Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

23 februari 2014

Jobb, socialt liv och katt som skräms

Veckan som passerat har gått i jobbets tecken. Kvällar med möten och mycket att göra på dagarna. Det blir inte mycket över till socialt liv då... Det har mest bara varit god natt och sov gott, när man väl har landat hemma, känns det som.

Men igår fick vi en liten dos av socialt liv i alla fall! Då var vi hemma hos familjen Svensson och firade två som har fyllt år och en som snart ska fylla år. Vi blev bjudna på god mat och dryck och det var en riktigt trevlig kväll! Vi åt desserten framför TV:n och kollade in Melodifestivalen. Men så dåligt det var... Ingen som riktigt stack ut, men de två som gick till final var ju i alla fall minst dåliga, så det var ju rätt framröstat av svenska folket. Men, men, man får väl se det som en lördagsunderhållning och inget annat. Och man väljer ju faktiskt själv om man ska titta på det eller inte!

Jag kan förstå att det här skrämmer barnen..!!














I fredags fick jag veta att det är något nytt som sprider sig bland eleverna på skolan. Det finns en app med en pratade katt. I normala fall så härmar katten allt man säger och så kan katten göra lite annat roligt som man uppmanar den till. En kul grej! Men... nu har tydligen en man (pedofil sägs det) hackat sig in i appen och där i ögat på katten, kan man se honom och hans hem. Han hotar barnen och han säger till dem att tala om var de bor, vad de heter och en massa annat. Han tar också kort på barnen genom kattens öga. En riktigt otäck grej. Detta skrämmer naturligtvis upp en massa barn (och även deras föräldrar, så klart!). Om den här mannen har gjort något, eller om han "bara" skräms, är dock oklart. Barnen säger att han har kidnappat flera barn och gjort dem illa, men själv har jag inte lyckats hitta just den informationen någonstans. Skolan har tagit upp det här i klassen och barnen är uppmanade att inte gå in på appen, att avinstallera den om de har den i sin mobil och att prata med sina föräldrar om det. Riktigt läskigt!

Idag blir det läxläsning och sedan kommer dagen att avslutas med lite meditation hos Britta.

Ha en fin dag!

Kram

17 februari 2014

Pirr i benen

Jag har ju tränat lite då och då, sedan i höstas. Jag försöker göra det regelbundet, men tyvärr blir det inte gjort mer än en gång i veckan. I förra veckan gjorde jag ett seriöst försök att springa en liten stund. Det var tungt och jobbigt, men knäna höll i alla fall!

Jag bestämde mig för att försöka springa intervaller; gå i några minuter och sedan springa någon minut. När jag sedan blivit lite mer vältränad så ökar jag på löpningen mer och mer. Det är ju några år och några kilon sedan jag sprang sist... Då var det till slut knän och benhinnor som satte stopp för löpningen. Nu ger jag mig på det igen och så får vi se hur det går...

Idag sprang jag i tre intervaller och sedan körde jag lite styrketräning på det. När jag gick ifrån träningslokalen, så hade jag pirr i benen och det kändes verkligen ovant. Nästan lite läskigt... Jag kommer ju inte riktigt ihåg hur det kändes när man sprang "förr"... Men pirret går väl över och om några dagar gör jag ett nytt seriöst försök och om några veckor ökar jag på det ytterligare. Jag ska bara försöka få till något mer träningstillfälle i veckan - en gång/vecka är alldeles för lite känner jag.

Kram

Alla ♥ dag

I fredags var det Alla ♥ dag! Ja, om någon nu skulle ha råkat missa det... Det är ju verkligen ett kommersiellt jippo. Att hålla på och köpa en massa grejer till varann - nallar, choklad, blommor etc. Ja, det är självklart att det är mysigt att få någon liten grej eller blommor eller så, det ska jag inte sticka under stol med. Och visst är det mysigt att få ge bort något också, men det blir bara svårare och svårare att hitta något bra. Vi köper ju det vi vill ha, och vi kan ge saker till varandra ändå - oavsett dag.

I alla fall, i fredags så hade stora ♥ flaggat för att han skulle hitta på något med lilla ♥ och mig. Vi skulle vara klara strax efter 17. Därefter tog vi tåget in till Borås och där bjöd stora ♥ oss på restaurang! Verkligen supermysigt! Jag ska tillägga att vi verkligen inte springer ner restaurangerna, så när det väl händer att vi går ut och äter, så känns det lite speciellt...

Vi inledde med en god drink
























Stora ♥ hade valt Babbels i Borås och där beställde vi in tapas. Oj, oj, oj! Så mycket god mat! Vi beställde in kycklingspett med het chilisås, honungsgratinerad getost på bröd med sticklöksyoghurt och pinjenötter, baconlindade dadlar med getostkräm, rostat tortillabröd med serranoskinka och buffelmozzarella, barbequekryddade revben, potatisgratäng och klyftpotatis, vitlöksbröd med aioli samt en korg nachos med vitlöksdip och salsa.

























Vi satt där länge och väl och åt och njöt av maten och detta kan verkligen rekommenderas! Vilken god mat! Och vilken mysig restaurang!

Nöjda och glada åkte vi hemåt framåt kvällen. Magen hade fått sitt och lite till, så det var knappt att jag var hungrig när det var dags att äta frukost dagen efter... Men det var det värt..!

Kram

I kras...

För 1,5 vecka sedan råkade lilla ♥ telefon falla till marken. Hon har varit så himla rädd om den och verkligen skyddat den på alla sätt. Den här gången skulle telefonen skickas mellan två händer och den ena handen släppte innan den andra hade fått ett bra grepp... Telefonen for i backen, landade med glaset ner - naturligtvis rakt på en liten sten som låg på stentrappan... Telefonen gick självklart i kras...

























Helt förtvivlad ringde lilla ♥ till mig och berättade vad som hänt. Ja, vad gör man..?! Jo, man plockar fram den gamla telefonen till henne (inte speciellt eftertraktad, men det var ju det som fanns hemma). Vi kikade sedan på lite olika telefonmodeller, men det kostar ju rätt så mycket faktiskt. Högsta önskan var att få en iPhone, men jag är inte villig att betala runt 700:-/månad för hennes och min telefon.

Jag gick till 3-butiken i Borås för att kolla på olika alternativ. Då visade det sig att jag kunde byta telefon eftersom jag hade mindre än tre månader kvar på mitt abonnemang! Finurligt! Där fick vi lösningen!! Jag bytte och tog en annan telefon och lilla ♥ fick min iPhone..! Smart, va? Gissa om jag har en överlycklig och stolt tjej här hemma..?!

Hur det gick till när jag skulle starta upp den nya telefonen och hur det gick när jag raderade den gamla telefonen är en helt annan historia... Jag kan bara säga att det inte gick riktigt som jag tänkte mig, utan jag fick sitta och skriva in samtliga kontakter igen. För hand! Efter cirka 2,5 timme hade jag kramp och domningar i höger handen... Nu ska jag se till att säkerhetskopiera kontakterna ordentligt..!

Kram

9 februari 2014

Fiskspa, sovmorgon och Mello

Söndag morgon... Slår upp de gröna redan vid halv åtta... Suck! Varför kan man inte sova lite längre när man äntligen får?! Fast jag lägger mig senare på kvällen innan, så vaknar jag ändå tidigt morgonen efter... Och inte blev det någon powernap igår heller... Ja, ja, det är väl åldern kanske...

Igår hade vi besök av en gammal kompis till stora ♥. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag och kväll. Mycket prat och fika och mat och kvällen avrundades sedan med Melodifestivalen. En bra omgång, där båda mina favoriter gick vidare - dock inte till finalen båda två... En i varje "grupp" får jag vara nöjd med!

I veckan som gick var det mycket fokus på jobbet, då den första veckan i månaden alltid är väldigt hektisk, men vi hann ändå med att boka in lite roligheter framöver.

I år är ju ett sånt där år då vi båda tillsammans fyller 100 år... Detta får ju naturligtvis firas med pompa och ståt, men även med lite myspys och lugn och harmoni. Detta planerades och bokades och det ser vi väldigt mycket fram emot att få göra, fram i sommar.

Vi har även varsitt presentkort på Fiskspa och detta bokade vi in på en lördag framöver. Det är något som verkar vara väldigt häftigt. Jag har fått många kommentarer på det och de flesta tycker att det verkar vara läskigt med små fiskar som suger sig fast vid fötterna och gnager bort det torra och hårda som finns där. De som själva har gjort det, är helt överens om att det bara är skönt! Och att det kittlas...
Jag lovar att rapportera när vi har varit där!

Vi bokade även in ett biobesök för lilla ♥ och mig. Idag ska vi se på Frost! Den verkar vara så fin... Och att gå på bio med lilla ♥ är alltid mysigt!! Lite popcorn och varsin dricka och sedan en bra film! Det är grejer det!

Nej, nu är det dags att pressa lite apelsiner till frukosten - de andra börjar nog vakna nu...!

Ha en bra dag!

Kram

1 februari 2014

Raw-food, dag 6 och sista dagen

Idag var så sista dagen på min raw-vecka. För denna gången i alla fall...
Det har varit en riktigt bra vecka. God mat, goda drycker och bra recept. Jag har mått bättre, varit piggare, fått bättre hy, kroppen är rensad från gammal rutten, död mat... Kanonbra! Det här kommer jag köra igen - med jämna mellanrum. Ska fortsättningsvis försöka få till en dag i veckan med Raw-food - alltid gör det någon nytta!

Igår blev det inga Indiska biffar - de skulle ju naturligtvis ligga över natten (det var ju det där med planering och framförhållning...), så vi fick göra ett lappkast och så fick det bli raw-tacos istället! Färs gjord på valnötter, koriander, tamari, spiskummin, chilipulver, oregano, paprikapulver och vitlök. Tillbehör var de vanliga grönsakerna och en jättegod hemmagjord Guacamole, men istället för bröd tog vi vitkålsblad. Riktigt gott och inte helt olikt vanliga tacos i smaken. Jag fick ju hoppa över osten då, men det funkade ju bra det också.

Till frukost idag blev det fruktgröt och runt lunchtid gick jag till Hälsoboden och vägde ut mig. Vågen stannade på -2,5 kilo!! Fantastiskt! Två och ett halvt kilo minus på 5 dagar! Kroppsfettet hade inte gått ner så mycket och inte muskelmassan heller. Men kilona känns ju bra, så klart! Tänk så mycket slaggprodukter och "skit" som finns i tarmsystemet... Det är rätt äckligt när man tänker på vad som finns kvar inne i kroppen efter att ha ätit vanlig mat...

Jag kan helt klart rekommendera er att testa Raw-food! Vill ni inte tillaga själva, så finns det en och annan butik/café/restaurang i närheten som lever på att tillverka sånt.

Våga prova!! Jag är glad att jag gjorde det!

Kram