Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

26 juni 2014

En fira-min-födelsedag-kväll med kollegorna

Igår skulle mina kollegor fira min födelsedag på något sätt. Jag hade ingen aning alls om vad de skulle hitta på. De var väldigt hemlighetsfulla och smög sig iväg på förmiddagen för att "fixa lite".

Vid halv sex blev jag hämtad på kontoret och blev lotsad ner i källaren, till relaxen. Där möttes jag av ett glatt gäng i solglasögon! I bakgrunden spelades "Viva España" och då kunde jag ana vilket tema de hade gått på. När alla hade kommit serverade de en Sangria. Gott som bara den!

Vi satt och pratade, drack Sangria och i bakgrunden skvalade Julio Inglesias. Efter en stund var det så dags att dra vidare till restaurangen där vi skulle äta. Jag blev lotsad till parkeringen bakom BT och när vi rundade hörnet såg jag: La Copita! En jättemysig restaurang som serverar Tapas..!

Åh, lyckan var fullständig! Så himla bra det blev! Jag har sneglat på den restaurangen, men aldrig varit där innan. Men nu blev det äntligen av och att de hade så jättegod mat var ett stort plus i kanten!

Jag beställde rostat vitlöksbröd, Pata negra -skinka Iberico de Bellota, friterad färskpotatis med alioli och gratinerad getost med tryffelhonung. Åh, så gott!! När servitrisen frågade om någon ville ha dessert, så kunde jag inte motstå utan beställde chokladbakelse med chokladglass och chokladjord..! Åh, så gott! Och oj, så jättemätt jag blev..!!

En så jättelyckad kväll tillsammans med trevliga kollegor!
Man kanske skulle fylla 50 varje år..?!

Kram

22 juni 2014

A walk on the beach

På midsommardagens morgon var vi lite trögstartade. Det blev sent efter fotbollen och när morgonen grydde snarkade vi så gott allihop. När vi skulle äta frukost hade vi knappt fått upp ögonen - det kändes verkligen att vi inte hade sovit färdigt.

Efter frukosten tog vi på träningskläderna och gav oss ner till stranden. Det är nog det enda jag saknar från alla år i Varberg; stranden och havet och den frihet som man känner där. Här hemma finns mest skog och en och annan liten sjö... Visst, rofyllt på sitt sätt, men inte alls i närheten av det mäktiga havet!

Vi gick och sprang från ena änden till den andra på stranden, där svängde vi av och gick en runda innan vi vek ner mot stranden igen. På väg tillbaks såg vi hur det drog ihop sig på himlen och rätt som det var började det mullra. En och annan regndroppe kunde vi känna, så vi drog oss hemåt till stugan.

Det är så skönt att ge sig ut tidigt på morgonen - en promenad runt samhället, genom skogen eller en walk on the beach. Frisk luft och det är inte så mycket folk ute ännu. Jag har aldrig varit något sånt där riktigt träningsfreak, utan motionerat lite då och då och helst väldigt sällan. Men nu känner jag faktiskt att jag längtar ut, om jag inte har varit ute på några dagar. Det bådar gott - hoppas det håller i sig, så att jag faktiskt kommer ut så ofta som jag vill.

Kram

Midsommar, växthus och fotboll

Midsommarafton firades som vanligt med finaste vännen och hennes familj, samt några andra kompisar strax utanför Varberg. Solen sken, men vinden var tyvärr lite kall emellanåt. Vi lekte, åt och drack och hade en riktigt trevlig kväll tillsammans.

























De har byggt ett nytt fint växthus, så vi satt där ute när det var dags för maten. Stort och helt ljuvligt fint! Plattor på golvet, segeldukar i taket, soffor och matplats samt en massa hemodlat i stora och små krukor. Utanför hade de byggt ett stort trädäck i etage, där man kunde sitta och vila i sol-/vilstolarna.

När kvällen var slut, körde vi till mina svärföräldrars stuga för att övernatta där. Vi kom dit lagom till att VM-matchen mellan Ecuador och Honduras skulle börja, så vi gosade ner oss i soffan och hejade på! Det blev en spännande match, där Honduras tog ledningen med 1-0 efter bara 30 minuter. Men efter ett tag, gjorde även Ecuador mål och när matchen var slut hade Ecuador vunnit med 2-1. Härligt - nu är de med ett tag till... På onsdag möter de Frankrike och det blir ju en riktig ödesmatch... Vinna eller försvinna, typ...

But, it ain't over until its over...!

Kram

17 juni 2014

Påminner om...

I morse var jag på massage - tidigt som skam. Stora ♥ körde mig dit och när massagen var slut så gick jag hem. Det var en sträcka på cirka 4 km och det mesta av den gick ute på landet. På en liten skogsväg, bitvis med skog men även med fantastiska vyer.

När jag hade kommit ungefär halvvägs, så kände jag på något konstigt sätt igen både vyer och lukter... Ängar och åkrar och i dikeskanten var det blommor; hundkex, rödklöver, rött gräs, smörblommor, kaprifol mm. Sedan kände jag lukten av nyslaget gräs, koskit och blommor. Jag kom ganska snabbt på vad det var jag kände igen; mina barndoms somrar ute på Tjörn... Där var vi nästan alltid ute och där fanns allt det här som jag i morse passerade.

Lustigt hur man kan komma ihåg vissa saker och hur snabbt man kommer på var man har känt det innan..! I och för sig kanske inte så konstigt att just Tjörn poppade upp nu - det är mycket som händer som för tankarna bakåt ett antal år...

Många fina minnen var det i alla fall - där jag gick denna tidiga morgon..!

Kram

16 juni 2014

Shopping och full rulle

I fredags åkte lilla ♥ och jag till Ullared för att inhandla lite nya kläder till henne. Vi rensade ur hennes garderob för någon månad sedan och det blev väldans tomt efter det.

Kundvagnen fylldes ganska snabbt av olika saker och till slut var den nästan full... Full av kläder till lilla ♥, lite allt möjligt bra-att-ha-saker och lite nya träningskläder till mig. Inte så roligt, kan tyckas, men jag tycker att det är riktigt skoj att kunna klä sig i träningskläder och faktiskt använda dem också! Jag går och springer när tid finnes - inte riktigt så ofta som jag skulle vilja, men så ofta det går är gott nog nu.

Vi var inte hemma innan strax innan nio på kvällen, så det blev en lång dag. Stora ♥ hade fixat mat till oss när vi kom hem, så det var bara att sätta sig vid dukat bord. Fint och gott!

I lördags var det dags att fira U som skulle fylla 40 år. Hon hade bjudit in till stort kalas. Vi var nog runt 50 personer, tror jag, som ville fira henne. Vädret var med oss, fast det blev hiskeligt kallt framåt nattkröken. Vi hade hittat på en massa sång och bus till henne, som hon uppvaktades med. Jag tror och hoppas att hon blev nöjd med kvällen. Vi hade i alla fall en riktigt rolig kväll! God mat, roliga upptåg, bra musik, trevligt sällskap och... ja, allt var bra! Ja, förutom kylan då, som kom krypande... Men vi hade i alla fall uppehåll!

I söndags gjorde vi inte många knop - det var mest vila och slappa ute på terrassen som gällde. Men så får man väl göra emellanåt..?

Ny vecka, nya utmaningar och snart är det midsommar också...

Kram

Student!

I förra veckan var det så dags för skolavslutning. En tjej som slutade 4:e klass och en kille som gick ur gymnasiet. Båda firade på sitt sätt, men jag tror att båda var glada för att plugget nu var slut. Dock får tjejen återvända efter sommarlovet, men ändå...

M slutade gymnasiet och är nu utbildad arkitekt. Ja, det var ju bra, tänker ni säkert. Men ni vet inte vilken bedrift det är! M har kämpat som få, ibland har det gått och ibland har det inte gått. Han har vunnit över varje dag och han har gjort det med bravur! Han fick dessutom en speciell utmärkelse av skolan och motiveringen är:

"Mot alla odds har denna elev överkommit större hinder än vad han själv och någon annan kunnat föreställa sig vara möjligt. Genom hårt slit och stark vilja har denna elev sett utmaningar och möjligheter istället för hinder och svårigheter."

Stort GRATTIS till studenten - skitbra jobbat!!

Kram

8 juni 2014

Dagens runda

Idag har det verkligen varit kanonväder och vi har varit ute hela dagen. Slappat, grejat och promenerat. Tvätten hänger ute och torkar och det är så gott när man tar in den sen. Soltorkad tvätt luktar bäst! Stora ♥ har klippt häcken och lilla ♥ har varit inne och kurerat sin onda hals.

Jag lyckades i alla fall få med lilla ♥ ut på en kort promenad. Hon cyklar och jag går. Det är bra, för då kan jag gå hur fort jag vill utan att hon klagar på att jag går för snabbt. Idag kände jag mig i hyffsad form, så jag vågade mig till och med på att springa lite då och då. Det kändes helt okej och inte blev jag extremt trött heller. Jag fick tipset att springa mellan två lyktstolpar och att gå en bit och sedan springa mellan två lyktstolpar igen. Det funkade jättebra, så nästa gång ska jag göra likadant och efter det kan jag säkert öka på det, så att jag springer mellan tre stolpar och går en bit osv. Man får ju välja sina lyktstolpar, om jag säger så... Jag ger mig inte på att springa inne i samhället, precis... Lite känningar i benhinnorna, men jag ska fila lite på hur jag sätter ner mina fötter, så kanske det ordnar till sig.

Nöjd och glad återvänder jag nu till mer tvätthängning..!

Kram


Ett halvt sekel!

Nu har jag då äntligen klivit över på andra halvan av livet! Eller som en del personer säger: över på döhalvan... Ja, en sak är då i alla fall helt klar och det är att jag har levt i ett halvt sekel redan! Vart tog de åren vägen..??

Om man tänker tillbaks, så visst har jag varit med om en hel del genom åren... Jag har varit på massor av resor, träffat massor av människor, jag har haft några olika jobb, jag har flyttat ett antal gånger, jag har varit på massor av roliga fester och konserter och andra happenings.

Men det bästa i mitt 50-åriga liv har ändå hänt de sista fem åren... Jag blev mamma till lilla ♥. Denna älskade lilla tjejen har verkligen stormat in i mitt liv och totalförändrat allt! Till det bättre, så klart! Hon förgyller mitt liv varje dag och det är en fröjd att vakna upp och få se henne le mot mig... ♥ Älskade unge, vad jag är glad över dig! De sista åren har jag också träffat stora ♥ och vi har flyttat in i drömhuset. Det känns verkligen som att jag är hemma nu...

Nu ser jag fram emot de kommande 50 åren och vad de har med sig..!

Födelsedagen firades förresten på UpperHouse i Göteborg. Ett jättfint hotell och ett jättemysigt spa på 18 våningen. Kan varmt rekommenderas!

Kram

2 juni 2014

En av årets höjdpunkter!

I helgen har vi varit på Ecuadorfamiljernas årliga träff. Vi åkte till Södertälje i torsdags och stannade tills i lördags. Det var så himla trevligt! Vi har ätit och druckit gott, umgåtts med fantastiska människor och lyssnat på underbar sång och gripande berättelser. Vi har sett foton från Ecuador och vi har haft sååå jättemysigt!

I torsdags kväll var det knytkalas och när alla hade dukat upp det de hade med sig, var bordet fullt av godsaker. Vi åt och pratade och lyssnade på M som spelade gitarr och sjöng ecuadorianska sånger.

På fredagen förberedde vi kvällens buffé och de som ville kunde åka iväg och bowla. Istället för aktivitet valde vi att åka in en sväng till Stockholm. På kvällen njöt vi sedan av en helt underbar ecuadoriansk buffé. Där fanns allt möjligt gott man kan tänka sig! Vi pratade och sjöng och hade en mycket trevlig kväll tillsammans.

Dessa träffar är definitivt en av årets höjdpunkter och vi längtar redan till nästa år! Då blir förmodligen träffen på Västkusten! Skönt att inte behöva köra så där jättelångt, för en gångs skull.

På lördagen när vi hade packat bilen full, åkte vi och hälsade på hos L, S & M i Uttran. Så fint de bor och med en härlig utsikt ut över en liten sjö! Vi grillade på kvällen och sedan gick vi en kvällspromenad runt sjön. När vi hade ätit frukost, dagen efter, så körde vi hemåt igen.


















Trötta, men väldigt nöjda, landade vi hemma igen efter fyra mycket intensiva dagar.
Nu laddar vi om inför nästa happening...

Kram