Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

19 maj 2015

Raggsockar och bubbelvin

I helgen har mina ♥♥ och jag varit i Varberg och njutit av miljön där nere. Vi åkte ner redan i onsdags eftermiddag och kom inte hem innan i söndags. Så skönt det har varit! Vädret har verkligen varit växlande, men vad gör det..?!

I torsdags åkte vi först på utförsäljning av märkesskor och där fyndade både stora ♥ och jag. När vi sedan körde vidare, landade vi på Strömma Farmlodge. Oj, vilket mysigt ställe! Vi handlade lite i deras butik (raggsockar och en fjäderpenna) och sedan fikade vi hembakta godsaker ute i gröngräset.

























På kvällen blev det sedan grillat och så klart Let's Dance. Anton är den stora favoriten och vi hoppas naturligtvis att han går och tar hem det hela (igen!).

På fredagen var stora ♥ på jobb, så då hade vi en tjejdag. Vi åkte in till stan och strosade lite i affärer och sedan köpte vi varsin glass som vi åt i solskenet på torget. Lite senare på eftermiddagen åkte vi och hämtade ut en picknickkorg på Tovedals. Vi fick ett presentkort av A & M, när vi firade 100 år i augusti, och nu var det då dags att lösa in den.

























En rejäl picknickkorg var det! Oj, så mycket mat... Och så gott det var! Vi tog med oss picknickkorgen, filtar och bubbelvin och sedan cyklade vi ner till stranden. Vi lyckades hitta en finfin plats mellan sanddynorna och där dukade vi upp den ena godsaken efter den andra. Vilken härligt god present!! Och vilken härligt perfekt dag, vi valde att lösa in den på!! Tack A & M!!



















Solen sken på oss där vi satt och då kändes livet helt komplett. ♥

På lördagkvällen började det regna och storma rejält. Ibland kom det kastvindar och tog tag i stugan så den gungade till ett par gånger. Lite läskigt, faktiskt... Men den är ju rejält byggd, så vi kunde ju känna oss trygga under natten.

På morgonen efter såg vi hur havet piskade upp höga vågor och hur träden svajade av vinden. Vi tog kameran med oss ner till stranden och där fick man nästan hålla i sig. Friska vindar var det verkligen..! Surfarna njöt och det var många som gav sig ut på vågorna.


















Helgen gick fort, men vi har många minnen med oss hem. En helg att spara och plocka fram när det blir mörkt och trist framigenom.

Kram ♥

11 maj 2015

Trötter, slarver och glader

Oj, så slarvig jag är med bloggen nu... Det är ju mer än en månad sedan jag skrev senast... Tiden går och jag har inget alls att skylla på - har bara inte hittat rätta motivationen och inspirationen till att sätta mig här. Men nu får jag nog göra en liten sammanfattning av tiden som gått.

Ja, var börjar jag...
Sist jag skrev var vi i startgroparna att fira påsk. Det gjorde vi och det var som vanligt jätteskoj! Lamm, påsklunch, påskbrasa, lekar och en massa prat och skratt. Vi sov över och dagen efter kom killarna från Bollebygd för att plocka upp L och fira av honom med en svensexa. Lilla ♥ och jag passade då på att åka till Varberg, för att träffa gamla kompisar som vi inte sett på ett tag.

Så, vad har vi gjort mer då...?
Vi har haft tjejträff, med några från tjejgänget i Varberg. Vi var på PåPall och shoppade loss och efter det blev det lunch på stan. När den goda maten var uppäten åkte vi till Romsås strutsgård och fick lite information, samt lite uppvisning av strutsarna som svassade runt inne i hagen. Härliga djur, det där! När vi var mätta på strutsarna, åkte vi till Avelsås naturhem och där fick vi en rundtur uppe hos lammen och efter det bjöds det på fika i Lottas fina växthus. En riktigt fin och energigivande dag!


























Lilla ♥ har haft sin bästa kompis/halvsyster här och det var full fart i några dagar. De badade, var i stallet, var på bio, men främst så var de bara tillsammans...

























På tal om stallet, så har jag varit med lilla ♥ där några gånger nu under våren. Det är så mysigt att bara vara i stallet. Att få andas in den härliga hästlukten och att få rykta och pyssla om de fina, gosiga, varma och härliga hästarna. Lilla ♥ blir lite irriterad ibland, för hon tycker att jag gör för mycket... Men jag vill ju oxå..!

























Jag har målat en hel del Mandala. Det är riktigt avkopplande och det känns att man laddar batterierna och att hjärnan får vila då. Jag har köpt några Mandala/Mindfulnessböcker och det känns fint att kunna välja vilket mönster som passar dagsformen.

























Vi har varit på bröllop oxå! L och U har äntligen gift sig! Bröllopet var i Bollebygds kyrka och festen efteråt var i Hestrafors klubbstuga. Ett mycket fint och känslosamt bröllop och en himla kul fest! Trevliga gäster och ett strålande vackert par! ♥ Vad mer kan man begära..?!


























Jag är fortfarande sjukskriven och kommer så vara ett tag framöver. Rehabiliteringen går sakta, men det går i alla fall framåt. Jag pysslar och är ute på små äventyr och sedan får jag ligga och vila i några dagar efteråt. Oftast är det värt omaket som kommer efteråt.

Men... nu har jag fått beskedet att jag har kommit med på något som heter Gröna vägen. Det är tekniska förvaltningen som driver det här. Det är en slags rehab, med inriktning på växter och natur och Mindfulness och medveten närvaro. 14 veckors "kurs" med start i oktober. Känns superroligt och så himla mycket mig! Jag var där på studiebesök och fick en massa information (allt gick inte att komma ihåg, men som tur var hade jag papper och penna med mig = räddaren i nöden dessa dagar) och det kändes toppen! Det blir en slags arbetsträning för min del, att börja där.

På Gröna vägen sår och planterar man en massa växter. Man rensar ogräs och sköter om växthuset. Man sätter lökar och tar hand om blommorna som kommer. Man gör girlanger till city och driver fram amaryllis inför jul. Är det lågsäsong, så bygger man staket eller målar eller fixar annat. Det mesta av verksamheten är utomhus. Det ska bli jättespännande att få testa det där och jag ser fram emot att få komma igång igen!

Efter de 14 veckorna är det sedan tänkt att jag ska börja jobba på mitt ordinarie arbete igen. Då håller vi alla tummar och tår att kropp och knopp hänger med på det oxå...

























Häromdagen var jag i Göteborg och träffade C. Vi jobbade ihop ett antal år och vi hade alltid mycket att prata om. Nu tyckte vi att det var dags att träffas igen och till slut enades vi om att gå till Berzelii choklad, i Göteborg. Oj, så mycket choklad de hade att välja på..! Det var riktigt svårt att bestämma sig, men jag fick väl plockat ihop några bitar till slut. C valde buffén, med lite annat smått och gott att välja på. Vi satt och pratade en bra stund och det var jättetrevligt. Men tiden går ju fort, även i Göteborg, så till slut var hon tvungen att ge sig av till tåget och jag gjorde några sista ärenden innan även jag drog mig hemåt.

























Japp! Det var det! Ett långt inlägg och om du har orkat läsa alltihop, så kan jag glädja dig med att jag inte ska skriva mer just nu. Förhoppningsvis har inspirationen återkommit, och isf kommer jag snart med ett nytt inlägg. Vi har ju lite spännande händelser framför oss under maj månad, som jag säkert återkommer om.

Ha det fint och på återseende!

Kram