Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

27 juli 2013

Shopping

Igår åkte vi till Båstad för att kolla in Hantverksmässan! Det är ett väldigt mysigt ställe och där kan jag gå i timmar och bara njuta av alla vackra hantverk. Det fanns allt från smycken och kläder till keramik och trädgårdskonst. Vi hade ju verkligen tur med vädret dessutom! Strålande solsken och lite drygt 25 grader. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där - det är alltid sista helgen i juli!
















Jag köpte två armband och lilla ♥ ett par silverörhängen. Stora ♥ tog sikte på matdelen och köpte med sig lite crostini, med olika smaker, hem. Vi fick även köpt lite naturgodis - det finns ju lite att välja på där...

På väg därifrån stannade vi till hos "Chokladprinsessan" - där fanns det mycket godsaker! Vi köpte med oss en liten presentpåse till A och O, som vi åkte till efter hantverksmässan! A och O har flyttat till ett annat hus och det var så mysigt! En gammal trädgård som A hade fullt upp med att röja upp i och fixa i ordning. Men så fint och mysigt det var! Och så kul det var att träffa A och O - det var ju två år sedan, räknade vi ut... Alldeles för länge sedan!


När vi ändå hade spenderbyxorna på, så bestämde vi oss för att åka till GeKå's idag! Klockan 05:30 ringde klockan och en timme senare satt vi i bilen. När vi gick in mellan dörrarna till varuhuset var klockan kvart över sju och det var väldigt lugnt där inne. Inte speciellt mycket folk och gott om plats på parkeringen.

Vi gick runt i sakta mak och plockade till oss, lite här och lite där. Det egentliga målet med shoppingturen var att köpa lite nya kläder till lilla ♥. Hon växer ju så det knakar och behöver ständigt påfyllning i garderoben. Vi hittade riktigt mycket till henne och hon blev väldigt nöjd. Att hon dessutom kunde köpa med sig lite annat smått och gott och roligt hem, gjorde henne ännu mer nöjd!



Det är nog första gången jag inte har köpt någonting till mig själv, när vi är i Ullared! Bara det gamla vanliga; schampo, balsam, tvål och folie... Men man får väl vara nöjd för det lilla! Och dessutom hade vi ju en nöjd dotter med oss hem och DET är värt mycket! ♥

Kram

Krabbor och klädbad

Vi hade ju besök i veckan av M, L, F och V. Det var så trevligt och roligt! Vi grillade, drack lite vin, pratade och fiskade krabbor. Ja just det, vi badade ju också! En del med kläder och en del med badkläder..!

Krabban som lilla ♥ fiskade upp!














Det hände när vi var och fiskade krabbor... L stod ute på en sten och försökte få en krabba att nappa på betet. V skulle då kliva ut till henne för att få tag på den stora krabban som siktats där ute. Hon tog tag i handen på V och sa till honom att akta sig för den blöta delen av stenen, då den är vansinnigt hal... Han tar ett stort kliv och... halkar och glider sakta ner i vattnet... På rygg... L, som håller i V, glider ner hon också, när hon försöker hålla V över vattnet, och landar på ändan i vattnet. Det hela såg väldigt roligt ut och vi andra hade lite svårt att hålla oss för skratt... Det gick ju bra, som tur var, och ingen skadade sig, så då får man väl lov att skratta lite..?

På stranden låg en ensam jordgubbe i sanden...














När alla var uppe ur vattnet plockade vi ihop våra saker och gick bort till stranden så att vi andra, som inte badat med kläderna på, skulle kunna ta oss ett dopp. Det var verkligen svinkallt i vattnet, men jag hade ju lovat att bada, så då var det bara upp till bevis. Jag tog mitt premiärdopp där och då!! Är omåttligt stolt, då jag i princip aldrig badar här hemma i Sverige... Fast jag är inte helt säker på att jag kommer bada igen... Vi får se..!

Kram

Plötslig bortgång...

I tisdag fick jag ett telefonsamtal jag kunde varit utan... Min mamma ringde och meddelade att min ena morbror hastigt gått bort. Det blev en riktig chock och det var verkligen svårt att ta in. Min yngsta morbror som var iväg på semester med sin fru, dog helt plötsligt där på stranden.

Det känns så konstigt att han är borta... Borta för alltid... Vi kommer aldrig mer att prata med varandra och han kommer aldrig mer att skoja och busa, som han alltid gjort... Jag minns när jag var liten och bodde hos mormor och morfar ute på Tjörn. Alla mina morbröder var väldigt bra på att hitta på bus, men extra mycket bus fanns i den yngsta av dem. Vi satt ofta uppe sent, till mammas förtret, och spelade Monopol och Oljan. Det bara älskade jag - att få tillbringa tid tillsammans med mina morbröder och mina morföräldrar, där ute på Tjörn. Det är minnen som jag alltid kommer bära med mig... När jag var ännu mindre, har jag ett minne av att jag och morbröderna satt i min sandlåda och körde med bilar. Mest roligt tyckte nog morbröderna att det var att bygga vägar och köra runt med de små bilarna där...

För något halvår sedan, lite drygt, var vi ute och hälsade på min morbror och hans fru. Vi fikade och pratade mycket om allt möjligt. Bland annat om hur glada de var för huset de köpt och som de nu höll på att renovera. Vi fick även en Bohusländsk kaprifol av dem som vi planterade i vår trädgård. Den stod länge och det hände ingenting, men nu har den börjat växa och det kommer blad.

























Jag är så glad att jag har den kaprifolen nu när det blev som det blev... Den kommer, för alltid, vara ett minne av honom. Jag hoppas den blommar och att den växer sig stor och stark.

Vila i frid, kära, saknade morbror... ♥

Kram

22 juli 2013

Utlandskänsla

Vilket väder vi haft idag!! Helt underbart gott! Solen har verkligen lyst på oss från en helt klarblå himmel och termometern har visat på 30 grader..! Galet skönt! Det är nästan som om man vore på sydligare breddgrader.

























Idag körde vi till Vareborg för att plocka lite jordgubbar, men tyvärr var säsongen slut... Vi fick i alla fall provsmaka två sorter som de sålde i gårdsbutiken och när vi sedan gick därifrån, hade vi ändå lite jordgubbar med oss. Mmm... Så gott det är med färska jordgubbar!

























Vi körde några ärenden i stan och sedan landade vi på Tre Toppar i Lejet. Det var kö, men inte så farligt lång, utan att vi kunde stå där och läska oss i väntan på vår tur. Det är hiskeligt dyrt med glass därifrån, men om man inte äter alltför ofta, så är det faktiskt värt det.

























Nu, ikväll, gick vi ner till stranden för att känna på vattnet. Jag hade redan bestämt mig för att inte bada, då jag duschat och tvättat håret precis innan, men mina båda ♥♥ samt S, tog badkläder på och handduk med. Väl nere så gick de rakt ut i vattnet och därmed var årets premiärdopp gjort! Bra jobbat, alla tre! Ingen av dem är direkt förtjusta i att bada i havet, men ändå gjorde de det. Modigt, tycker jag! Jag blev lite sugen där jag stod på stranden, men jag har i alla fall lovat att ta mitt premiärdopp i morgon och så får det bli.

























Just nu är kvällen helt underbar... Jag sitter ute med ett glas rosévin och min dator. Det är inte kallt - bara skönt. Vi har öppnat alla fönster och dörrar i hopp om att kunna få in lite av den svala luften som nu kommer... Misstänker att det blir ännu en varm och svettig natt...

I morgon får vi besök av M, L, V och F. Det ska bli skoj!

Kram

Diken och nercabbat

I förra veckan fick vi fint besök! Tre kompisar, från Varberg, kom och hälsade på. Det var jätteskoj att träffas igen! Både stora och små tyckte om det. Vi satt länge och pratade på kvällen och morgonen därpå åkte vi upp till Ballasjön. Det var bara E som var modig nog att doppa sig... Vi andra stod på bryggan och huttrade i den svala vinden.

Snart kommer det bli ett dopp... Jag lovar! Det är bara en tidsfråga nu... Det ska bara bli lite varmare först...

I helgen kom P-G med sina maskiner och började, tillsammans med stora ♥, att dra upp lite buskar i trädgården. Äntligen försvann den fula häckstumpen vi haft på baksidan!

När vi ändå hade honom där med maskinerna, så passade vi på att be honom gräva ett "dike" runt stora ♥ parkering. Meningen är att vi ska lägga sten runt den och kanske så småningom ett litet vindskydd med några klängväxter.

Vad gör vi annars på semester, då..? Jo, vi är nere i Varberg några dagar och glassar runt bland det fina folket... Ha, ha, ha... Jag skojar bara..! Vi är visserligen här, men vi slappar mest. Sover, lyssnar på måsarna (underbart att slippa kajorna för några dagar!!) och vi spelar minigolf. DET hör ju till när man är här nere! Stora ♥ slog mig med några få, ynka poäng... Men det ska han få igen för, nästa gång vi spelar! Då vinner jag!!

Vi fick förresten låna en Volvo cab, när vi är här! DEN älskar tjejerna att åka i! De sjunger högt, vinkar med armarna och ler med hela ansiktet när vi är ute och glider runt på stan med den. Lilla ♥ tyckte att vi skulle köpa den - strunt samma om vi inte fick mat på ett helt år - bilen vill hon ha!!

Hoppas ni njuter av dessa helt underbara sommardagar!! Spara dem i minnet! Bra att ha i höst och vinter när rusket kommer...

Kram

17 juli 2013

Vilken dag!

Oj, nu har det gått så där fort igen... Några dagar försvinner i ett nafs... Vi har semester och njuter för fullt av slappa dagar och dagar med full fart. Idag när jag vaknade så var det en sån där dag, ni vet, då man inte kan ligga kvar i sängen utan bara vill ut. Solen strålar från en klarblå himmel och det är näst intill vindstilla ute. Fåglarna kvittrar (ja, okej då, skatorna kraxar och kajorna skriker...) och daggen ligger kvar i gräset. Jag tog med mig telefonen, datorn, kameran och några tidningar ut och ligger nu ute på altanen och skriver. Det är helt vindstilla och alldeles fridfullt...


















I förra veckan var ju lilla ♥ bästa kompis här. De lekte som bara de kan göra. Oavbrutet och utan tjafs eller rastlösa stunder. Vi var även, som jag skrev om tidigare, ute på lite äventyr tillsammans. Dagen innan M skulle åka hem, åkte vi till Göteborg och Slottskogen. Det är så fint där i parken med allt det gröna och så hipp-som-happ dyker det upp lite djur här och där. Vi var där i flera timmar tillsammans och det var jättemysigt. Vi avslutade besöket på den stora lekplatsen som finns där. Så mycket roliga klättergrejer det fanns! Det är nästan så jag önskade att jag var tio år igen...



















Senare på kvällen var vi ute och åt med min svägerska och hennes ena son. Sonen hade valt Restaurang Köket i Borås. (Han fick det i födelsedagspresent när han nyligen fyllde år.) Vi åt förrätt, varmrätt och dessert och det var sååå gott! De som jobbar där, är ju också väldigt trevliga och serviceminded, så ett besök där kan varmt rekommenderas!



















Sedan dess har det inte hänt så mycket - vi är hemma och grejar och slappar mycket. Jag har legat ute på altanen en del och läst lite gamla tidningar som blivit liggande. Tanken är väl att vi ska måla grunden någon gång under semestern... Vi ska bara hitta rätt färgnyans men sedan kommer jag ligga där och måla. Får väl ta bikinin på mig, så kan jag kombinera arbete och nöje...

Nej, nu får vi nog fixa lite frukost. En riktigt god frukost som naturligtvis intas ute på vår nya altan! I solen! Under den blå himlen! Till fågelkvittret!


















Välkomna till ny underbar dag!

Kram

12 juli 2013

Fiskmat och strutsägg

Igår var vi iväg på en liten utflykt. Jag hade blivit tipsad om Basta kvarn, en liten bit utanför Ulricehamn. Vilket fint ställe! Små vattenfall och små "öar" där bord och stolar var utsatta. Änder simmade omkring och några små andungar försökte hinna med sina lilla andmamma.



















I dammarna simmade även stora fiskar omkring och bara väntade. Väntade på vad..? Jo, fiskmat! Det kunde man nämligen köpa inne i cafeet och det fick man sedan mata djuren med. Både änder och fiskar åt samma mat... Praktiskt! När man slängde i en näve fiskmat blev det slagsmål om maten! Fiskarna kom simmande med öppna munnar och nästan hoppade efter maten. Där gällde det för änderna att akta sig, annars blev de nafsade i hasorna! 

Basta kvarn kan rekommenderas för en dagsutflykt - det var ett supermysigt ställe!

På väg hem, stannade vi till på Romsås strutsfarm. Denna gången gick alla strutsarna ute och de kom nyfiket fram när vi närmade oss staketet. Det är hiskeligt fula fåglar, egentligen! Fast de är rätt fräcka och köttet är ju jättegott att grilla! Vi småpratade lite med dem och tog några kort innan vi gick in i boden. Där köpte vi kött och tjejerna fick hålla ett strutsägg. Det är rätt tungt..! Och stort..! Och det räcker till måånga sockerkakor..!

























Väl hemma igen, ville tjejerna studsa på studsmattan och jag drog fram slangen med vattenspridaren och satte jämte dem. De skrek högt varje gång de sprang genom det kalla vattnet. Fast de tyckte det var lite skönt oxå..!

Så skönt det är med semester! Idag har varit en bra dag... Kanonfint väder, mysig utflykt med mina fina och en bra avslutning på dagen med gott grillat och nåt kallt i glaset..!

Kram

10 juli 2013

Luftballong och äntligen kom hon!

Förra året fyllde min mamma jämnt och det firade vi med att ge henne en tur i luftballong vid ett väl valt tillfälle. I måndags kväll var ett väl valt tillfälle för henne och för ballongflygaren - fast det var ett väldigt illa valt tillfälle för oss... Vi skulle nämligen till Landvetter och hämta lilla ♥ bästa kompis som kom med flyget ungefär samtidigt som mamma skulle flyga luftballong.

Det var ju inte värre än att vi kunde dela på oss, så stora ♥ åkte med mina föräldrar och jag åkte med lilla ♥ för att möta M på Landvetter.

MÖTET gick jättebra - de var precis lika lyckliga att se varandra, som de brukar när de träffas. De skrattar och kramas och pratar i ett. Det är verkligen synd att de inte bor närmare varandra... Men som tur är åker M själv till oss och därför kan de ju träffas lite oftare än en till två gånger om året som det var tidigare. Lilla ♥ längtar från den dagen de ska skiljas åt tills den sekund de ses igen och varje gång det är dags för M att komma, säger lilla ♥; Äntligen kommer hon!!

Luftballongturen gick också jättebra! De hade verkligen tur med vädret; sol och lite lagom med vind. De träffades i Borås och sedan åkte de en bit norrut där de packade upp ballongen. 10 personer i korgen och sedan bar det iväg uppåt och iväg. Turen gick sedan mot Boråshållet där de landade fint på en kärra..! Ballongen packades ihop och sedan var det dags att döpa samtliga som flugit. Alla fick en skvätt skumpa i nacken och efter det tilldelades de ett diplom.

Mamma verkade nöjd med flygturen och det var ju syftet!

Kram

8 juli 2013

Larmet går!

Idag gick brandlarmet på jobbet. En väldigt hög och gäll signal som verkligen säger "skynda er ut"... Alla branddörrarna gick igen och signalen ljöd högt. Vi strosade ut i receptionen och väntade in de andra. Vi har tur som sitter i markplan, men ingenjörerna på sjätte våning fick röra lite på benen. Signalen ljöd och där stod vi och väntade. Brandmännen kom och lagledaren kollade apparaturen. Till slut fick han i alla fall tyst på signalen..! 

Jag undrar om man ska börja spara, redan nu, till en hörapparat. Det lär behövas om några år, när hörseln är obefintlig pga alla höga larmsignaler som ljuder med jämna mellanrum. Det är inte alltid det funkar att hålla för öronen heller... Aj, aj, aj...

Ja, efter en stund kunde vi återgå till våra arbetsplatser, då det konstaterats att det inte var någon brand eller annan fara.

Jag vet att man bara ska gå ut om det brinner, men det vete sjutton om jag inte hade gått in efter handväskan om det verkligen brann... Handen på hjärtat: hade du gått in efter något om det visade sig att det brann i huset..? Och vad hade fått dig att göra det..? 

Kolla era brandvarnare, så kan du sova gott om natten!

Kram


Skator

Jag tycker verkligen inte om kajor! Lika lite tycker jag om skator! Visst, skator är vackra att se på, men... Som de kan väsnas!! Speciellt nu när de har ungar..! Tidigt som attan på morgonen, mitt på dagen eller sent på kvällen... De kraxar och lever så man får inte en lugn stund. I morse vaknade jag av att de levde rövare där utanför någonstans och jag hörde hur de hackade på någonting. Jag misstänkte vad det kunde vara, så jag smög upp... Och mycket riktigt! De hade hackat i våra värmeljus ute på terrassen! Och inte nog med det; de hade dessutom stulit två stora värmeljus! Från terrassen - som till större delen är inglasad..! De är inte rädda av sig, precis! Stearinhack på bordet, två värmeljus förstörda och två värmeljus borta... J--la skator!!! Ja, det blir till att plocka in allt på nätterna i fortsättningen..! 

Men snart har jag i alla fall semester och DÅ ska det prickas skator..!

Kram


6 juli 2013

Äntligen!!

Äntligen verkar sommaren ha kommit! Inte bara i kalendern, utan även i verkligheten! Sent igår eftermiddag började solen kika fram och värmen slog till. Helt underbart skönt! Vi satt ute på vår nya altan igår och tog en liten svalkande drink.

























Tidigare på eftermiddagen hade jag flyttat ut några stora urnor, som tidigare stått på terrassen, samt planterat om en växt som stått i en alldeles för liten kruka. Jag flyttade även ut alla betongskapelserna, som även de stått på terrassen. Vi flyttade ut en solstol och sedan vad det dags för den där svalkande drinken. Så nöjd jag är med vår nya altan! Det blir så fint med växterna, vindskyddet, armeringsnätet, betongen och stenarna! Där är helt klart en plats där man kan bara vara...

























Idag gick vi upp tidigt och gjorde ett riktigt röjande ute på terrassen. Vi plockade isär soffan och lyfte ut den samt alla tillhörande dynor och kuddar ut på gräsmattan. Där dammsögs och spolades de rena. Ja, kuddarna och dynorna spolades naturligtvis inte - det var bara soffan som gjordes... Vi dammsög och skurade terrassen och fixade bland blommor och betong även här. Nu är det rent och snyggt och vi kan återigen njuta av omgivningen här ute.


















Vad vi är så glada och stolta över vårt fina hem! Vi njuter varje dag av just vi hittade varandra och att det blev just vi som fick köpa det här huset! Det finns en mening med det som sker... ♥

Kram

4 juli 2013

B som i...

Dagens bokstav är B...
  • Plats: Bollebygd - för där har jag växt upp och där bor jag tillsammans med mina fina.
  • Vackert Ord: Balans - att ha balans i livet är viktigt och när man har det känns det fint.
  • En bra sak: Böcker - man blir smart av att läsa mycket, man lär sig svenska språket och man lär sig skriva bättre om man läser mycket. Jag har inte läst på många år nu - är det därför jag börjar bli så glömsk och trög emellanåt, tro...? Kanske ska försöka mala igenom några böcker nu i sommar... Annars är ljudböcker väldigt bra - man kan ju göra en massa andra saker samtidigt..!
  • Något som gör mig glad: Bilder - på min älskade dotter!
  • Något som gör mig arg: Bildårar - folk som inte kan köra bil, ska inte vara ute på vägarna!! Åk buss!
Jag kommer fortsätta så här att gå igenom alfabetet och nästa gång blir det bokstaven C som ska ingå.

Kram

B som i blomma...

1 juli 2013

A som i...

Jag fick ett tips i Trollmors blogg; om man inte har något speciellt att skriva om kan man skriva några inlägg om olika teman och i bokstavsordning... Inte så lätt, men jag ska i alla fall göra ett försök...

Temaorden blir Plats, Vackert ord, En bra sak, Något som gör mig glad och Något som gör mig arg. Idag skriver jag om bokstaven A, då det är mitt första inlägg i temat.
  • Plats: Anderna - för därifrån kommer min älskade dotter.
  • Vackert Ord: Andetag - för utan andetagen finns vi inte.
  • En bra sak: Adoption - för utan det hade jag inte haft mitt finaste lilla ♥.
  • Något som gör mig glad: Apelsinjuice - för nu kan jag äntligen dricka färskpressad juice igen!
  • Något som gör mig arg: Ansvarslösa människor - bara för att!
Fem ord som börjar på en och samma bokstav - inte helt lätt. Men jag försöker en annan dag igen och då blir det bokstaven B som ska ingå.

Kram

Upp över taket

Idag har lilla ♥ varit med mig på jobbet hela dagen. Det har tyvärr varit ganska lugnt idag - inga larm och inget annat spännande, så efter lunch fixade C så att vi fick åka lite brandbil. Vi fick åka till innergården och där blev vi upphissade i stegen. Långt upp över taken var vi och det svindlade rejält i magtrakten. Lilla ♥ var supernöjd - trots att det kittlade i magen! M som körde upp oss, förklarade en massa hela tiden så vi kände oss trygga i hans sällskap. Runt oss cirkulerade en fiskmås och M berättade att de hade en bo uppe på ett av taken. Kanske därför de bevakade oss hela tiden...

Väl nere på marken, nästan studsade lilla ♥ av glädje! Hon har bara åkt brandbil en gång tidigare och det var med R i Varberg. Då fick hon sitta i hans knä och styra själv..! Det minns hon än idag! Och hon var lika lycklig då som idag. Då, när hon åkte runt med R ute på parkeringen, bestämde hon sig för att hon också minsann skulle bli brandman en dag. Hon skulle åka på larm och hon skulle minsann köra brandbilen! Fort och med blåljus och tuta på..! Som tur är har hon ändrat sig många gånger sedan dess... Veterinär, popartist... Yrkena varierar, men hon har ju några år kvar innan hon behöver ta några beslut om sin framtid...



Ja, detta var en dag i blåljusens tecken. I morgon blir det utflykt med mormor och morfar - då av ett helt annat slag!

Kram