Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

28 september 2012

Fönstren gapar tomma och svarta

I augusti när vi kom hem från Spanien såg vi att en av våra grannar hade flyttat. Det var alldeles tomt och öde på tomten och ingen rörde sig längre ut och in genom dörrarna. Fönstren gapar tomma och det är alldeles svart där innanför. Det är tyst och lugnt och inte längre någon som gapar och skriker och kastar stenar. Det är lugnt och skönt och jag har egentligen bara ett ord att säga: ÄNTLIGEN!!! Äntligen slipper jag känna ångest och få ont i magen så fort jag såg någon där inne eller ute. Nu väntar jag bara på att allt ska jämnas med marken så att jag slipper se eländet och slipper bli påmind om tiden då jag mådde så dåligt, både fysiskt och psykiskt, pga miljön i och omkring..!

Kram

22 september 2012

Bara lite till...

Jag har under det senaste året pluggat halvtid på distans. Det har emellanåt varit tufft med tiden, att jobba heltid och sedan efter det sitta 2-4 timmar på kvällen med läxor och inlämningsuppgifter. Men samtidigt har det oxå varit roligt! Jag har hela tiden haft en sporre som dragit mig framåt när det har känts tungt och det har hjälpt mig många gånger. Nu är jag i sluttampen av utbildningen. Två inlämningsuppgifter och ett slutprov kvar - sedan är det färdigt! Då har jag papper på att jag har utbildning på mitt yrke som jag haft i nästan 13 år!

Men efter det börjar nästa fas... Jag har nämligen kommit in på ytterligare en utbildning! Och den är på två år - halvtid och distans... Det blir nog oxå tufft, eftersom det är många nya bitar att lära sig... Men samtidigt så är det något jag vill och inte något jag måste och då brukar det ju vara lättare att lära! Den nya utbildningen är en slags fortsättning på det jag läst under året - en slags utveckling av yrket. Det blir en rolig utmaning!

Ja, det är bara att damma av böckerna och sätta igång!

Kram


Bilden är lånad från Internet

15 september 2012

Hemmamys och trädgårdspyssel

Den här helgen har vi bestämt oss för att stanna hemma - hela helgen. Vi har inte varit hemma en hel helg sedan i mitten av juli, så nu var det dax!

Igår pysslade lilla ♥ och jag på eftermiddagen och vi gjorde jättefina suddisar! Vi hade en  riktigt mysig stund tillsammans där vi skapade och fantiserade.















Lagom när vi pysslat färdigt så kom stora ♥ hem och då var det dags för ett annat slags pyssel. Nämligen trädgårdspyssel. Han klippte gräset och jag krattade upp mossan som de elaka kajorna hackat upp. Ja, det är ju i och för sig bra att det är mossan de hackar upp, men det blir ju så fula fläckar i gräset efter dem och det är ju inte så roligt. Tur att det är på den gamla delen de är och hackar...

Vi började prata om vår fula häck - den är jättefin på våren, men så framemot sensommaren så händer något. Den blir helt svart, fläckig och så är den full av små vita nånting som ramlar av när man nuddar bladen. Stora ♥ gick och hämtade motorsågen och sedan var vi igång. Häckplanta efter häckplanta åkte av och tillslut var hela häcken kapad!

Det blev bra, men det känns lite ovant att det nu är fri sikt rakt in i trädgården... Vi får se nästa år hur häcken ser ut, men tanken är på sikt att häcken ska ersättas av ett staket av något slag. Idéerna är många och vilda, så det ger sig hur det blir när vi landar i tanken.

Idag är det strålande fint väder och trädgårdsarbetet lockar. Tyvärr har jag en stor inlämningsuppgift att göra klart, så trädgården får vänta ett slag. Stora ♥ och svärfar kör iväg ris och lilla ♥ städar sitt rum.

Ikväll blir det lördagsmys med hela familjen! Det ska bli mysigt och det är något jag ser fram emot. God mat - ikväll blir det nog indiskt - gott vin och levande ljus. Något bra på TV:n och sedan är kvällen komplett. I morgon blir det meditation - lugnt och skönt och en riktigt bra laddning av batterierna inför kommande vecka.

Njut av helgen och tiden med era fina!

Kram

10 september 2012

Firarhelg med älgar och glaskonst

I helgen har vi varit på en hemlig resa för att fira min mamma som fyller jämnt, nu i dagarna. Vi visste inte om något alls, så det var väldigt spännande!

I lördags morse blev vi hämtade vid 08:00 och kosan styrdes österut. Efter en stunds resande stannade vi och fikade för att sedan åka vidare ytterligare en bit. Till slut stannade bilen vid Grönåsens Älgpark! Det var hur fräckt som helst! Vi gick in i parken och på en slinga på cirka 1300 meter såg vi hur många älgar som helst! Både älgkor, älgtjurar och älgkalv. De är rätt så stora när man kommer nära inpå dem...















Emellanåt var de så nära så man kunde ta på dem... De ser ju så himla gulliga och gosiga ut - precis som hästar - men de är ju fulla av äckliga älglus och det vill man ju inte ha på sig!

Utanför parken fanns en liten grillstuga där man kunde grilla älgburgare, älgkorvar mm. Detta testade vi så klart och det var jättemumsigt! Till korven och burgarna kunde man dricka Älgpilsner... Så klart!















När vi var klara med vår lilla rundtur bland skogens konungar så satte vi oss i bilen igen och körde en liten bit till. När vi nått slutdestinationen hade vi stannat utanför Kosta Boda Art Hotel. På den blå fasaden satt det glasrör, som tändes på kvällen.
















Inne i receptionen fanns det skulpturer och tavlor och jag vet inte allt. Det var hur fräckt som helst! Innanför dörrarna till hotellet hängde en enorm korg full av glasballonger (600 st.) - den kostade 2,5 miljoner (!!) om man ville köpa den. Vi bestämde oss för att vi inte hade fått med oss den hem denna gången, eftersom bilen redan var full, så vi struntade i det...! Men kanske nästa gång...















På rummet hängde jättefina tavlor med glasmotiv, i korridorerna fanns jättehäftiga konstverk och baren var helt i glas (som enligt stora ♥ väger 4 ton!!). Stolar, tak, bardisk, bord mm.
















På utegården fanns det hängmattor i glas, en stege i glas och innanför dörrarna fanns det dödskallar i färgat glas, lampor och tavlor i glas, fioler och gitarrer i glas, skor i glas och ansikten i glas. Överallt glaskonst och allt var till salu. Det var sju av Kosta Bodas välkända formgivare som designat hotellets delar; Bertil Vallien, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Anna Ehrner, Kjell Engman, Göran Wärff och Ulrica Hydman-Vallien. Imponerande samling och vi hade utan tvekan kunnat köpa både en och två och tio olika konstverk med oss hem...















Det fanns en spaavdelning som 2011 fått pris för Sveriges bästa spa! Det var så himla fint! I stora poolen fanns det en undervattensutställning med sju olika teman; skor, gitarr, fiol, fiskar, sjögräs mm.















I den lilla poolen var vattnet varmt och skönt med skålade bänkar. Utanför glasväggen fanns det en utepool som gick runt och en liten pool som var extra varm. Så häftigt att bada där ute när luften var kall och vattnet var varmt! Det gällde bara att hålla axlarna under vattenytan, för annars blev det lite dragigt..!
















Maten på kvällen gick inte heller av för hackor! Till förrätt fick vi mousseline på gädda och smålandskräfta serverad på krondillsemulsion eller småländsk rossini på älgfilé med anklever, råraka och tryffel. Varmrätten bestod av helstekt kalvinnanlår med smörstekta kantareller, lingonsky och konfiterade höstrotfrukter. Till dessert bjöds det på apelsin- och havtornssorbé med torkad chokladmousse och citrusgelé. Olika sorters vin till varje rätt och allt smakade så himla perfekt! Till mammas dessert hade vi beställt lite uppmärksamhet så hon fick en liten sprakande pjäs i det hon skulle äta och dessutom serverades det på ett stort supervackert glasfat. Vi sjöng och hurrade för henne där vid bordet och jag tror att hon blev både överraskad och glad för det.

Dagen efter bjöds på både bad i poolen (poolerna) och glasshopping! Vi kunde inte låta bli, utan vi köpte med oss en röd dödskalleljuslykta hem - den ska vi nog kunna placera på något bra stället. Kanske i källarbadrummet - det finns ju en aning röd touch där.

Jag hade kunnat ligga kvar där i den varma poolen ett tag till och fortsätta njuta av lugnet och tystnaden... Det var skönt!

Ett stort GRATTIS till mamma, mormor och svärmor på födelsedagen!! Hurra, hurra, hurra, hurra!! Och tack för en supertrevlig helg som försvann alldeles för fort!

Kram

3 september 2012

Barnhemsbarn

I helgen har vi varit i Sandviken för att träffa lilla ♥ alla barnhemskompisar som kommit till Sverige de senaste åren. Vi blev totalt fem familjer som träffades! Tio vuxna, fem barn från Ecuador och ett biobarn. Vi bodde hemma hos en av familjerna och alla fick plats. De bodde i ett helt underbart gammalt hus precis vid Storsjöns kant. Utsikt över sjön med alla små och stora öar. På tomten fanns några småstugor och en badtunna. Barnen lekte superbra och vi vuxna fick lite tid att lära känna varandra lite bättre. Jättetrevliga människor som jag hoppas blir livslånga vänner!















Lilla ♥ älskar att vara med sina gamla kompisar från förr, men när vi ska åka blir det alltid jobbigt att skiljas från dem. Det kanske inte är så konstigt, när man har bott tillsammans i hela sitt lilla liv...

Kram