Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

25 april 2013

Insamling till förmån för Tadeo Torres

Idag har jag startat upp ett konto till förmån för barnhemmet som lilla ♥ kommer ifrån. Ett barnhem som ligger mig varmt om hjärtat. Ett barnhem fyllt av barn och kärlek och jättefin personal. Ett barnhem som uppfostrade det finaste lilla ♥ man kan ha...

Barnhemmet (Tadeo Torres) är nu i stort behov av att renovera byggnaderna. Det regnar in och det börjar bli fuktskador i taket. De behöver laga eller köpa nytt lekmaterial till barnen så att de kan fortsätta leka utomhus. Gungställningarna börjar rosta sönder och det är så farligt för barnen, att de inte längre kan leka med dessa.

Snälla; hjälp mig att samla in pengarna till barnhemmet! En hundring, en femtilapp eller vad som helst är välkommet! När vi har fått in en bra summa (svårt att säga hur mycket - det beror på gensvaret) så kommer vi se till att pengarna säkert kommer fram och till rätt personer.

Jag vill så gärna hjälpa till med att hjälpa både barnen och de vuxna på barnhemmet, så att de kan få en dräglig miljö att bo i och jag vill så gärna att barnen ska kunna leka med säkra leksaker och klättra på säkra klätterställningar eller gunga på säkra gungställningar.

Vill DU hjälpa mig med detta, sätt in en valfri summa pengar på Swedbank Sjuhärad med Clearingnummer 8032-5 (fungerar det inte, så kan du prova att ta bort 5:an) och kontonummer 04063644-1. Kontoinnehavare Maria Wessman. Märk gärna insättningen med ditt namn (och adress, om du vill). Det går bra att vara anonym, om man hellre vill det.

Stort tack från djupet av mitt hjärta



21 april 2013

I rökdykarnas läger

I torsdags var jag med på Preparandutbildningens andra del; rökdykarutbildningen. Det är en del i ledet att lära känna våra nyrekryterade lite bättre, samt att få lite större förståelse för brandmännens arbete.

Det var en mycket spännande och givande dag! Dagen började med en samling och genomgång med samtliga deltagare. De skulle alltså på med full rökdykarmundering och sedan in i övningshuset för att genomföra en "bana" med diverse hinder och uppgifter som skulle lösas på vägen. Allt från trånga tunnlar som de skulle igenom, slangar som trasslat sig och skulle lösas upp och rullas, luckor som skulle vevas upp, däck som skulle staplas på ett visst sätt och barnpussel som skulle läggas. En hinderbana helt enkelt! Till detta ska tilläggas att inne i övningshuset var det 70 grader varmt och mörkt..! Och de skulle göra det här på tid...



















Det blev lite varierade resultat, kan jag säga... En del gick igenom relativt snabbt och kom ut relativt oberörda, medan andra tog lite längre tid på sig och kom ut som om de vore kanonfulla... Ögonen rullade på dem och de fick ha stöttning när de skulle ner för sista trappan, för att inte falla med huvudet före ner i backen. Hugaligen, så påverkade en del var... Det var läskigt att se hur stora starka karlar påverkades av övningen... En del stupade och la sig ute på asfalten medan andra bara hängde över bordet. Jag fick se till att de fyllde på vätskenivån så jag matade dem med saft och godis för att de skulle piggna till igen.

Helt otroligt hur påverkade de var... Vilken hemsk påfrestning det måste vara, för kroppen, att jobba i sån värme... Jag var inne korta stunder och kollade hur det gick för dem, men det var så varmt så redan efter några minuter där inne så rann svetten i pannan på mig. Jag kan tillägga att killarna som gjorde övningen var inne i värmen mellan 30-40 minuter. Med full utrustning på! Och dessutom jobbade de fysiskt HELA tiden...

De flesta piggnade dock till efter en stund, så efter lunch var det dags för lite information och en värdegrundsövning som gick ut på att gradera olika sorters händelser efter vad som är värst och minst värst. Först enskilt och sedan i grupp. Det var också lite varierande resultat, men väldigt intressant att se hur de löste uppgifterna. Det är inte helt enkelt att enas om vad som är värst och minst värst, då alla har olika värderingar...

En jättebra och intressant dag som var väldigt givande!

Kram

Vårarbete

Vilken helg det har varit! Vädermässigt och arbetsmässigt. Helt fantastiskt!

Igår sken solen - hela dagen!! Underbart! Det var varmt och skönt och arbetslusten här hemma kom tillbaks. Vi grejade och fixade utomhus hela dagen och det kändes fint. Allt har legat still och vi har inte haft någon direkt lust att göra något de senaste månaderna, så nu kändes det fint att komma igång igen.

Jag jobbade ute i trädgården och klippte ner en massa växter och tog bort vissna blad som hade samlat sig runt de gamla växterna. När allt skräpet var borta, såg jag en massa knoppar och små gröna skott komma upp från jorden - nu det är på gång!! Krokus, scilla och snödropparna blommar för fullt i trädgården och mycket annat börjar också gro!

Jag tog bort granris och spred ut täckbark. Jag grävde upp en buske och flyttade den till ett nytt land. Nu börjar det se riktigt fint ut igen.

När jag tog bort granriset från ett av de nya landen, så såg jag att rabarbern faktiskt hade börjat kika upp ur jorden..!! Helt otroligt att det kan växa när det har varit så kallt och mörkt. Men efter de senaste dagarnas regnande och efter solen och värmen den här helgen, så lär det väl växa så det knakar ute i trädgården.

Annat som däremot ser ut att vara helt dött är vårt prydnadsgräs och bambun på framsidan... Ja, egentligen ALLA växterna på framsidan... Men de kommer säkert igång snart, de också... Det är ju skuggsida och så mycket mer kallt där än på södersidan där solen värmer så gott.

Hmm... Undrar hur lång garanti man har på växter egentligen... Får nog kolla mina kvitton - jag tror att gräset nog får bytas ut, liksom en av bambubuskarna... Och en hortensia...

På baksidan börjar det ta form nu! Stora ♥ har fixat till vår inglasning, med plåtar och färg och det blir så bra! Riktigt snyggt! Vi satte ju upp inglasningen förra året, men runt-omkring-grejset blev aldrig färdigt. Men nu, så! Jämte inglasningen är en öppning och där har vi nu börjat sätta upp ett litet räcke/staket. Jag tror att det blir snyggt att bryta av med något i trä, mot det vita och silvriga/gråa. Arbetet är påbörjat och förhoppningsvis blir det avslutat i början av veckan. Spännande att se hur det växer fram!

Idag blir det ytterligare trädgårdsarbete; en krusbärsbuske ska flyttas och sedan ska det läggas sten runt och täckbark på jorden. Kul när det tar form och man ser resultatet av arbetet!

Igår kväll grillade vi och det smakade så gott tillsammans med ett glas rosévin! Nu längtar vi efter att den där goa värmen ska komma så att vi kan sitta ute och äta. Då smakar det ÄNNU bättre!

Kram

14 april 2013

Brunch med bubblor

Idag gick vi upp "tidigt" för att kunna utnyttja dagen till fullo. Vi började röja lite ute på altanen - stora ♥ satte upp lite plåt runt vår inglasning och jag städade bort lite vissna blommor samt sopade upp lite "vinterskräp".

Vid lunchtid blev vi körda till Göteborg och Brasseri P för att inta en brunch med bubblor. (Vi fick en smartbox förra julen och det var denna vi utnyttjade idag.) Vi visades till ett bord och blev sedan serverade varsitt glas bubbel. Lite lyxigt att dricka bubbel en söndag mitt på dan... Men helt okej..!

Sedan blev det dags att kolla in buffén... Oj, oj, oj... Det fanns massor att äta... Först det kalla; korvar, salami, skinka, lufttorkad skinka, sill, räkor, lax, grönsaker mm. Brödet, som fanns i alla dess sorter och färger, hade ett eget bord. Det varma; pajer, pizza, prinskorv, lammkorv, chorizo, potatis, bacon, äggröra, våfflor, plättar mm.

Puh... Det var inga problem att fylla tallriken, kan jag säga..! Massor med god mat och jag ville verkligen äta mer, men det gick inte. För efter all denna mat, så hittade vi dessutom en dessertbuffé och den kan man ju inte missa... Jordgubbspanacotta, chokladkaka, chokladsås, glass, strössel, fruktsallad mm... Oj, oj, oj... Gott, gott i gott gott!

Väldigt god mat - mycket mat - och lagom med bubbel. En perfekt söndag tillsammans med min fina.

Mycket mätta och stinna tog vi sedan en promenad ner till Lisebergs tågstation, där vi blev hämtade och körda hem. Väl hemma, kunde vi inte annat än att sjunka ner i varsin fåtölj och soffa och där blev vi liggande en stund innan det var dags att fortsätta ta tag i dagen.

En bra dag, tack vare en bra julklapp! Tack!!

Kram

13 april 2013

Slumrande

Idag är det lördag och det är fortfarande morgon. Jag sitter i vardagsrummet och läser tidningen "Fixa vår". Där utanför är det tyst och stilla - precis som här inne i vårt hus. Min familj sover fortfarande och folket där utanför verkar göra likadant. Det är lite grått och fuktigt ute - ett välbehövligt regn har fallit. Men det behövs mer för att mätta den torra jorden. Det sägs att det ska komma lite värme till veckan och DET är ju välkommet. Kära vår, du är så välkommen!

I Borås har de nu börjat sopa gatorna och det känns fint när man ser och hör sopmaskinerna som sveper förbi. Snart kanske det är vår tur att få gatorna sopade... Ja, vår egen gata är ju sopad, men resten... Vi vill börja cykla snart! Det känns som om det vore evigheter sedan cyklarna var framme.

Igår hade vi en myskväll med tacos och Let's Dance. Lilla ♥, mormor, morfar och jag. Stora ♥ var i Göteborg på Öl- och whiskeymässan, där det tydligen varit lite lätt kaotiskt med allt folk som ville in. Han var nöjd och glad när han kom hem i natt i alla fall...

Idag blir det en pyssel och pluggardag. Lite smått och gott ska göras och mina läxböcker väntar på att bli bläddrade i. Jag har i alla fall fått underlättat lite för mig; jag har ju redan läst större delen av den här delkursen i min förra kurs, så nu behöver jag bara komplettera med den sista delen. Det känns skönt, för det här är inget lätt ämne.

I morgon blir det en mysdag tillsammans med stora ♥. Då ska vi på ytterligare en "Brunch med bubblor" och det är något vi båda ser fram emot!

Ha en riktigt skön lördag tillsammans med era fina!

Kram

7 april 2013

Halv åtta hos mig

I fredags kväll var det så äntligen dags för Halv åtta hos mig! Jag hade bjudit in tre kvinnor som jag gärna vill tillbringa fyra kvällar tillsammans med. Fyra kvällar med trevligt sällskap, god mat och goda viner. Jag bjöd in och i och med det, så fick jag fixa första kvällen.

Jag hade noga förberett allt i god tid innan, så när kvällen äntligen kom, så höll jag tidsschemat ganska bra. Det blev en trerätters meny, med tre olika viner till, en välkomstdrink när de kom och kaffe och kaka efter maten. Temat för kvällen lutade lite åt Medelhavstema, så dukningen gick i blått och grönt och på bordet hade jag smyckat med vita stenar, snäckor och små snirkliga och fina träbitar. Jag hade även köpt in några rosa blommor som stod en och en i olika vasar.

Jag hade gjort en meny och en bedömningssida där man skulle skriva poäng och omdömen. Dessa la vi i ett slutet kuvert, när kvällen var slut, som inte får öppnas innan på sista träffen. Detta eftersom alla ska få samma chans att fixa en bra kväll utan att påverkas av de andras poäng och omdömen.

En lyckad kväll och jag ser väldigt mycket fram emot att få komma hem till de andra och att få se vad de hittar på.

Kram

På äventyr bland de vilda djuren

I veckan har lilla ♥ allra bästa kompis varit här och det har varit så mysigt för de båda att få vara tillsammans. De bor så långt ifrån varandra annars, så när de väl träffas är det en fröjd att se dem. De skrattar och leker och skrattar och leker. HELA tiden...!

Häromdagen åkte vi till Borås djurpark för att njuta av en solig och härlig dag. När vi kom dit var det cirka 50 meter kö utanför kassorna... Suck! Jag är ju inte direkt känd för att ha så där väldigt mycket tålamod, så vi smet förbi kön och valde en kort kö istället, som egentligen var till för företagsbiljetter. Ha ha! Det gick ju också bra!!

Väl där inne såg vi en hel del vilda djur; elefanter, giraffer, zebror, strutsar, apor, geparder, lejon, björnar, vargar och ja, ni vet. Det var mååånga djur ute.

 
En del av djuren hade dessutom fått ungar - små gulliga ungar... Geparden hade sju jättesöta ungar, som vi alla tre var ganska överens om att vi skulle vilja ta med hem... Kanske inte jättelyckat i längden, men just då och där kändes det som en bra idé.
 
En jättemysig dag tillsammans med två fina tjejer som väldigt ofta lät: "Ååååhhhh!! Så fina de är..!!"
 
Kram
 
 
 


2 april 2013

Häng, te och syskonkärlek

När jag stod i köket idag, gick det förbi ett gäng killar utanför fönstret. Lagom tuffa killar i övre tonårsåldern. En av dem hade ett riktigt häng i ändan... Det ser ju för jä-ligt ut! De kan ju inte gå ordentligt - de går som om de gjort i brallorna! Bredbent för att inte tappa byxorna... Usch, vilket fruktansvärt fult mode - måtte det försvinna snart så vi slipper se dessa häng nåt mer..!


















På tal om vad som händer hemma på våran gata i stan; nu väntar vi spänt på våra nya grannar! Fönstren står fortfarande tomma, men enligt vad vi hört, så har de nya grannarna fått tillträde till huset idag. Lilla ♥ har beställt en barnfamilj och enligt utsago är det precis det som ska flytta in! Spännande!


















Fick ytterligare en leverans med te idag! Det är en perfekt julklapp från Lotta; en påse med te varje månad i ett halvår! Nya spännande sorter varje månad. Det både luktar och smakar gott!


















Lilla ♥ bästa kompis och tillika "syster" har ju kommit till oss, för att stanna här några dagar. De leker och skrattar och trivs så himla bra tillsammans. De kommer ut när det är dags att äta, annars hör jag dem knappt.

























Fick lockat ut dem på en liten promenad idag, i solskenet, och det var ju jätteskönt ute! Solen sken och temperaturen ligger runt 10 grader i skuggan. Skönt!

Vågar man säga att våren äntligen har kommit..?

Kram

1 april 2013

Påsklov med fint besök

Nu är årets påsk snart till ända. Det har varit en bra påsk i år. Vi har umgåtts med trevliga och mysiga människor och dessutom stiftat en del nya trevliga bekantskaper. God mat, god miljö och gott sällskap - en bra blandning i lagom dos.

Något nytt som jag testat i år är Tantröra! Oj, vilken upplevelse! Det var ju supergott! En klick sånt på ett knäckebröd/hårt tunnbröd... Mmm... Ja, för er som inte vet; Tantröra är gubbröra utan sill..! Det kan jag tänka mig att äta fler gånger. Lite ägg, korvar, köttbullar, påsköl och en god snaps till, så är påsklunchen komplett!














Tyvärr hade inte fåren börjat lamma än, så det blev inget besök uppe i ladugården i år. Men det betyder ju bara att vi får åka dit ut ytterligare en gång i vår! Dessutom börjar Lotta sälja nygräddade våfflor i Kristi Himmelfärdshelgen och det är ju ytterligare ett skäl att åka dit!
 
Ikväll kommer lilla ♥ bästa kompis hit och ska stanna här några dagar under påsklovet! Det är en väldigt förväntansfull tjej som går här hemma och väntar. Hon har verkligen räknat ner dagarna sedan det blev bestämt att M skulle komma hit. Nu är det bara några timmar kvar och sedan får de vara tillsammans i fyra dygn och bara leka och ha roligt tillsammans.
 
Själv så har jag också tagit påsklov - vilket känns väldigt skönt och välbehövlig. Jag hoppas vädret håller i sig, så att man kan utnyttja dagarna på ett bra sätt.
 
Kram