Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

24 augusti 2013

Havet helar

Igår när jag kom till Varberg, köpte jag lunch och sedan cyklade jag ner till havet och satte mig. Långt ut på klipporna, där det bara var jag och havet. Där satt jag och åt min sallad, drack lite vin och bara njöt av dagen och omgivningen. Solen sken och himlen var alldeles blå. Havet glittrade och brusade så härligt.



















Där satt jag i flera timmar och bara njöt. Njöt och helades. Havet helar verkligen... Det är så fridfullt och energipåfyllande. Väl tillbaks i stugan löste jag korsord, "powernapade" och bara var... En helt underbar dag!

Idag är det dags för tjejträff. Är strax på väg hem till Mona där vi ska träffas och planera lite inför höstens aktiviteter. Vi ska sitta ute på klipporna och äta lunch och bara prata.

Snacka om njutbar helg! Kala klippor, glittrande hav och vågornas skvalp...
Nu är jag snart redo för hösten!

Kram

23 augusti 2013

"Segla i frid.."

Igår var vi ute på Tjörn för att begrava en av mina morbröder. En mycket kär och saknad person, som gick bort alldeles för tidigt och alldeles för hastigt för att man skulle hinna förstå vad som hände.

Men nu är han borta, för alltid, och det känns jättekonstigt... Han är verkligen borta... En av mina kusiner skrev på sin Facebook-sida: "Segla nu i frid på det största havet in i evigheten. För nog tusan blev denna sidan av livet lite tommare utan dej". Jag kunde inte ha sagt det bättre själv...



















Görans fru hade valt Skärhamns kyrka till begravningsceremonin, och hon kunde inte valt bättre... Kyrkan högt uppe på berget med underbar utsikt ut över havet... Göran var nämligen väldigt förtjust i havet och hade jobbat i många, många år ute på böljan den blå... Större delen av sitt liv, hade han tillägnat havet... Han växte upp och jobbade vid havet, han bodde vid havet, han dog vid havet och vi fick ta avsked vid havet... ♥



















Hoppas du seglar på de sju haven, även i livet efter detta! Och hoppas du är tillfreds med livet på andra sidan!

Hälsa mormor och morfar och alla de andra som tar emot dig! ♥

Kram

17 augusti 2013

I min oas

Just nu är lilla ♥ hos en kompis. Stora ♥ har varit på Fullt ös, vid Bollenkollen, men har nu landat i grannens soffa för att kolla in fotbollen. Idag spelar ju IFK Göteborg mot IF Elfsborg på Gamla Ullevi i Göteborg. Ställningen just nu är 2-0 till IFK. Heja Blåvitt!!

Ja, jag är inte så intresserad av fotboll, men hejar lite sådär vid sidan om... Jag sitter nämligen just nu, ute på altanen istället och njuter av ett glas rose, samtidigt som jag försöker fördjupa mig i studielitteraturen. Det går sådär... Skulle helst bara lägga mig med näsan i solen, känns det som.

Det är bra skönt ute i min lilla oas..! Jag stortrivs här och sitter gärna ute, så ofta det ges tillfälle. 

Nä, ner i boken igen...

Kram

 

11 augusti 2013

100-årsfest och "Heja Blåvitt"

Nu har vi så jobbat i en hel vecka och hur fort har inte det gått..?! Första dagen var superseg och jag bara längtade hem... Det var ju så mycket roligare att ha semester ju..!!

Den största tilldragelsen den här veckan har ju naturligtvis varit 100-årsfesten vi var på igår! Oj, oj, oj, vilket party! Vi var runt 90 personer hemma hos A och K. De hade satt upp ett partytält ute på gården. De hade ett mattält, ett bartält, en rökruta, ett dansgolv och en diskjockey. Allt var så himla bra arrangerat! Den festen hade verkligen allt ett bra party ska ha! De hade jättegod mat, goda tårtor, goda drinkar, bra musik, en kul tipspromenad, en rolig trekamp, fantastiska sånger om jubilarerna, härliga människor och framför allt ett suveränt väder! Det ösregnade fram tills fem minuter innan vi åkte dit och sedan var det uppehåll ända tills vi åkte hem någon gång mitt i natten. Suveränt bra fixat av alla inblandade!

























På tal om regn, så har det droppat en hel del den här veckan. Snacka om att vi hade tur med vädret på semestern! Vi hade ju kanonväder! Sol och värme precis hela tiden och så fort vi började jobba, kom regnet och den svalare luften. Nog för att det behövs regn, för växterna behöver verkligen vatten.






























Vi hade fint besök i trädgården häromdagen igen! I ögonvrån såg jag något brunt som rörde sig och när jag tittade ut, stod en rådjursbock och en rådjursko och smaskade på grannens bärbuskar. Stora ♥ blev väldigt sugen på att springa och hämta bössan. Men det vore väl dumt att göra en "Runar". Dumt om han blev av med licensen, åkte i finkan och fick en massa böter, tänker jag... Men visst är det irriterande att de går här och käkar upp våra buskar och vi kan ingenting göra..! Det hjälper ju inte att vi skrämmer bort dem - nästa dag är de tillbaks igen. Och att de går här bland husen, mitt på dagen, tyder ju helt klart på att något är fel.

















Vi har ju fått nya grannar här på vår lilla gata. Två barnfamiljer med två barn vardera. Den ena familjen är inbitna Göteborgare och därmed hejar de naturligtvis på Blåvitt! Deras minsta barn brukar gå omkring emellanåt och sjunga "Heja blåvitt, heja blåvitt.." Hon är så söt..! Det andra barnet, som är äldre än lillasyster, har ett blåvitt matchställ och i somras fick han ett armband av oss med texten "IFK Göteborg" på. Han blev jätteglad och nu har han armbandet på sig, precis hela tiden. Han tar bara av det när han duschar, för att det inte ska bli förstört... Som sagt; inbitna Göteborgare.
 
Stora ♥ brukar skoja med dem eftersom han hejar på Elfsborg. Och i natt när vi kom hem efter 100-årsfesten, smög stora ♥ ner till deras flaggstång och hissade en Elfsborgsflagga i deras flaggstång... Klockan är nu eftermiddag och de har inte märkt något än... He, he, he... Ska bli skoj att höra vad de säger när de ser flaggan..!! Själv är jag ju blåvitt i mitt hjärta och tycker inte riktigt om att se flaggan hänga där... Men snart ska ju Elfsborg och Blåvitt mötas och då får vi se vem som står som vinnare. Kanske kan de där Elfsborgsgrejerna stuvas undan efter den matchen...


















Vi odlar tomater på vår terrass och nu har de börjat mogna. Det är så gott och härligt med alla tomater! Vi skördar varje dag och de smakar mums! Det finns en hel massa tomater på plantorna, så jag hoppas att de mognar lite då och då, för annars kommer vi inte kunna ta hand om alla...














 
 
 
 
 
Oj, det blev ett långt inlägg den här gången... Ja, ja, ibland infaller kreativiteten med skrivandet... Nu ska jag ut på terrassen och se om jag kan fixa till något fint med mitt gamla fönster jag köpte häromveckan.
 
Ha en härlig söndag och en bra arbetsvecka där ute!
 
Kram 

3 augusti 2013

Nedtrappning

Jaha, då var semestern slut nu då... Bara en dag kvar innan man ska rätta in sig i ledet igen... Passa tider och allt annat som hör till... Måste säga att det är rätt skönt att vara ledig och få styra över sin egen tid. Att kunna gå upp när man vill, äta frukost när man är hungrig (eller när lilla ♥ är hungrig), att bara göra det man känner för. Äta en glass, ta ett glas vin, grilla lite och äta middag sent på kvällen. Att kunna vara uppe hur sent man vill (eller orkar...)... Visst kommer jag sakna det här i nästa vecka, men samtidigt så vet jag att när jag väl har jobbat några dagar så kommer det kännas hur avlägset som helst med semestern och då är det som om det inte har varit något annat än arbete, fasta tider och tidiga morgnar...

Vi har börjat så smått att försöka få rätsida på dygnet. Igår och idag väckte jag lilla ♥ ganska tidigt (=07:30). Hon tyckte att jag gick in för att förstöra hennes liv... Ha, ha, ha... Det blir ju skoj på måndag när hon ska upp ÄNNU tidigare..! Fast då hägrar ju kompisarna på fritids, så då kanske det går lite lättare. Frågan är ju vad som ska få mig att orka upp på måndag...


















Nu tar blåsten i så det nästan lyfter här ute. Det drar ihop sig på himlen och snart brakar det säkert loss ordentligt. Skulle faktiskt vara lite skönt med ösregn och rejäl åska, så det rensar upp lite. Idag har det varit utlandsvärme, på riktigt!

Nä, nu får jag nog flytta inomhus - dropparna hänger i luften...

Kram