Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

23 maj 2013

Paket, hästar och betong

Förra helgen var jag hemma hos Sofia - Att inspireras - på betongkurs! Det var superskoj och vi höll på i tre timmar... Jag hade nog kunnat hålla på lite till, men man ska ju sluta när det är som roligast, sägs det.

























Jag fick gjort en hel massa olika saker; ljusstakar, fat, tavlor, skålar, stövlar, handskar mm... Kreativiteten flödade verkligen! Vi var inte så många som var med, så vi hann med massor. Regnet öste ner där utanför, men vad gjorde det..?!

Igår när jag kom hem efter jobbet, hämtade jag lilla ♥ och sedan körde vi och hämtade alla betongskapelser. Det var så roligt att se hur det blev! Det mesta blev riktigt bra och annat blev ganska bra. Nu står de ute på terrassen för att torka till lite mer innan jag ställer ut dem i trädgården.

























Jag är särskilt nöjd med stövlarna... Lilla ♥ stövlar... Lilla ♥ som förresten håller på att bli stor nu... I morgon fyller hon tvåsiffrigt! TVÅSIFFRIGT!! Det är ju inte klokt! Vad hände?! Det var ju inte länge sedan hon var 6 år... Jag fick nästan en tår i ögat ikväll när vi sa god natt - sista gången nånsin jag nattar min 9-åring... ♥ Känns riktigt nostalgiskt.




















Igår fixade jag en massa paket - slog in och fixade snören runt. Hon börjar växa ifrån rosa - vill mest ha blått nu för tiden - men det struntar jag i. Jag tycker att rosa passar en liten tjej som fyller år, så det blev en hel massa rosa paket... Får se vad hon säger i morgon bitti när hon får dem... Misstänker att innehållet är viktigare än det som är runt...

Idag var det min tur att hänga med till stallet. Det har varit superfint vänder idag, lite kallt men ändå soligt. När vi kom fram, så sken solen så gott och det var nästan vindstilla där nere vid paddocken. Jag satt på en bänk och höll nästan på att somna... Snyggt om jag hade börjat snarka eller trillat av bänken... Ha ha ha..! Undrar vem som hade skämts då..?

Idag fick de galoppera på lilla volten och det såg riktigt bra ut. Lilla ♥ blir bara bättre och bättre på att rida - kan undra om hon blir nästa Malin Baryard...





















Det var riktigt fint när vi skulle åka därifrån. Solen var på väg ner och det gröna var väldigt grönt. Fönstren in till stallet stod vidöppna och det luktade så gott från hästarna där inne. Jag minns hur det var när jag var yngre och alltid hängde i stallet. Man snusade på hästarna så fort man kom åt och de luktade alltid sååå gott!! Ja, det gör de fortfarande, men nu kan jag inte riktigt med att köra in näsan i ansiktet på dem och snusa...

Ha det gott - i morgon firar vi finaste lilla fina som fyller 10 år!!

Kram

19 maj 2013

Ecuadorträff

Förra helgen var det så äntligen dags för årets Ecuadorträff!

Det är Ecuadorfamiljernas förening som ordnar en träff för sina medlemmar en gång om året och dessa brukar vara välbesökta av både barn, ungdomar och gamlingar. Så även i år! Vi var lite drygt 50 medlemmar som kom till träffen, som denna gång gick av stapeln på Tvetagården i Södertälje. Vi har aldrig tidigare varit med där, av olika anledningar, men i år passade det perfekt - både tidsmässigt och läget.


















Och vilken helg det var! Det var så himla trevligt och mysigt och roligt - från fredag till söndag. Barnen lekte och vi vuxna pratade och umgicks. Några var och red, några spelade paintball och några spelade kubb. Vi serverades supergod mat på fredagkvällen och på lördagskvällen lagade vi maten själva. Då blev det en ecuadoriansk buffé. Oj, oj, så mycket god mat! Vi fick dessutom njuta av Mateos underbara gitarrspel och fantastiska ecuadorianska sånger, som rörde många till tårar.

 

På söndagen, innan vi körde hemåt, passade vi på att besöka Tom Tits Experiment. Ett superroligt ställe med massor av experiment och roliga grejer. Har ni inte varit där och om ni har vägarna förbi; ÅK DIT!! Det är ett hus med fem våningar och en stor trädgård och i hela huset och i hela trädgården får man testa och experimentera och det är fantastiskt roligt! Tänk; ett helt hus med bara roligheter!


















Nöjda och glada kunde vi bara summera helgen; årets hittills roligaste!

Kram

9 maj 2013

Värk och terasspyssel

Jag har åkt på en inflammation i min högra axel och det värker som bara den. Jag knaprar värktabletter och hoppas att det snart ska släppa. Jag hade många planer för dessa dagarna innan helgen, men tji fick jag... Jag kan göra en del, men det går så mycket långsammare eftersom jag får göra det med vänster istället.

Idag har vi i alla fall pysslat lite ute på terrassen. Nyinköpta blommor står nu i krukorna, lyktorna jag köpte häromdagen är upphängda (av stora ♥) och dynorna är utlagda på stolarna. Nu väntar vi bara på att den riktigt goa värmen ska komma, så att vi kan sitta där ute till sent på kvällen... Igår tände vi lyktorna och det såg riktigt fint ut när mörkret la sig över oss.

Hoppas det blir grillväder i kväll, för då kanske man kan sitta ute en liten stund i alla fall..! Vi har ju inglasat större delen av terrassen och det tar bort den största delen av vinden och kylan... Just nu gör solen tappra försök att ta sig igenom molnen - vi får se om den lyckas... I värsta fall får vi svepa in oss i varma och sköna plädar...

Ute i trädgården händer det en del... Det kommer skott och nya blad på den nedsågade häcken - ja, på en del av buskarna i alla fall..! Det ger sig hur det kommer se ut framöver... Scillan har spridit sig till större delen av gräsmattan, en och annan tulpan har kommit upp, men för övrigt är det tunt med blommor... Påskliljorna lyser med sin frånvaro och inte ens pärlhyacinterna har vågat sig upp ur jorden... Snälla värme; kom nu!! Vi vill se blommorna blomma snart..!!

Kram

Så länge sedan vi sågs..!

Förra helgen åkte vi till Varberg igen, men då hade vi lilla ♥ med oss. Vi var nämligen bjudna till A, M, L och E. Det var så himla länge sedan vi sågs, men det kändes ändå som om det var igår. De är så mysiga och trevliga och lätta att umgås med! De hade fixat supergod mat och god fördrink och dessert och jag vet inte allt de bjöd på. Jättegott och supermysigt var det att träffas igen!! Nu får det inte dröja så länge tills nästa gång vi kan ses - kanske redan i sommar..?

På lördagen hade lilla ♥ en kompis på besök i stugan. Stora ♥ hjälpte svärfar att gräva och jag åkte en runda på stan. Jag fick fyndat lite på Gif Second hand - grejer som jag ska ha med mig på betongkursen som jag ska gå på nästa helg. När jag skulle tillbaks till stugan hamnade jag mitt i mc-kortegen som drog genom stan. Jag blev stående så länge så det kändes nästan som om jag borde haft fika eller nåt med mig att äta... Skämt å sido; imponerande hur många det var som deltog! Det var säkert 300 motorcyklar med i kortegen!

På eftermiddagen gick lilla ♥ och jag en lång runda runt Apelviken. Det är en sån fin och energigivande miljö där ute. Stränderna, klipporna, snäckorna, sanden, suset från havet, de vindpinade träden, de vackra byggnaderna, blommorna och allt annat som hör till...

Vi genade över campingen och kikade in till Solvikens pool. Det var helt tomt, med undantag för två tjejer som stod där och fotade varandra. Jag frågade om de inte skulle bada, men det hade de redan gjort sa de. Lite kallt, men helt okej... Jaha... Jag vet inte om jag hade haft lust att slänga mig i poolen där och då, men vattnet såg i alla fall väldigt inbjudande ut. Och inte var det någon trängsel heller...

En supermysig helg med mycket energipåfyllning!

Kram

Kärlek och galenskaper

Det händer rätt så mycket just nu, känner jag. Och när jag kikar i bloggen så inser jag att det var jättelänge sedan jag skrev här... Så nu är det nog dags att uppdatera lite! Men var ska jag börja, tro...

För två veckor sedan inledde stora ♥ och jag helgen med ett besök på Lorensbergsteatern - vi hade nämligen fått biljetter till Galenskaparnas 30-årsjubileumsshow av min svägerska. Och oj, så bra det var! Så mycket man kände igen från "förr" och så många goa skratt vi fick. En toppenföreställning - har ni inte sett den så kan jag varmt rekommendera er att gå dit och titta!

När föreställningen var klar, körde vi ner till Varberg. På lördagen var vi nämligen och firade en vän som precis fyllt 50. Vi hade fixat en korg med diverse "må-bra-och-ta-hand-om-dig-saker" till henne samt en bok som vi fyllt med gamla kort och en hel massa kloka och tänkvärda må-bra-ordspråk och dikter och mycket mer. Hon å sin sida hade fixat både en tipspromenad (med frågor från 60-talet och framåt) och en annan aktivitet. Killarna fick måla varsin tavla med temat kärlek och vi tjejer skulle skriva ner vad kärlek var för oss. Vi skulle sedan gissa vem som hade målat och skrivit vad. Det var en väldigt fin grej hon hade hittat på. Killarna var faktiskt ganska seriösa - vilket jag först inte trodde... Stora ♥ målade en superfin tavla med våra händer och vårt hus med ett stort hjärta i ett fönster samt  en stor sol som sken över oss. ♥ Tavlan fick vi ta med hem och snart kommer den pryda en väl utvald plats i vårt fina hus.

På söndagen var vi bara i och runt stugan och njöt av omgivningarna och miljön innan vi åkte för att hämta lilla ♥ som tillbringat helgen hos mormor och morfar.

En riktigt rolig och fin helg tillsammans med mitt stora ♥!

Kram