Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

29 juni 2013

Rådjur

Idag när vi ätit färdigt frukosten såg jag ett rådjur promenera förbi utanför vårt köksfönster. Jag gick till ytterdörren och öppnade och såg rådjuret på andra sidan vägen. Det gick där och strosade och brydde sig inte alls om mig. Lilla ♥ och jag gick ut på vägen och kollade och då visade det sig att rådjuret hade två små kid på tomten mitt emot. De betade i lugn och ro och vi kunde gå så nära som 10 meter utan att de reagerade. Vi tog några kort och sedan backade vi lugnt och stilla tillbaks. De gick här utanför länge och väl och brydde sig inte alls om oss. Det är fina djur, men vad gör de här?! Mitt bland husen och mitt på dan?! Något är fel!

Kram

Hästar och rosetter

I veckan som gick var lilla ♥ på ridläger. Fem dagar på dagtid. De har pysslat och grejat med hästarna, de har fått lära sig mer om hästarna och hur de fungerar, de har fått rida och träna på både dressyr och hoppning. Enligt lilla ♥ har det varit en toppenvecka!

Hon är så nöjd och extra nöjd är hon över "rosetterna" hon fick med sig hem. En vit och en gul! Den vita fick hon när hon landade på en femteplats i hopptävlingen och den gula fick hon när hon landade på en tredjeplats i dressyrtävlingen. Nu har hon totalt fyra rosetter! Idag ska vi be stora ♥ fixa en hållare till alla priserna, så hon kan ha dem hängande och så att alla kan se dem. Hon är jättestolt!

Hon hade två hästar att sköta om under veckan. Shira och Leo. Shira är lite större och Leo en liten shettis. Båda två är hennes favorithästar, så ni kan tro att hon var nöjd med att få ta hand om och rida båda två! När det var dags för hopptävlingen valde hon dock att rida med Leo - han är lite lugnare och mer lätthanterlig än Shira. Och det gick ju bra! Noll fel! En mycket stolt mamma och mycket stolta morföräldrar stod och tittade på när hon hoppade! Dressyren fick vi inte vara med på, och tur var väl det kanske... Tänk så nervöst för barnen...

Ja, nu är i alla fall ridningen över för den här terminen och sommarlovet är i full gång. Nu blir det inget mer fritids innan i augusti! Skönt! Stora ♥ och jag får jobba lite till innan vi får ledigt, men det är i alla fall nära nu... Och DET känns fint!

Kram

26 juni 2013

Å regnet det bara öser ner...

...och jag är blöt om både skor och strumpor...



Det var värst vad det regnar idag då... Själv sitter jag inomhus och behöver inte bekymra mig innan det är dags att ta sig ut till bilen... Nej, jag funderar på om lilla ♥ har kommit ihåg att ta på sig regnstället idag... Hon är på ridläger och de skulle vara både ute och inne. Ja, extra kläder finns med, men risken är stor att hon "glömmer" att det regnar och så blir hon genomblöt. Men hon får väl värma sig i ett varmt bad när hon kommer hem.

Men som alla vet, så kommer sol efter regn! Och det är det hoppet vi lever på idag, denna gråa och blöta dag!

Kram

24 juni 2013

Omväxlande

Det har verkligen växlat den sista tiden... Allt möjligt har växlat! Först har vi ingen altan och sedan har vi en. Först har vi en röd vägg och sedan har vi inte det. Då är den plötsligt vit. Först har vi en supersmutsig markis och sedan har vi plötsligt inte det. Då har vi två nya fina. Ena stunden regnar det och i nästa skiner solen. Det är varmt och skönt och så plötsligt slår det om och blir kallt. Min lilla tå är hel och sedan är den inte det. 



Det växlar hela tiden. Av och på, till och från, hit och dit.

Det är detta som är livet; man vet inte med 100% säkerhet vad ska hända. Lite spännande faktiskt!

Kram

22 juni 2013

Midsommarafton

Årets ljusaste och längsta dag och årets kortaste natt har passerat ! Och det blev faktiskt en kort natt... Vi var nämligen på midsommarfest igår. Vi började dagen med lunch hemma hos M & S. En god lunch med sill, färskpotatis, lufttorkad skinka, tantröra, gubbröra, knäckebröd, bröd, gräddfil, gräslök mm. Till detta serverades öl, vin och snaps. En riktigt fin och god midsommarlunch - precis som man vill ha den!


















Efter lunch gick vi bort till en fotbollsplan, där det var dans kring midsommarstången, lottförsäljning, pilkastning och bollkastning. Lilla ♥ vann både en kylväska på en lott och en ficklampa på pilkastning. Vi andra kammade noll... Tillbaks hos M & S var det dags för lite lekar. Först gjorde vi luftgevärsskytte och sedan blev det vattensprutning i spann.

Senare på kvällen grillade vi och då hade även regnvädret passerat och solen sken så gott på oss där vi satt ute och åt. Några av de modigaste gick ner till vattnet och badade, medan badkrukorna stannade hemma och diskade och förberedde desserten; en jättegod marängtårta med vaniljkräm och jordgubbar!

Vi hade en supertrevlig midsommarafton tack vare alla inblandade! Trevligt sällskap, god mat, roliga lekar och allt annat som också spelade in! TACK alla som var med och gjorde det så bra som det var!

Kram

18 juni 2013

International Street Market

I helgen var det International Street Market i Borås. Hela torget var fullt av olika marknadsstånd där de sålde växter, prylar och god mat från olika delar i världen.

Jag var en snabbis i stan, för att sälja bilbarnstolen som lilla ♥ växt ur, och då passade jag på att kolla runt lite på torget. Det fanns mat och prylar från världens alla hörn; Thailand, Tyskland, Irland, Spanien mm. Jag hittade till det spanska marknadsståndet och där fick jag tillfälle att praktisera lite spanska! Kändes fint att kunna kommunicera med försäljaren som stod där och trots att jag kände mig lite ringrostig kunde han förstå mig. Jag fick provsmaka lite spansk lufttorkad skinka (Serrano) och det kunde jag ju inte motstå! Jag köpte, förutom skinkan, tre sorters salami; pepparsalami, chilisalami och basilikasalami. Supergott!

Nu är marknaden tyvärr slut och borta, men nästa gång den kommer hit, ska jag se till att jag har gott om tid att gå runt och provsmaka och handla goda matvaror!

Kram

Halv-åtta-hos-mig-fast-hos-Lotta-klockan-sex

I helgen var det så dags för vår andra träff i "Halv åtta hos mig". Denna gången träffades vi hemma hos Lotta i Grovare. Hon hade dukat upp så fint i växthuset och som vanligt är det så skönt att komma ut dit. Det är så energigivande och man känner sig härligt avslappnad efter en stund ute i miljön, där runt omkring.




















Lotta bjöd oss på en spännande fördrink, bestående av apelsinjuice, mangosorbet och bubbelvin. Till förrätt fick vi Lottas heta räkor på ett krispigt bröd och till varmrätt serverades schnitzel med färska primörer och en tonfiskröra. Till dessert bjöds det på en riktigt mumsig sommartårta, bestående av maräng och jordgubbar.

























Vi satt länge och väl där ute i växthuset och det var nästan svart ute (så svart det nu kan bli en sommarkväll i juni). Men så trevligt vi hade! Vi pratade högt och lågt och gamla minnen flöt upp från förr. Trötta, men väldigt mätta och nöjda, gav vi oss hemåt framåt midnatt.

En supermysig kväll i mycket trevligt sällskap!
Nu ser vi fram emot nästa "Halv åtta hos mig", som då blir hemma hos Anette.

Kram

13 juni 2013

Sirener och akutsjukvård

Igår när vi satt i köket, lilla ♥ och jag, hörde vi stora ♥ ropa flera gånger utanför; "Ska jag komma ner??". Jag tänkte inte så mycket på det just då, men någon minut senare hörde vi sirener som upphörde precis utanför vårt hus. Jag gick ut för att kolla och räddningstjänsten hade kommit till en av våra grannar. IVPA (I Väntan På Ambulans) kör räddningstjänsten på, då de kan komma fortare fram än ambulansen, till en akutvårdsbehövande och det var därför de dök upp på vår gata.

Vår granne hade nämligen satt en köttbit i halsen och kunde inte varken få upp den eller ner den. Den satt som ett lock i halsen. Grannen kunde andas som tur var, men inte svälja. Och alla vet ju hur det är när man inte får göra något... Man måste göra det! Säg till någon att han inte får gäspa och han gör det. Säg att man inte får skratta och man gör det. Det är inte lätt att inte svälja - det är ju en reflex som vi alla gör, utan att tänka på det. Grannen försökte svälja, men det gick inte utan saliven bara flödade. Till slut kom ambulansen och de tog med grannen in till sjukhuset. I natt opererade de bort köttbiten som satt som en kork i matstrupen.

Tänk så lätt hänt det är... Man säger alltid till barnen att de ska tugga ordentligt... Man stoppar sista köttbiten på tallriken i munnen och så plötsligt sitter den fast... Usch, så läskigt! Tur att det inte var luftstrupen som täpptes till! Då hade inte grannen stått upp idag...

Var rädda om er och tugga köttet ordentligt!!

Kram

9 juni 2013

Trädgården och huset

Nu händer det grejer ute i trädgården! Irisen blommar så vackert och pionerna är sprickfärdiga... Gräset växer dessvärre också så att det knakar. Jag klippte det häromkvällen, men det ser ut att behövas klippas igen. Häcken växer och ogräset växer. Svärmbaggarna har svärmat och fåglarna kvittrar. Solen skiner och det är varmt och skönt. Svensk sommar i sin fulla prakt!

























Stora ♥ har nu kommit hem efter sin lilla fotbollstripp till Österrike. (Den matchen gick inte så bra, så den kommer jag inte skriva om här...) Han har i alla fall satt igång med altanbygget på framsidan och det blir så fint! Jag har en klar bild över hur det kommer att se ut - just nu ser det bara ut som en dansbana mitt på gräsmattan, men det finns en plan..!


















Vi (= stora ♥) håller också på att fixa till ena gaveln på huset. Panelen är bytt och nästa steg blir att måla fasaden. Det röda teglet ska bli lika vitt och fint som på fram- och baksidan. Det är väl först när det är gjort som man kan få en klar bild över hur huset kommer se ut när det är klart. När måleriet är färdigt, ska vi också sätta upp våra nya fina markiser. Nya markiser utan smuts och fågelskit. Just nu har vi hängt upp ett lakan i köksfönstret som skydd mot solen. Det fyller sin funktion men det är inte speciellt snyggt.


















Ett antal växter ute i trädgården har uppenbarligen inte klarat sig... Det ser så trist ut när det står döda växter här och där. De ska grävas upp och ersättas så småningom, men vad ska man ersätta dem med..? Hmm... Får nog fundera lite på det. Kanske dröjer det till nästa vår innan jag sätter ner något nytt. Det ska ju planteras något snabbväxande runt nya altanen också - det får väl sättas ner samtidigt.

Idag blir det lite kalas. Lilla ♥ och jag har slagit ihop våra födelsedagar, då mormor och morfar inte var hemma när vi fyllde år. Det blir lite fika ute på terrassen i eftermiddag. Hoppas vädret fortsätter vara soligt och fint då också.

Ha en fin dag och var rädda om er!

Kram

6 juni 2013

Födelsedag och student

I veckan som gick firade vi min födelsedag. Än så länge är jag under strecket... Strecket som säger att man har levt halva sitt liv... Strecket som säger att nu vänder det... Nä, jag har ingen kris - det hade jag när jag fyllde 40 och det har jag inga planer på att ha igen! Det är bara ett konstaterande att nästa gång jag fyller så är jag på strecket. Känns lite knepigt, ändå... 50 är ju faktiskt ganska gammalt och jag är ju inte gammal! Det känns som om jag vore gammal i kroppen emellanåt, men i huvudet är jag då inga 50 år i alla fall! Ja, jag har ett helt år på mig att vänja mig vid tanken. Flera av mina vänner har passerat strecket och de verkar ju ta det med ro... Jag får väl stötta mig mot de erfarna när det väl blir dags!

I veckan har vi dessutom firat en student! Fina bonus-♥ har tagit studenten. Efter flera års kämpande så är hon äntligen i mål. Nu slipper hon plugga mer och hon kan göra precis vad hon vill! Och hon vill en hel massa saker; jobba i Norge, jobba i USA, flytta hemifrån, tjäna pengar... Sedan vad det blir är en annan sak, men hon har i alla fall drömmar. Ett stort grattis och ett stort lycka till i framtiden!



















I trädgården händer det mycket nu! Det grönskar och växer och det är så härligt med allt det gröna! Bara på några dagar har Irisen kommit och nu är även pionerna på väg! Underbart - vi sitter ofta där ute på trappan och bara njuter av omgivningen på kvällarna. Vi är så glada för vårt fina hus och vår härliga trädgård (som visserligen är under uppbyggnad, men ändå!).

Foto: Bollebygdsmamman
Idag klippte jag gräset. Det var riktigt skönt att gå där med gräsklipparen. Ljudet från gräsklipparen lät verkligen som sommar och solen sken på mig där jag gick fram och tillbaks. Det var nästan lite avkopplande.

Hoppas ni haft en riktigt skön nationaldag! Snart är det helg - bara en arbetsdag till och sedan hoppas jag på altanbygge!

Kram

1 juni 2013

Sommar!

Idag är det den första juni - den första officiella sommardagen!! Yes! Äntligen! Och det har ju verkligen varit sommar de senaste dagarna. Sol, värme och en hel del sköna kvällar. Synd att man behöver jobba när det är så fint... Man skulle haft någon slags väderanställning istället. En anställning där det ges möjlighet att vara ledig när det är fint väder. Fast å andra sidan så skulle man ju vilja ligga kvar i sängen de dagarna då det regnar också... Hmm... När ska man då jobba..? De grå dagarna då det inte regnar..?! Då hade det inte blivit så mycket gjort... Okej då, det får väl vara som det är då...

Maj månad är nu slut... Det har varit en jätteintensiv månad och det märks inte minst på mina blogginlägg... Fem inlägg har jag gjort i min blogg under maj och det är det lägsta antalet sedan jag började skriva... Kalasen och firandena har avlöst varandra. Vi har firat mitt lilla ♥ som fyllde tvåsiffrigt, vi har firat mitt bonus-♥ som fyllde 19, vi har firat stora ♥ bästa vän som fyllt år, vi firade stora ♥ systerson som fyllde 20 och vi var och tittade på när bonus-♥ gick på bal. Däremellan har det påbörjats renovering av vår ena gavel. Panelen ska bytas och väggen ska målas... Och som om det här inte räcker, så har vi även påbörjat ett altanbygge. Ja, ja, man får ju inte vara sysslolös... Eller..?


















I natt har det varit full rulle här hemma! Lilla ♥ skulle ha kalas för sina kompisar. Vi hade först en tanke om att kunna ha ett smycke- och nagelparty, men det gick inte. Vi funderade och funderade och bollade tankar och idéer. Bowling, Laserdome och andra fysiska kalas har så många haft och lilla ♥ ville ha något nytt - något annorlunda. Så kom hon plötsligt på det! Hon ville ha ett nattkalas! Jaha... Ett nattkalas... Och hur tänkte hon då..? Jo, hon bjöd sina kompisar som hon brukar leka med (jag satte stopp för att bjuda ALLA tjejerna (=16 st.) i klassen), vi fixade pizza och några lekar, som de inte lekt innan. Vi köpte en ny film (som de flesta faktiskt inte hade sett) och sedan sov alla över. Vi fixade madrasser och de bäddade allihop på golvet i källaren.


















Det blev inte så mycket sovande, misstänker jag. Jag hörde de sista gången runt 01:00 - då slocknade jag... I morse hörde jag dem första gången runt 06:30... Ja, ja... De lär vara trötta idag, men vad gör det?! De verkar ha haft ett superkul kalas och lilla ♥ är jättenöjd, och det är ju faktiskt viktigast! Sova får de göra senare idag - tror att ganska många kommer somna tidigt ikväll, vilket jag tror att många föräldrar uppskattar... I morgon är det nytt kalas - bara att ladda om och komma igen!

Nu ligger de allihop i en stor hög där nere i källaren och kollar på TV:n. Snart börjar de säkert bli hungriga och då gäller det att vara redo med frukosten. Jag tror att vi serverar den ute på terassen idag. Idag, 2013 första officiella sommardag!

Välkommen sommar!

Kram