Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

25 november 2012

Att inspireras

Det var värst vad helgen går fort... Redan söndag! Vad hände med fredag och lördag, då..?

Men idag har det varit en riktigt mysig söndag! Jag var ensam hemma på förmiddagen och det var ju härligt på sitt sätt. Jag kunde sitta och göra vad jag behövde vid datorn, jag hann plocka undan och hänga tvätt. Allt i lugn och ro! Jag hade ingen tid att passa innan på eftermiddagen. Vad händer..? Jo, jag går och drar benen efter mig, slappt och skönt och helt plötsligt har jag bara en halvtimme på mig innan jag ska iväg! Snabb dusch, snabbt ner och hänga upp tvätten och precis när jag var klar kom A och M för att möta upp.

Vi skulle nämligen till Att inspireras - annasofia och inspireras av julen! Hon hade ställt i ordning i garaget och i ett rum intill, helt fullt med "julsaker". Hyacinter, enar, småskyltar, mossa, amaryllis, hjärtan och julgranskulor, ståltråd, apelsiner, äpplen, band, kottar, krukor, fat, granris... Ja, allt som man kan tänkas behöva för att få riktig julfeeling!

Där fick vi sedan sitta och pyssla och tillverka precis vad vi ville och hur mycket vi ville. När vi kom dit hade jag ingen som helst aning om vad jag ville göra, men så fort vi kom innanför dörrarna så blev jag jätteinspirerad och fantasin flödade. Alla gjorde så fina saker och man fick tips och inspiration lite här och där.

En riktigt mysig söndag, med julinspiration, glögg, skumtomtar och pepparkakor!

Kram

Min julinspiration resulterade i ovanstående!

22 november 2012

Hur tänkte man då..?

När vi var i Varberg senast, så gick vi en sväng nere på stranden och njöt av havsluften och de salta vindarna. Rätt som det var, fick vi syn på det här..:















Hur tänkte man då..?

Kram

19 november 2012

Pyssel, glögg och myspys

I lördags var jag på tjejträff med "flickorna från Varberg". Vi träffades hemma hos BM, där hon hade förberett med varm glögg och pepparkakor ute i deras lillstuga. Där hade hon även tänt en brasa i öppna spisen, så det var varmt och skönt. När vi hade pratat av oss lite, så bjöd hon in oss i huset där vi blev serverade soppa och gott bröd. Efter lunchen fick vi gå ut och leta naturmateriel till våra skapelser vi skulle tillverka. Vi plockade mossa, granris, enris, kottar, järnek och en massa annat som vi kunde hitta där utanför. Sedan satte vi igång och skapa och pyssla allt möjligt! Det blev utesaker, innesaker, väggsaker, trappsaker och jag vet inte allt.















Efter allt skapandet samlades vi ute i lillstugan igen, där vi fikade BM's goda kaka samt lite kaffe och te. När vi hade skrapat faten - tja... så där väldigt skrapat blev det väl inte, för vi var rätt så mätta efter den goda soppan vi hade fått - så var det dags för julklappsleken! Alla hade med sig varsin julklapp och dessa la vi i en stor hög på bordet. Vi slog med tärningarna för att få paketen. När paketen var slut, öppnade vi dem och sedan var det en runda till med tärningarna. Det var ett roffande och slitande bland de olika sakerna! När tiden var ute fördelades några och sedan satt alla, glada och nöjda, med varsitt paket.

Mitt ♥ som jag tillverkade!















Det var en helt perfekt dag tillsammans med tjejgänget! Trevlig umgänge, god mat och lite pyssel! Bättre kan man knappast ha det, en lördag i mitten av november...

Kram

17 november 2012

Dunk, dunk, dunk, dunk

I helgen har vi varit i Varberg. Dels för att jag skulle på tjejträff, men även för att vi bara skulle ha en myshelg tillsammans utan en massa måsten.

Vi kom ner till Varberg i fredags. Sena som vi var, så stannade vi till i stan för att köpa med oss mat hem. Jag och lilla ♥ satt kvar i bilen och väntade medan stora ♥ gick in och hämtade maten.

När vi satt där i bilen så hördes det rop och skrik och skratt utanför. Höga röster från ungdomar och en ihållande bas som dunkade någonstans ifrån. Just där och då kände jag att jag är sååå färdig med det där. Det där att vara ute varje helg och festa och ränna på krogen för att träffa folk. Att vara ute och trängas med andra, att få öl utspilld på sig lite då och då, att stå i kö till toaletterna, att undvika alldeles för fulla människor som hänger och dreglar över en, att behöva motivera varför jag hellre dricker vatten efter midnatt, att behöva fundera på vilken väg som är säkrast att cykla hem mitt i natten, att vakna alldeles för tidigt dagen efter och önska att man kunde sova en stund till för att huvudet dunkar... Nä, det där längtar jag inte till alls längre! Den eran är förbi...

Kram


Varberg by night!

13 november 2012

Svartsoppa och kaffe i salongen

I söndags var det Fars dag! Detta firades traditionsenligt med paket på sängen till far i huset. Vi firade dessutom vår förlovningsdag, då det var den 11/11... ♥ Vi lånade ut lilla ♥ och så blev vi körda till Råda säteri där vi bokat bord för en middag på tu man hand.

Det var ju inte bara Fars dag och vår förlovningsdag i söndags, det var ju även Mårtens dag så på Råda Säteri serverade de Gåsamiddag! Minsann! Till förrätt fick vi välja på Svartsoppa eller hummersoppa. Jag är ju oerhört skeptisk till båda två, men vi bestämde oss för att testa båda. Framför allt Svartsoppan, kändes lite otäckt att provsmaka. Men jag bestämde mig för att inte lägga några värderingar i vad den faktiskt innehöll och tog två skedar med soppa... Men efter det bestämde jag mig för att jag nog inte hade klarat att äta upp alltihop, så stora ♥ fick skrapa rent istället... Till varmrätt serverades sedan gås, potatis, sås, brysselkål och rödkål. Riktigt gott! Och till dessert fick man välja mellan äppelkaka eller osttallrik. Vi valde en av varje... Till allt det här hörde ett vinpaket, så till varje rätt serverades ett nytt glas vin. Mycket gott! Och mycket lyxigt!

När vi ätit klart fick vi gå upp på övervåningen och sätta oss med en kopp kaffe/te i salongen. Och när magen stod i sju hörn, ringde vi efter skjuts och i väntan på den, gick vi en runda runt herrgården. Det är verkligen en jättefin byggnad och gård! Den ligger så fint där jämte sjön och så finns det en massa hästar på gården dessutom. Supermysigt!
















Vi hade en riktigt fin och mysig dag tillsammans, stora ♥ och jag! En helt perfekt dag tillsammans där på Råda Säteri!

Vi har ju faktiskt M & L att tacka för det här - vi fick nämligen en liten Smartbox av dem när vi förlovade oss förra hösten och det var den vi utnyttjade den här dagen! TACK, kära ni! ♥

Kram

9 november 2012

Försvunnen och hittad!

Igår när vi skulle gå och lägga oss, läste jag lite snabbt på Aftonbladets hemsida och får se att en 9-årig liten tjej har försvunnit i Göteborg... Åh, det är så hemskt! Hon går hemifrån på morgonen, men kommer (förmodligen) aldrig fram till skolan. I skolan är det ingen som saknar henne (!!) och först på eftermiddagen anmäls hon som försvunnen. Lilla tjejen har alltså, vad man vet, varit borta hela dagen. Och var har hon varit..? Hos mannen som var med henne när man hittade henne..?? Har hon gömt sig, blivit bortrövad, skrämd och jag vet inte vad... Det är så jättehemskt att ens tänka tanken att ens barn skulle försvinna på det där sättet! Jag får ont i magen, när jag tänker på det... Tårarna väller upp och det går liksom inte att hejda. En stor klump i halsen och i bröstet... Svårt att andas...

När man läser tidningarna så kan man läsa mellan raderna, men det tänker jag inte skriva om här... Det jag blir upprörd över, förutom att någon har tagit henne, är att den där mannen inte är ensam om sån läggning där ute... Vem blir det nästa gång? För det kommer bli en nästa gång! Blir det min dotter? Din dotter? En kompis dotter? Grannens barnbarn? Än så länge har det bara hänt "andra", men nästa gång kan det faktiskt drabba någon av våra fina..! Det är så skrämmande att tänka tanken, att där ute går fler personer lösa med barn som "intresse"... Man kan ju inte övervaka dem precis HELA tiden! Även om jag har god lust, efter det här!

Nu hade den här lilla tjejen tur... Det är många andra som aldrig kommer hem igen, många andra som möter "fel" person där ute... Men tack och lov, så gick det bra den här gången..!

Förresten så gör Missing People ett fantastiskt jobb! Det försvinner så många människor varje år och MP gör en enorm insats...

Hoppas ni får en fantastisk helg!
För det tänker vi ha, mina fina och jag..! ♥

Kram

6 november 2012

Hummer och kaprifol

I helgen var det full fart! Vi hann med att umgås med både kompisar och släktingar flera gånger om... I lördags drog vi mot Tjörn för att vara med på en hummerfest. Innan vi anlände hummerfesten passade vi på att besöka en av mina morbröder och hans fru i Skärhamn. Vi springer inte precis ner varandra, så det är väldigt roligt när man väl träffas! De hade byggt till en veranda på sitt hus och det var väldigt fint! Högt i taket och stora fönster ut mot det bohusländska landskapet. Vi tände levande ljus och sedan satt vi där ute och fikade och pratade. Mycket trevligt!

På kvällen var vi hos C & J med familj på hummerfest och det var inte fel det heller. Vi var några par med våra respektive barn som var med. J hade varit ute och fiskat upp några humrar som han bjöd på. Den största hummern vägde 1.6 kg..!! Fast den bjöd han inte på... Den sparas säkert till något trevligt tillfälle tillsammans med frugan!
















Vi sov över hos C & J, medan de andra åkte hem på natten. Dagen efter åt vi sen frukost och sedan var det dags att hälsa på hos nästa morbror, som även han bor på Tjörn med sin fru. Vi tog en sväng ner till Rönnäng och sedan ut på Klädesholmen innan vi åkte till Tolleby. Det är så fint ute på Tjörn! Jag har så många barndomsminnen därifrån och det var en väldigt positiv tid i mitt liv.

Hos morbror nr 2 fikade vi och pratade vi en lång stund och det var minst lika trevligt det! De berättade om huset som de köpt och som de håller på att fixa till. Ett spännande uppdrag att få det färdigt och inflyttningsklart!

Innan vi lämnade Tolleby, fick vi tiggt till oss en vildkaprifol att ta med hem... De växer så fint där ute på Tjörn och det vore ju så himla skoj om den kunde växa lika fint här hemma... Vi har grävt ner den och sedan ger det sig till våren om den trivs där den står, eller inte...

Bilden lånad från Internet
















Det har varit en fin helg - med många trevliga träffar! Hoppas det inte dröjer så länge tills nästa gång...

Kram