Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

29 mars 2013

Glad påsk!

Så skönt att påsken är här! Av många anledningar..!

Först och främst så står våren för dörren - oavsett vad löpsedlarna säger om att våren är inställd, så ÄR faktiskt påsken på våren och därför ÄR våren här nu! Så det så! Den bara MÅSTE komma nu...

Dessutom gillar jag påsken. Det är mysigt att det är lite extra ledigt tillsammans med mina fina och att man äter en massa goda ägg och en massa god mat och träffar en massa mysiga människor och att man kan ta sig en liten snaps och dricka påsköl och kolla på påskbrasan samtidigt som man fryser ändan av sig... Det hör liksom ihop allt det där! Får man dessutom fira påsken ute i Grovare där de har en massa får som lammar, så är påskafton komplett! Lammen är så fina... Ulliga, gulliga och små och varma..! Hoppas att lammen kommer ändå, fast det är kallt...

På tal om kyla; tranorna vid Hornborgarsjön lyser tydligen med sin frånvaro - idag hade de räknat till fyra (4!!) tranor... Ja, det ÄR för kallt till och med för tranorna!! Sorgligt...

Läste också att svenskarna totalt får i sig 6000 ton godis under påskhelgen..!! Sex tusen TON!! Oj, oj, oj... Det är inte lite, det! Tänk vad handlarna gnuggar händerna och hör klirret i kassan.

Nä, nu ska vi förbereda det sista inför i morgon.

Hoppas ni får en riktigt god och glad och fin påsk!

Kram

24 mars 2013

Brandman för en dag

I förra veckan fick jag vara med ute på Guttasjön en dag, tillsammans med våra nyrekryterade RiB. Det var jättekul att få träffa dem allihop - alla som jag ringt till veckan innan och erbjudit jobb..! Jättekul att få ett ansikte till namnen och att få en chans att prata med dem om ditt och datt. Även skoj att få se vad de gör på utbildningen.

Just den dagen var det teori på förmiddagen - de fick en riktig genomgång av brandbilen, vad den innehåller och vad de olika sakerna används till.




















Efter den goda lunchen blev det praktiska övningar. Då skulle de dra och koppla slang, pumpa vatten och lära sig hitta och öppna vattenposter. Det blåste svinkallt, så det var inget skönt alls att stå ute i flera timmar. Kinderna var iskalla och ögonen rann. Händerna var nästan helt bortdomnade så jag gav upp efter ett tag. Som tur var hade jag fått låna ett riktigt larmställ, så jag slapp i alla fall frysa om kroppen!




















Under nästa utbildningsperiod ska de lära sig att rökdyka - då ska jag få vara med en dag och prova på det, jag också! Det ska bli skoj! Annars, så är det där att vara brandman nog inget för mig - jag som är både höjdrädd, får klaustrofobi och är superkänslig om någon är skadad eller ledsen. Det skulle nog bli jag som hade fått tas om hand istället och så kan man ju inte ha det... Men det är ju roligt att få prova på ibland, i alla fall!

Kram

Egentid

Igår eftermiddag och idag har jag haft egentid. Det är väldigt skönt, när man kan välja det själv..! Stora ♥ är bortrest och lilla ♥ är utlånad, men båda kommer hem idag! Äntligen! För visst är det skönt med egentid, men bäst är ändå när familjen är samlad!

Igår startade jag min egentid med en shoppingrunda på Nedergården. Lite nytt blev det i kassarna jag hade med hem och det jag köpte är jag jättenöjd med.




















På kvällen, hängde jag framför datorn och sedan framför Tv:n. Gick och la mig och vaknade i lagom tid i morse. Innan frukosten fyllde jag upp badkaret med varmt vatten och en massa skum, tände ljusen runt badet och satte på en CD som jag inte lyssnat på, på väldigt länge. Det var himla skönt att ligga där och bara njuta av lugnet och musiken och värmen från vattnet.

























Efter badet fixade jag till en god frukost; färskpressad apelsinjuice, ägg, yoghurt med flingor och en lingongrova med leverpastej och gurka. Den bar jag med mig ner i källaren där jag drog igenom två filmer på raken; "Twillight - Breaking Dawn, part two" och "Snowwhite and the huntsman". Två filmer som varken stora eller lilla ♥ vill eller ska se, så det kändes bra att få kolla i lugn och ro, med hur högt ljud jag ville..!

Till lunch blev det lite rester och nu ska läsböckerna fram lite innan det är dags för meditation en stund.

Det är viktigt med egentid - se till att DU också får det ibland!

Kram

23 mars 2013

På återseende, trötthet och egentid

Oj, vad tiden går... Två veckor utan något inlägg i bloggen... Hmm... Ja, det har varit alldeles fullt upp. Men NU finns det en stund över!

Förra helgen hade vi fint besök! Ytterligare en kompis från Ecuador, som fått en alldeles egen familj här i Sverige, kom till oss och hälsade på. Vi mötte dem på centralstationen i Göteborg, där vi också tog en fika innan vi drog vidare till Universeum. Det var så roligt att träffa J igen och att få träffa hans mamma för första gången! De är en fin familj. Det var lite stojigt och stimmigt emellanåt, men det kanske inte är så konstigt, med tanke på att de inte sett varandra på nästan fyra år... Ja, det var nog lika roligt för de båda två, att ses igen, även om de inte riktigt visade det.

Den vackra ängeln som stora ♥ gav mig i julklapp


















I veckan som gick, tampades vi med mer snö, kyla och supertrötta och förkylda dagar. Det var motigt att gå upp på morgonen och svårt att motivera en liten som hade väldigt ont i halsen och var innerligt trött. Nu är det bara några dagar kvar innan det är lite extra ledigt och det ser vi ju naturligtvis fram emot. På påsklovet händer det massor med roliga saker! Bästa kompisen på besök, Halv-åtta-hos-mig och dessutom får vi ett bonusbesök. Mycket att se fram emot! Dessutom ska vi träffa ett gott gäng på påskafton och det är också väldigt uppskattat.

Idag har jag haft egentid! Japp; egentid! Helt egen tid! Egen tid som ingen annan har planerat åt mig, utan som är min helt egna tid att göra vad jag vill med! Utan både man och barn... Underbart att få det någon gång då och då! Ja, så vad skulle jag hitta på idag, då..? Inte städa i alla fall! Jag plockade lite på förmiddagen och på eftermiddagen var jag ute och shoppade lite nytt. Nu ska jag sätta på en film, som ingen av mina fina vill se: Twillight - Breaking Dawn, part 2. Till den blir det lite vin och godis. Härligt!

Förresten: jag blev godkänd på min förra kurs! Fick till och med ett riktigt bra betyg! Jag är såå nöjd, så det är inte klokt! Jag var ju helt övertygad om att jag inte skulle bli godkänd och så blev jag det ändå, med god marginal! Härligt!

I morgon blir det meditation igen - härligt, avslappnande och välbehövligt!

Kram

10 mars 2013

Finns det något hopp..?

Oj, oj, oj, vilken vecka! Stressnivån har legat så högt, så vid ett tillfälle slutade min hjärna fungera... På riktigt! Det var superäckligt... När jag åkte hem, samma dag, så kändes dessutom kraniet för litet för hjärnan... Anledningen..? Jo, det har varit lite mycket denna veckan... Mycket jobb, framför allt, men även mycket med slutprovet i delkursen jag just läst. Stressen man känner när man vet att man inte på långa vägar är så förberedd som man borde vara... När tiden inte räcker till för att läsa så mycket man borde göra... Och när man dessutom behöver sova, för att orka med allt jobb som just denna veckan var näst intill övermäktigt. Men... Det gick! Ja, provet har jag ännu inte fått något svar på, men jag överlevde veckan utan att knoppen och kroppen gick i kras! Veckan som kommer blir också mycket jobb, men det ska nog gå. Jag börjar se en ände på det i alla fall!


















Snön är borta! Äntligen! Det börjar så smått komma upp små gröna knoppar i landet och det ger ju hopp!! Hopp om att våren faktiskt är på väg! Och dessutom jag ju solen lyst på oss hela denna helgen! Lite mer värme, bara, så sätter det nog fart där utanför! Tyvärr sägs det att det ska komma mer snö i veckan... Puh!

Nä, nu får vi ta en vecka i taget och vara glada för de dagarna då hoppet finns här!

Kram

2 mars 2013

Läxor, hypnotisering och andra chansen

Oj, vilken vecka! Det har varit långa dagar och sena kvällar. Mycket jobb och många läxor. Både för lilla ♥ och för mig. Ja, eller rättare sagt har lilla ♥ haft många läxor som vi har jobbat med. Mina läxor har fått stå tillbaks en tid... Men idag gjorde jag i alla fall klart sista inlämningsuppgiften... Puh..! Snacka om fem i tolv... På onsdag är det slutprov i delkursen och just nu känns det som om det kan gå precis hur som helst. Jag får nog vara nöjd bara jag blir godkänd.

I tisdags hade vi filmkväll på jobbet. Alla brandflammor som ville fick vara med och vi blev nio glada tjejer som samlades nere i relaxen. Först åt vi god mat och sedan förflyttade vi oss upp till lektionssalen där vi tittade på Hypnotisören. Oj, oj, vilken bra film! Jag har läst boken och precis som det oftast är, så är boken bättre. Eller, bättre och bättre förresten... Den är mer innehållsrik! För filmen var verkligen bra! Många gånger klappade hjärtat lite fortare pga spänningen och efter två timmar var filmen slut. Nöjda och glada avslutade vi sedan kvällen.

Det har som sagt varit mycket läxor och jobb i veckan, så igår kväll var det två trötta tjejer som hängde framför Tv:n. Stora ♥ var i Borås på en träff inför storstadsresan så lilla ♥ och jag hade en tjejkväll med tillhörande mys.

Ikväll blir det Melodifestivalens andra chans och i morgon meditation. Kan behövas en stunds lugn och ro för att ladda batterierna inför nästa vecka. Då blir det ännu mer jobb och så slutprovet då... Orkar just nu inte tänka längre än precis här och nu. En dag i taget. Ett andetag åt gången... Nästa vecka ska jag dessutom göra ett litet besök på röntgen i Skene... Det ger sig sedan vad det visar... Spännande nästan jämt!

Lever fortfarande på energin jag tankade upp förra veckan när stora ♥ och jag gjorde vår Bohusturné.

God kväll på er!

Kram