Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

25 november 2014

Biverkningar

Svårt att somna om på morgonen, extremt sömnig, tryck i huvudet, konstant illamående, muntorrhet, trötthet, ångest, tandagnisslan, bristande uppmärksamhet, hjärtklappning, ideliga gäspningar, gaser, likgiltighet, dåligt minne, vallningar, svårt att svälja, känslan av att ha tappat känseln i gommen, ludd i huvudet, sega rörelser...

Nä, det är inte FASS jag läser ur... Inte heller ur en sjukjournal från en svårt sjuk människa... Det är biverkningar som jag har efter medicinen jag äter nu... En del kan jag klara av utan problem, men en del är riktigt jobbiga. Konstant illamående är inte så trevligt... Inte heller att gäspa ideligen... Koncentrationssvårigheter och bristande uppmärksamhet är lite småjobbigt när man är van vid att ha full koll... Hjärtklappning och tryck i huvudet hade jag innan så det är, ja inte okej, men det är ju som det är. Det hör ju till sjukdomsbilden.


Men det är en medicin som gör saker och ting sämre innan det bli bättre, så det är bara att bita ihop. Biverkningarna ska väl släppa så småningom... Om inte annat, så har jag inte tänkt äta medicin för resten av mitt liv..!

Kram

24 november 2014

Magiskt

I lördags var vi på The Theatre i Göteborg och njöt av Joe Labero's show "Inferno".

Det var verkligen en häftig show! Med mycket eld och hög rockmusik gjorde han de mest otroliga tricks. Han hade fantastiska medarbetare på scenen och det var en mycket imponerande show.

Tyvärr blev jag väldigt trött av allt folk och alla höga ljud, så när vi kom hem till Bollebygd igen, gick jag raka vägen hem och la mig, medan övriga fortsatte till Höga för ett litet "eftersnack".

Dagen efter var jag supertrött och det känns som om jag sov bort större delen av dagen...

Showen kan i alla fall verkligen rekommenderas!

Kram

23 november 2014

En skoldag

En dag i förra veckan var jag med lilla ♥ i skolan. Det var hiskeligt länge sedan sist och hon ville gärna att jag skulle vara med, så varför inte...? Jag kunde ju alltid gå därifrån om det blev för mycket.

Upp "tidigt" och fixa och äta och sedan gick vi till skolan tillsammans.

Jag satte mig jämte henne i klassrummet och försökte vara i vägen så lite som möjligt. De fick lämna in sina läxor och så fick de nya. De räknade lite matte och de fick måla. Helt plötsligt fick jag en penna i handen och fick frågan om jag inte kunde vara snäll och måla en mustasch på en gubbe. Jodå, visst kunde jag det! Sedan fick jag måla många mustascher... Och en julgran... Kul..!

Idrott, lunch och sedan hade de en lärarlös lektion, där de fick räkna, måla eller läsa. När dagen var slut, kändes det riktigt skönt... Visst var det jätteskoj att vara med i skolan, men det är lite för mycket ljud för mig... Just nu i alla fall... Fröken Ulrika har bra pli på dem och lyckas verkligen hålla ljudnivån nere, men ändå...

Nu dröjer det nog tills nästa gång...

Kram

18 november 2014

Promenaden

Startar hemma 08:12.
Har sällskap de första 500 metrarna av lilla ♥, som är på väg till skolan. Vi pratar om den stundande volleybollturneringen.
1 km
Mycket trafik. Tur att jag har en reflexväst på mig. Snabba, raska steg. Högt tempo. Usch, så nära de kör. Det här var ingen bra väg att gå på...
1,5 km
Aj, aj, aj... Ont i knät. Dra ner lite på tempot tills det onda försvinner.
Hmm, Alfredssons blommor... Kan undra om jag ska köpa lite nya blommor snart... Eller julblommor kanske..?! Doftande hyacinter i en stor kruka. Längtar lite till första advent och efter att få sätta upp våra adventsljusstakar igen... Det blir lite mer ljus i mörkret då.
2 km
Det onda i knät är borta. Tempo igen. Raska steg. Kom igen. Om jag skulle ta och spänna lite muskler när jag ändå går... Japp! Spänn rumpan, kuta lite med ryggen, sträck på ryggen, ut med bröstet och in med magen. Det var värst så mörkt och trist det är ute nu... Det blir liksom inte dag alls... Grått och brunt och grått och brunt... Muntra färger...
3 km
Aj, aj, aj... Ont i ena skinkan... Slappna av i musklerna och försök tänka på något annat.... Hmm... Vad ska jag tänka på då, tro... Där uppe ligger ju Knäpparen. De som tar skolfotona. Åh, lilla ♥ skolfoto blev så jättefin i år!! Min fina, som jag är så stolt över! ♥ De har ställt ut en massa plasttunnor utmed hela backen upp... Är det sand i, tro..? Inför vintern... Kan undra om det blir någon vinter i år...? Med mycket snö och lagom kyla... Det vore fint. Ett tag i alla fall..!
3,5 km
Det onda i skinkan försvinner, så nu spänner jag musklerna igen. Spänn rumpan, kuta lite, spänn magen, ta ut stegen, mjuka fötter, ut med bröstet och upp med axlarna. Heja heja! Det börjar bli kallt om huvudet nu.... Det får nog bli keps eller mössa nästa gång jag går.
4 km
Börjar bli tungt i benen nu... Kom igen! Dra på lite mer nu..! Det är en bit kvar.
Där i hagen går det några tjurar... De kanske inte tycker om min reflexväst... De kanske triggas av den och river staketet och börjar jaga mig... Vad ska jag göra då..?! Upp på de inplastade balarna kanske... Men då river de väl ner allihop och jag ramlar i det blöta gräset... Upp på ett biltak, kanske..?! Nä, då förstör ju tjurarna bilen och då blir bilägaren arg på mig... Jag får helt enkelt bara trava på och hoppas att tjurarna inte har lagt märke till mig...
5 km
Nu är det inte långt kvar. Jag ser samhället. Ner för backen, uppför backen och sedan är jag hemma.
Där är kyrkan där jag konfirmerade mig. Prästen som vi läste för då, bor ganska nära oss. Han är gammal nu, men jag känner igen honom och brukar alltid heja när de går förbi. Undrar om han känner igen mig också..? Förmodligen inte... Jag var inte den som utmärkte mig...
5,5 km
Shell, nästan hemma. Shell har förresten bytt namn till Gulf... Varför håller de på och byter namn?! Varför kan det inte heta Shell som det alltid har gjort..?!
Upp för backen nu då... Full fart... Nä, nu är jag trött... Det går inte fort, men det går... Ska jag ta lilla backen eller stora backen tro..? Idag får det bli stora backen. Den lilla är så himla tråkig. Kikar in mot mina svärföräldrars hus och ser svärmor sitta i köket. Läser hon tidningen, tro..? Hon ser mig inte, så jag knatar vidare. Oj, en A-brunn... Såg den för sent, så jag trampade på den... Attans, nu får jag väl otur... Heja, heja, upp, upp, kämpa på! Sista chansen att svänga ner till lilla backen. Nä, kom igen nu! Snart hemma..!! Trötta ben...
6 km
Varor levererat till Corner och varubudet frågade om det var jag som ägde affären... I wish... Hälsoboden har bytt ägare och det har blivit så fint. Det ser väldigt öppet ut inne i affären. Kul när det händer lite nytt i samhället. Nu, runda hörnet så är det inte långt kvar. Huset i sikte...
Äntligen hemma igen! Stretcha på trappan och sedan är promenaden avslutad!

Roligt nästan jämt!

Kram

17 november 2014

Barnprogram

I morse när jag sjönk ner i TV-soffan för att äta frukost (ja, det är en skön vana jag har lagt mig till med, nu när jag är sjukskriven), så var det Barnkanalen som visades på TV. Det var en tecknad serie som handlade om två bin som var tvungna att hitta pollen för att kunna rädda världen. Ett väldigt fint program, tycker jag. Mycket glada färger och det handlar om små saker som gör stora förändringar. Inga snabba flashiga bilder och häftig musik, som många program är idag. Nä, det var lugnt och skönt och jag blev nästan lite sugen på att titta färdigt på programmet. Nu gjorde jag inte det, men jag mindes när lilla ♥ var sex år och jag var föräldraledig. Då tittade vi ganska mycket på TV och nästan alltid på Barnkanalen. Det var bara tecknat och vi tittade alltid tillsammans. Det var mysigt. Ibland var jag lite trött (efter att inte ha fått sova så mycket på natten), så då la jag mig bakom lilla ♥ i soffan och slumrade lite...

Det är en tid som aldrig kommer tillbaks... Nu är det helt andra program som tittas på. Såna där program som jag inte alls fattar tjusningen med... Och lilla ♥ tittar oftast själv... Men det är väl så det är... Tiderna förändras... På både gott och ont.

Ta vara på tiden med barnen - den kommer aldrig tillbaks...!

Kram

12 november 2014

Köp & sälj

Idag har jag ägnat några timmar åt att sälja av lite gamla spel, böcker och kläder som lilla ♥ har växt ifrån. Det har gått ganska bra och jag har fått sålt en hel del av det jag har lagt ut i Köp & säljgruppen.

Vilken omsättning det är i dessa grupper! Det läggs ut annonser hela tiden och man får bevaka sin annons, så att eventuella köpare får ett svar ganska snabbt.

Det handlar inte om stora pengar, men en liten slant i sparbössan blir det allt. Och varför ska man bara kassera sånt man växer ifrån..?! Nä, så länge det finns folk som köper begagnat så är väl det jättebra!

Allt går inte att sälja, men då får man byta grupp och göra nya försök.

Kram


9 november 2014

Prillig julkalender!

I Sandared, ett samhälle som ligger ungefär 1,5 mil härifrån, finns en affär som är så där helt underbar! Den finns i ett gammalt hus, men höga trösklar och många små rum och vinklar och vrår. I affären finns jättemycket fina saker och jag skulle nog kunna handla nästan hur mycket som helst där. Namnet på affären är Prillig..!

För ett tag sedan fick jag veta att de, av olika anledningar, skulle lägga ner affären... Himla trist!

På Prilligs Facebook-sida kunde man sedan vara med och tävla om en julkalender om man gillade och delade inlägget, om att de skulle stänga och vilka tider de skulle ha öppet under sista helgen. Detta gjorde jag och i morse kunde jag läsa att JAG hade vunnit!! Helt häftigt! Jag som nästan aldrig vinner någonting..!

Efter frukost åkte jag så dit och handlade lite och hämtade min vinst. Oj, oj, oj, säger jag bara..!! Vilken adventskalender jag hade vunnit!! En enorm korg med 24 påsar i..! Så spännande att se vad som finns i påsarna! Och så jätteskoj! Det var ju en hel evighet sedan jag hade en alldeles egen adventskalender!

Det oväntade kan faktiskt hända och nu längtar jag ännu mer till 1:a advent..!!

Kram


6 november 2014

I väntans tider

Vårt vardagsrum har sett ut som ett mindre lager ett tag, men nu har vi äntligen blivit av med alla jultidningshögar som legat på stolar, golv och bord. I regnet och rusket, som var igår, körde vi så runt och delade ut alla jultidningar. Pengar inkasserades och prickades av på listan och idag har jag äntligen betalat jultidningsfakturorna. Nu är det bara att sitta ner och vänta...

Vänta på vaddå?? Jo, premierna..!! Premierna som gör det värt att sälja jultidningar... Och då pratar jag om ny telefon, presentkort mm. Och väntas gör det... Det kan ni tro! Men det är det väl värt - även om några veckor känns V Ä L D I G T länge...

Ja, vad säger man...? God Jul..?

Kram

2 november 2014

Årsprojekt, ljus, trängsel och saknad

Veckan som har gått, har varit väldigt intensiv. Eller, kanske inte intensiv, men några av dagarna har det varit mycket intryck, om man säger så... Idag är jag trött och känner mig helt urlakad och kanske beror det på de senaste dagarnas aktiviteter...

Jag skulle skrivit några korta inlägg om händelserna i veckan, men det blev inte så. Därför tänker jag mig en lite längre sammanfattning här och nu istället. Är du den personen som inte riktigt orkar med långa inlägg, så kanske det är på sin plats att du slutar läsa nu... Det här kommer förmodligen bli ett låååångt inlägg...

Jag har ju varit sjukskriven några veckor nu och försöker aktivera mig, men ändå vila och ladda energi. Jag tar långa promenader, när vädret tillåter, och sedan blir det alltid lite plock här hemma mellan varven. Jag vilar mycket - läser tidningar och löser korsord. Men så har jag även mitt årsprojekt..! Ja, det är ett årsprojekt, för jag har ingen aning om hur lång tid det kommer ta att göra det klart och det är ingen ko på isen heller, för den delen, så det FÅR ta lång tid. Det blir klart när det blir klart! Jag håller just nu på att skrapa några gamla fönster, som vi ska ha till ett växthus här utanför. Vi har fått tag på fönster och vi har fått tag på en dubbeldörr. En ritning är gjord och nu ska, som sagt, bara fönstren bli skrapade och målade och sedan kan bygget starta. Jag ser väldigt mycket fram emot när det blir klart och vi kan sitta där ute i höstrusket (nästa år kanske..?) och dricka en kopp te med levande ljus på bordet och varsin varm och go pläd runt oss...


Ljus i Alingsås... Det har jag länge velat åka och titta på, men av olika anledningar så har jag aldrig kommit iväg dit. Nu var det så dags för stora ♥ och mig att njuta av detta skådespel. Sammanfattningsvis: man får en karta och så ska man gå en runda på cirka 3,5 kilometer. Utmed denna slingan är naturen och omgivningen ljussatt på olika sätt och med olika färger. Utmed slingan är vissa av ljussättningarna även ljudsatta. Årets ljudtema var Edvard Grieg och ni som kan er musikhistoria, vet att hans musik kan vara ganska pampig emellanåt... Ljus och ljud sammantaget, var ganska fint och bra. Emellanåt, förstod man inte riktigt hur de hade tänkt, men det är väl så det är med konst... En mörk slinga - bitvis väldigt mörk - och det tog oss cirka 2 timmar att gå runt den. Inklusive ett fikastopp på vägen då... Trevligt, men det är nog inget som jag kommer åka på varje år... Kanske om några år igen, men mest då för att se om något har ändrats.

























Lilla ♥ har varit hos sin bästa kompis och "syster" i Stockholm några dagar, under höstlovet. De är verkligen tvillingsjälar och lilla ♥ känner sig halv utan hennes själsfrände. Längtan är stor när de inte är tillsammans och lilla ♥ har bestämt sig för att flytta till huvudstaden, så fort hon blir vuxen... Ja, vem vet - jag kanske flyttar efter då... Nej, det ska jag naturligtvis inte göra! Lilla ♥ ska ut i världen när hon blir vuxen - hon ska kunna känna att hon kan bo och resa precis vart hon vill och jag kommer stötta henne i det hon gör! Ja, såvida hon inte vill flytta till en koja i skogen, förståss...

När lilla ♥  äntligen landat på Landvetter, så slängde vi in hennes resväska i bagaget och sedan drog hon och jag till Ullared. Shoppingmeckat! Stora ♥ kände inte att han var tvungen att följa med, och valde att stanna kvar hemma och jobba istället... Konstigt, va..?! Ja, vi tillbringade i alla fall några timmar där i kaoset och vi fick handlat det vi skulle göra. Det var helt galet mycket folk! Det var fullt på varenda parkering och vi fick cirkulera en bra stund, innan vi såg några som kom med gula kassar som de stuvade in i bilen och körde iväg. Folk var som hökar på parkeringen och man fick verkligen bevaka sin plats... Det var ingen kö IN på GeKå's, men kära nån så mycket folk det var där inne och när vi skulle till kassorna, var det lååånga köer. Samtliga 50 (!!) kassor var öppna och det tog oss ungefär en timma i kön, innan  vi äntligen kunde "checka ut". Nöjda och glada och med bilen full av gula kassar, körde vi sedan hemåt.

























I går var det Alla Helgons dag... Dagen då vi skänker en liten extra tanke till de som inte längre finns hos oss... Jag tror visserligen att de andligen finns bland oss och även om vi inte kan SE dem, så kan vi ibland KÄNNA deras närvaro. ♥ Vi körde upp till kyrkogården, precis som så många andra, och tände varsitt ljus. En extra tanke gick till mormor & morfar, pappa, farmor & farfar, morbror Göran, Lars, Birgitta och alla de andra som gick alldeles för tidigt... Vi saknar er varje dag och om det gick, så skulle jag vilja krama om er allihop, en sista gång... ♥















Ta hand om varandra..!

Kram