Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

26 februari 2015

Det artar sig!

Renoveringen av köket går så sakteliga framåt. Det har varit mycket småpill, bakom kulisserna, men nu är alla skåp uppe och det börjar äntligen likna ett kök igen!

Resan är lång! Så himla mycket längre än man kan tro... Det ska sättas upp skenor (som skåpen ska hänga på), det ska dras kablar och slangar och det ska borras och fixas hål här och hål där. Det ska dras nya avlopp och bytas isolering. Det ska gipsas och lagas och märkas ut uttag här och där. Det ska sättas tak och spacklas och spacklas och spacklas. Det ska läggas golv och fondväggen ska spikas upp. Det ska skruvas skåp och lådor. Och som vi har skruvat!! Skåp och lådor och skruv och spik och skenor och fronter och höga och låga och mellanlådor. Jisses, som vi har slitit på både hörsel och fingrar och skruvar...

























Men nu är det klart och det sitter uppe! Helt underbart! Jag går ut i köket flera gånger varje dag och bara njuter av att se det.















Taket ska spacklas en gång till och sedan ska det målas. Två av väggarna ska få ny tapet och där ska det också målas. Taklister och fotlister ska spikas fast och kakel ska sättas upp. När det är klart, kan vi hänga upp spisfläkten och täcka av alla skåp och lådor. Och när allt är avtäckt kan vi börja städa ur allt och sedan flyttar vi in i köket igen! Vårt nya kök!! Hurra!

Jag behöver väl inte skriva hur trött och utmattad jag har blivit av allt det här..?! Ni kan ju tänka er själva... Men samtidigt är det värt det. Det är ju under en begränsad tid och då får jag bara försöka rida ut stormen och se till att överleva.

Kram

12 februari 2015

Italien, Mello och annat viktigt

Förra helgen var det fullbokat igen... Det är inte bra, alltså... Visst; det är jätteskoj att vara ute på roliga saker, men det straffar sig i efterhand...

I fredags var vi på Smakresan på Åhaga i Borås. Temat för kvällen var Italien. Vi fick prova en hel massa sorters mat och minst lika mycket olika viner. Jag smuttade bara på varje sort vin, men det var en hel del godsaker där. Maten var suveränt god! Det var en julklapp från mina föräldrar, till stora ♥ och mig och det här hade vi alla sett väldigt mycket fram emot. En jättetrevlig kväll på alla sätt och vis!

























Dagen efter åkte hela familjen (stora och lilla ♥ och jag själv) till Göteborg för att kolla in Melodifestivalen på Scandinavium. Det var så häftigt och fartfyllt och roligt på alla sätt och vis. Lilla ♥ köpte sig en Mellohatt med blinkande lampor i och vi njöt verkligen av kvällen där uppe på läktaren. Mycket bra musik och en av de som gick vidare direkt till final, hade vi som favorit. Nu på lördag får vi bänka oss framför TV:n och kolla in Mello från Malmö. Då har vi en annan favorit med och det ger sig hur det går för honom.















Som sagt; det straffade sig att vara ute på roligheter två dagar i följd... Jag blev liggande - HELT utmattad och urlakad - i två dagar efteråt. Jag orkade verkligen INGENTING! Jättetrist, men det är ju så det är nu... Hoppas det går över snart, för det här är verkligen inte jag..!

Angående köket, så händer det grejer! Taket är glesat och plaströr med kablar och tråd är draget. Idag satte de skivorna i taket och nu ikväll har stora ♥ och jag satt upp fondväggen. Spännande när man nu kan se varje dag att det händer något. I morgon och i helgen ska golvet läggas och på måndag kommer köket..!!

Gamla fondväggen, gamla köket, hörselkåpor och en himla massa slangar och tråd...
























Enda nackdelen är att det är sån kaos här hemma. Grejer överallt och så detta eviga ljud... Det hamras och bankas och borras och spikas och jag vet inte allt... Ljud HELA tiden! Ibland tar jag på hörselkåporna och lägger mig på soffan... Idag fick jag tipset att gå upp till biblioteket och sätta mig, om det blir FÖR mycket ljud.
Det var en bra idé, tycker jag!

Kram

5 februari 2015

Väggmålning

I vårt kök händer det grejer! Inte så fort, men det händer... Vi har rivit ner ytterligare skåp och nu är det bara lite kvar, innan köket är tomt. Vi vill gärna ha kvar spisen och diskbänken så länge som möjligt, så det får stå kvar tills det är dags för golvet.















Först ska stora ♥ sänka taket och sätta fast slangar där sladdar och annat elgrejs ska dras. Det blir spottar i taket - lite olika varianter. Några stora och några små... Åh, jag längtar efter att det ska börjas på ordentligt! Så att det syns! Nu river vi ju bara och det nya köket känns så avlägset, så...

Igår hade lilla ♥ en kompis med sig hem och när de hade ätit klart mellanmålet så frågade jag om de ville måla på köksväggen. De tittade på mig med stora ögon och trodde nog först att jag hade tappat allt sans och förnuft... Men när de insåg att jag menade allvar, hämtade de snabbt pennor och sedan sattes det igång att skapas. De målade och ritade och skrev och efter en halvtimme hade de täckt en bra bit av väggen.















Detta är ju naturligtvis en vägg som ska täckas med skåp och kakel, så det kommer inte synas där bakom. Lite roligt är det i alla fall, om man tänker låååångt fram, när någon någon gång ska byta kök och hittar den där väggen där bakom... Hi hi hi... Dessutom är det ju inte så ofta man får chansen att måla på väggarna hur som helst, så det var ju kul att få göra det för en gångs skull..!

Kram på er

2 februari 2015

Utmaningar

Ny månad och vi är ytterligare ett steg närmare våren... Även om det inte känns så just nu i alla fall... Snöigt och kallt utanför fönstret. Snöflingorna dalar så sakta, men det fyller snabbt på det redan befintliga snötäcket. Vitt och fint och äntligen kom vintern! Skönt att det där eländiga regnandet fick ett uppehåll - det började kännas riktigt tungt när man hörde hur regndropparna slog mot sovrumsfönstret när man vaknade på morgonen. Nu njuter vi av vintern i stället! Härligt!

Med start 1 februari har det dykt upp lite utmaningar här och där i media. Jag har hakat på några av dem, i hopp om ett bättre välmående.

#godisstopp
En utmaning där man inte ska äta godis under hela februari. Dvs inte något på 28 dagar...

#plankan
En utmaning där man ska ligga/stå som en planka i ett antal sekunder och sedan öka på tiden varje dag.

#100kmpå28dagar
En utmaning från en annan Bollebygdskvinna, där vi bestämt att vi ska gå 100 km på 28 dagar.

Jag tror att jag ska klara av de här utmaningarna. Det känns lagom. Att inte äta godis är nog den största utmaningen. När jag berättade för min dotter att jag tänkte vara med på den utmaningen, så skakade hon bara på huvudet och sa: "Det klarar du aldrig, mamma!". Jasså, minsann..?! Men se, jag har ju en hel del jäklar anamma i mig och bara därför ska jag bevisa att jag visst kan!

När det gäller plankan, så är det jättejobbigt! Ja, för mig i alla fall! Jag är ju hur svag som helst i kroppen, men skam den som ger sig! Igår klarade jag 10 sekunder och i dag 15 sekunder!!

Att promenera kommer gå bra. Jag har saknat mina promenader och nu när jag är sjuk så har de blivit väldigt få och väldigt korta. Men nu har jag mätt upp en sträcka på 3,6 km och om jag går den varje dag, så kommer jag klara även det målet! Under en tredjedel av sträckan, får jag dessutom sällskap av lilla ♥, då hon ska till skolan. Om det skulle vara någon dag då jag bara inte fixar att gå, så kan jag alltid dra igång vårt löparband och avverka sträckan där istället.

Heja heja! Välkomna kära utmaningar!
Det SKA gå!!

Kram

Bilden är hämtad från Instagram