trist…

15:15           
Går upp till köket och hämtar resterande fruktsallad samt ett glas varmt vatten… Hittar en tepåse med grönt te och lägger den i vattnet. Mmm… gott! Efter lite frukt och gott te, så känns det bättre igen. Magen är mätt och jag känner inget sug alls!

17:00           
Åker från jobbet för att handla lite mer frukt och grönsaker innan jag kör hem. I affären är det fullt med folk, inga anställda att be om hjälp och den man råkar stöta på ger fel upplysning. Jag känner hur blodsockret sjunker och irritationen ökar i takt med att klockan går… Godis över allt, barn som skriker och en scanning som inte fungerar. En lång kö med en okunnig kassör – nu är det nära… Nära att jag skriker rakt ut; ”JAG VILL HEM OCH ÄTA!! SLÄPP IGENOM MIG NU!!

Blir tillslut färdig med allt och kör hemåt. Maten vi planerat är försenad, men tillslut står den på bordet. Hungern sliter i mig och jag kastar mig över maten som smakar… Urk… Rotfruktssoppa, potatis, morötter, rödbetor och rotselleri…Ingen hit alls… Tur att jag köpt jordgubbar till efterrätt!

21:00           
Är hungrig och vill bara gå och lägga mig så att den här dagen tar slut…

God natt!

15 juli 2012

Grillkväll med ljuva toner

Igår var vi hemma hos P-G och L och grillade tillsammans med ett annat glatt par. Det var verkligen supertrevligt! Vi satt ute och åt och drack, skrattade och pratade. Rätt som det var kom det två killar bärande på ett "elpiano" (synt..?) och en gitarr. De satte sig på altanen, där vi satt, och började spela. De spelade och sjöng allt från Uggla till Cornelis. Hur mysigt som helst! Vi tände ljus, kröp in under varsin pläd och satt sedan där ute till långt in på natten.

Idag är huvudet lite tungt och vi har definitivt sovit för lite, men vad gör det när man haft en sån kväll!

Kram

14 juli 2012

Personlig konkurs

Igår kväll spelade vi Monopol här hemma. Stora ♥, lilla ♥ och jag. Vi gick ut för fullt och handlade och köpte och satte dit hus efter hus och till slut även stora röda fina hotell. Varv efter varv med böter hit och dit. Ända tills jag lyckades komma över både Centrum och Norrmalmstorg där jag satte upp hus och lite senare även hotell... Först gick lilla ♥ i personlig konkurs och till slut gick även stora ♥ i personlig konkurs... De var lite småsura när de insåg att det var på väg utför, men jag jublade och njöt av segerna sötma! HA!



När spelet var slut och jag räknade ihop mina pengar, så hade jag lyckats skrapa ihop lite drygt 140 000:- i kontanter..! Plus ett antal hotell och ganska många gator... He he he..! Nu tjurar lilla ♥ och säger att "Det där var inget roligt spel!" medans stora ♥ verkar vara ute efter revansch... Ja, ja, vi får väl se... Jag tänker i allafall njuta av segern ett tag till!

Kram

10 juli 2012

Skrattmassage

Idag kände jag mig lite stel i kroppen så jag tänkte att jag skulle passa på att utnyttja massagestolen som finns på jobbet. Jag har aldrig testat denna innan, men satte mig ändå till rätta. Hur svårt kan det vara, tänkte jag och började trycka på knapparna i en lätt kaotisk oordning. Det slutade med att jag nästan gapskrattade där jag satt; stolen massserade mig med ett bowlingklot, kändes det som, samtidigt som den slog mig i ryggen med något annat. Det kittlade så hemskt, så det gick inte att fortsätta. Jag testade vidare och efter en lång stund lyckades jag hitta något sorts program. Visst det var skönt och alldeles säkert jättenyttigt för alla stela muskler, men inte särskilt avslappnande... Kroppen rörde sig hela tiden och ibland var ryggen som en båge pga bowlingkloten...


Ja, ja, nu har jag testat i allafall och ja, jag ska göra det igen..!

Kram

9 juli 2012

Bästisbesök

I helgen har vi haft familjen Å på besök. Deras fina M är lilla ♥ bästa kompis och "lillasyster" från Ecuador. De har varit som ler och långhalm i hela sitt liv och de längtar efter varandra när de inte är tillsammans. De behöver varandra..! ♥

De har sovit tillsammans, ätit tillsammans, lekt tillsammans, spelat spel tillsammans, tittat på film tillsammans, busat tillsammans, badat tillsammans och bråkat tillsammans.
Precis som riktiga bästisar och syskon gör.


















Nu dröjer det 1,5 månad tills de ses igen och enligt lilla ♥ så är det en evighet... Men när de ses nästa gång, så är även lilla ♥ första kärlek med och förhoppningsvis ytterligare barn från barnhemmet i födelselandet, som numera även de bor här i Sverige.

Många känslor i omlopp varje gång de ses - avskeden och dagarna efter är jobbiga... Men när de blir äldre kan de åka själva och hälsa på varandra!
De finns ju i allafall i samma land, de flesta av dem..!

Kram


6 juli 2012

Snigelfart

Åh, så sakta dagarna och veckorna går... Det sniglar sig sakta fram mot semestern... Det känns som en evighet innan vi oxå kan gå hem och skrika "SEMESTER!!" åt alla som vill lyssna. Nu känns det verkligen som att det är dax för årets ledighet! Jag har Spanien-abstinens; så fort solen skiner (och det händer ju inte för ofta!) så känns det som Spanien, när jag kör bil, när jag öppnar dörren på morgonen och när jag går ute i sandaler. Det ÄR verkligen dax nu! Eller borde vara, i allafall! Men tyvärr... Vi får allt vänta lite till...

Idag har det varit grått och nu på eftermiddagen regnar det. Det går väl an när solen skiner och man kan vara ute. Men nu, när det öser ner, så vill man inget hellre än att bara krypa ner under ett täcke och sova bort tiden.

Ja, ja, det kommer soliga och varma dagar - det VET jag med säkerhet! Och vi längtar..!

Kram

1 juli 2012

Social helg

Vilken rolig helg vi har haft!

I fredags var vi hemma hos J & D i Sparsör på en liten grillkväll. De hade fixat en massa mat och goda tillbehör och sällskapet var verkligen mysigt och trevligt! Utanför deras fina hus, vräkte regnet ner och det åskade lite då och då, men vi satt inomhus så det var riktigt mysigt!

Sent hem, upp tidigt och sedan var det dax för nästa mysiga och trevliga sociala begivenhet!

M & S anlände till oss strax efter frukost i lördags. Stora ♥ och S åkte till Hulta för att spela golf (där för övrigt stora ♥ lyckades klå S med ett poäng! Han var mäkta stolt kan jag avslöja, då S är en låghandicapare..!) Under tiden killarna var på golfbanan drog M, lilla ♥ och jag ut på en shoppingturné i krokarna. Fröken Emma & Lilla jag fick besök, liksom Bodils, Trendmakeriet, Nedergården och Stjernboden. Vi fick fyndat, alla tre, och nöjda med våra inköp åkte vi och mötte upp killarna för att äta lunch tillsammans på Hulta golfklubb.

Precis när vi kommit hem, plingade B-M och U på dörren - timing!
Vi satt sedan länge ute på terassen och njöt av det härliga vädret, drack kallt rosé (med eller utan bubbel), åt snacks och pratade (högt och lågt). Tiden går så fort när man sitter så där..!

Lite senare grillade vi och åt ute på terassen. Det var verkligen en trevlig och mysig kväll i goda vänners lag!

Idag, söndag, är det grått och regnigt. Lilla ♥ har dragit hem till en kompis för att leka, vi har röjt och fixat efter igår och jag har varit och vattnat och tagit in post åt några semesterfirare. Nu tror jag minsann att det får bli soffhäng i några timmar innan det är dags att hämta hem den "lilla".

Kram

En himla mumsig ljummen potatissallad från i helgen