Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

28 juli 2014

Vilka ljuvliga dagar!

Vilka ljuvliga dagar vi har! Solen skiner och skiner och skiner och det är så skönt med värme. Lite mycket kan vissa tycka, men nu har vi ju fått vädret vi längtade så mycket efter i vintras! Anpassa aktiviteterna och farten efter vädret så går det bra.

Vi har haft lilla ♥ bästa kompis från Stockholm här i några dagar. Det är så roligt när hon är här - tjejerna leker och pratar och tisslar och tasslar och de njuter verkligen av varandras sällskap. Fantastiskt att de har fått möjligheten att behålla och underhålla sin livslånga vänskap.

Vi har badat och njutit av dagarna vid Ballasjön, Alidebergsbadet, i hav och pool i Varberg. Vi har fiskat krabbor, ätit glass, fikat, grillat och lekt. Precis som sommarlovsdagarna ska vara, tycker jag.

Vi har även bytt fasad på ena gaveln, målat den och målat väggen, fönster och annan panel. Grunden är förberedd för målning och hej och hå vad det går undan..! Om vädret fortsätter vara på vår sida, så ska vi hinna bli klara denna veckan, hoppas vi...

Nu går vi in i sista delen av semestern. En hektisk vecka har vi framför oss, med förberedelser inför helgens happening. En kul tillställning väntar och det ska bli jätteroligt!

Nu dags för frukost innan vi sätter igång med dagens arbete.

Kram

20 juli 2014

Svalkande och skönt

Igår var det riktigt varmt... Varmt och skönt! Men också väldigt svettigt... Vi jobbade bra hela dagen - jag hängde tvätt och däremellan bar jag brädor som stora ♥ drog ner från gaveln. När kvällen närmade sig, bröt vi arbetet och så körde vi upp till Ballasjön och slängde oss i vattnet. Det var lite svalt när man precis doppade sig, men efter en stund var det väldigt skönt! Svalkande och skönt. Det här var det första doppet i Ballasjön sedan jag var tonåring och då man badade titt som tätt.

Riktigt skönt var det, så det blir nog fler dopp i sommar!

Kram

19 juli 2014

Sommarbank

Det har redan gått en och en halv vecka av semestern... Två kvar... Det gäller att förvalta tiden väl och bara göra sånt som man mår bra av! Vi ska ju leva på sommarminnena hela långa hösten och vintern innan det vänder igen.

Den första veckan har vi i alla fall laddat med fina minnen. Vi åkte till Kalmar för att hälsa på stora ♥'s kompis. En riktigt trevlig vistelse med mycket skratt och prata och god mat. Vidare därifrån åkte vi till Öland. Över den långa Ölandsbron och sedan lite norr ut. Där tog vi in på ett vandrarhem som körde helt ekologiskt. De hade försäljning av egna varor och produkter och det var ett riktigt fint gammalt ställe. En stor gård med en massa djur intill knutarna.

Dag ett på Öland ägnade vi åt att utforska norra delen av ön. Vi gjorde små avstickare här och där och såg allt möjligt som var värt att utforska och spara i sommarbanken. Det regnade emellanåt men lite då och då var det små luckor i regnandet så vi kunde lämna bilen en stund.

Dag två började vi i Borgholm och tillsammans med många andra njöt vi av solen en stund. När vi sedan körde söderut, började det regna och det regnade och det regnade och det regnade... HELA tiden smattrade det mot rutan och man ville verkligen inte sticka ut näsan. Men, vi gjorde några stopp i alla fall och trotsade regnet.

När vi kände oss nöjda med Öland drog vi vidare till Småland. Närmare bestämt till Gamleby. För er som inte vet var det ligger så kan jag avslöja att det är placerat strax ovanför Västervik. Ett litet sovande samhälle, med några småaffärer och några restauranger, en folkets park, en folkhögskola och en brukshundsklubb.















Vi gjorde några små utflykter in till Västervik (och däromkring) samt i och runt Gamleby. Här hade vi väldig tur med vädret, för solen sken precis hela tiden och det var varmt och skönt.















Vi har haft några underbara och superhärliga dagar tillsammans. En riktig svensk semester, med lagom balans mellan turistande och slappande, regn och solsken. Men när vi kom hem igen, så kände nog alla likadant; "Borta bra men hemma bäst..."

Kram

7 juli 2014

Äntligen hemma!

En vecka går fort... Jo, jag tackar jag..! Det brukar vara så att tiden rusar iväg. Dock inte förra veckan - den kändes oändlig... Lilla ♥ var i Spanien med mormor och morfar och det kändes väldigt tomt och tyst i huset utan hennes glada pladder.

Dock kunde stora ♥ och jag fixa och dona en hel del. Bland annat fick vi satt upp de sista tavlorna som stått i ett hörn och samlat damm. Skönt, nu hänger de på väggarna där de ska vara!

Vi passade också på att åka till Göteborg och roa oss en kväll. Middag på Texas Long Horn och sedan bio på Biopalatset. Väldigt god mat och en mycket bra film. De hade varnat för regn och åska, men det var superskönt väder och bara några tiondels grader från tropisk värme.

I söndags kom så lilla ♥ äntligen hem igen! Jag åkte och mötte henne på Landvetter och det var ett kärt återseende. Ledsagaren kom ut med henne och sedan fick jag gå med in och hämta hennes resväska vid bandet. Vi kramades länge och väl och det kändes så himla bra att äntligen ha fått hem henne igen.
















Det är alltid så mycket känslor på en flygplats, tycker jag. Folk som möts och folk som skiljs åt. Tårar av glädje och tårar av sorg... Och jag blir så väldigt påverkad av allas glädje och sorg, så jag fäller nästan alltid några tårar jag också...

Nu är det bara två dagar kvar att jobba - sedan kan även jag skrika ut: SEMESTER!!! Och precis som alla andra år, så är jag så himla trött och har så himla mycket behov av semester och jag hade absolut inte klarat att jobba en enda dag till... Men i år är det faktiskt på det viset!

Ha det fint - njut av värme, sol och en och annan åskskur!

Kram