Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

26 november 2015

Gröna vägen, vecka 8

Den här veckan har innehållit lite blandat väder. En av dagarna var det flera minusgrader och då fick man se till att ha understället med. Någon av dagarna regnade det och då var det regnjacka på. Verkligen blandad kompott..!

Vi har varit både ute och inne - som vanligt. Vi började veckan med att tillverka två julbockar. Stommen fanns, men vi skulle klä in den med granris. Det tog sin lilla tid, även om vi jobbade två och två. En fick klippa granriset i lagom stora bitar och sedan fick en hålla och en vira ståltråd runt för att fästa riset. Efter två dagar var vi så äntligen klara och resultatet blev faktiskt riktigt bra, om jag får lov att säga det själv. En sån bock skulle jag vilja ha där hemma på gräsmattan...

Vi har, förutom bocktillverkning, även gjort fyra julgrupper som skulle levereras till Tekniska förvaltningens julfest. Där ska de senare lottas ut bland de anställda. Det är inte utan att man känner sig lite stolt..! Och ja, de blev faktiskt riktigt fina och även en sån hade platsat här hemma... Jag får väl köpa lite grejer och tillverka en egen, när vi närmar oss jul.

Vi har varit uppe vid torpet och kålgården och klippt ner resterna av sommarblommorna. Klippt det vissna i småbitar och strött ut över landen. Klippet ska sedan vändas ner i jorden och där kommer det förmultna. Bra för jorden och för kommande växter. Vi har även lagt ut granris i landen utanför torpet.

Meditation och avslappningar har vi haft och det är ju sååå skönt! Meditationen var behövlig, då jag denna veckan har varit ganska trött och tung i kroppen. Jag har sovit varje dag efter arbetsträningen och har känt mig ganska seg.

Inne i stugan är det förberett för advent. Stjärnorna lyser så fint i fönstren och ljusslingorna ger ett behagligt ljus på morgnarna. Den här tiden är något speciellt ändå...

Ta hand om er!

Kram

23 november 2015

Frostigt

Idag när vi vaknade, var det knappt man trodde sina ögon..! På termometern stod det -10,8 grader..!! Kallt om näsan, med andra ord.

Röken från skorstenen, vid Vårdcentralen, stiger rakt upp. Den är helt vit mot den blå himlen. Solen skiner och det är vindstilla. Det kommer bli en fin dag, idag.

Igår flyttade vi alla växter, som ska övervintra, från terrassen till kallförrådet. Det är jag glad för idag - annars hade Olivträdet och Citrusträdet varit ett minne blott... Jag lät Änglatrumpeten stå kvar på terrassen, för det hade kommit tre nya knoppar på den. Tänkte att solen kunde få den att blomma igen. Misstag... Idag hänger den bara...
Ja, ja... Alltid lär man sig något...

Idag blir det underställ på. Det kommer nog bli kallt om benen när vi fixar det sista i trädgården utanför stugan.

Kram


19 november 2015

Gröna vägen, vecka 7

Den här veckan har vi jobbat mest med granris och tillverkning av girlanger. Långa girlanger som ska hängas upp i Ramnaparken när julmarknaden är. Vi har klippt grankvist efter grankvist och lindat och lindat med ståltråd runt ett långt rep. Riktigt fint, om jag får säga det själv... Vi får väl försöka ta oss till parken när julmarknaden är, så vi får se girlangerna på plats..!

Vi har även varit uppe vid växthuset och kålgården och klippt ner buskar samt vinterskyddat några krukväxter utanför växthuset. Snart är vi klara med arbetet där uppe.

Avslappningar och andningsövningar hinner vi med, mellan varven, och det är SÅ skönt och välbehövligt.

I tisdags hade jag möte med FK, arbetsgivaren, facket och min handledare på Gröna vägen... DET var jobbigt... Känslomässigt, alltså... Många frågor som jag inte kunde svara på och en planering som jag ska försöka klara av. En del bra lösningar och andra som inte känns så bra. Men nu måste vi se framåt och min målsättning är att börja jobba igen, under våren. Omfattningen är inte klar, och det finns ingen anledning att pressa. Det får ta den tiden det tar... Jag har i alla fall fantastiska kontaktpersoner omkring mig, som ser till mitt bästa. Läkare, arbetsterapeut, handläggare på FK och handledare på Gröna vägen. Skönt att kunna lita på att de vet vad de gör. Speciellt när jag själv tappar tråden emellanåt...

Nu har jag några dagar framför mig, med absolut INGENTING planerat. Känns toppen! Kanske kan jag äntligen få ner växterna från terrassen till kallförrådet, för övervintring... En runda i trädgården med lite vinterförberedelser och om vädret tillåter, kanske en promenad. Ja, jag ska nog få tiden att gå...

Veckans uppmaning: Slösa med kärleken!
Med tanke på all ondska i världen och här hemma i Sverige, dessa dagar. Med terrorister både här och där och en oro för vad som kan komma. För att mota bort oro och ängslan; se till att slösa med kärleken till nära och kära. Låt inte oron ta över, utan se till att säkra familjen och dela med er av den goa energin som kärleken ger, så ska vi nog klara det här oxå... Kramas mycket och var närvarande med barn och partner. ♥

Love..!

14 november 2015

Tillökning!

Nu har vår familj utökats med ytterligare två medlemmar; Oscar och Sune.

Det är två supergulliga bröder som är 1,5 år. De kommer från Stenkulla, utanför Bollebygd, där de bott sedan de var små. De kunde inte bo kvar där de bodde, för det blev för trångt.

Nu när de har flyttat till oss istället, så är det full upptäckarlust. Ja, på Oscar iaf... Han far runt och undersöker ALLT..! Vi har vissa dörrar stängda, för att minska stressen så här i början och i vissa rum får han bara vara om vi är med. Sune är lite mer tillbakadragen och håller mest till under vår kökssoffa under trappan. Han kommer fram ibland och äter och låter oss gosa lite, men sedan kryper han tillbaks till sin trygga vrå. Kanske kommer även han så småningom hitta äventyrslusten och ge sig upp för trappan för att dela sitt liv helt med oss andra.

Vi lockar och pockar, men som de härliga varelser de är, så gör de precis som de vill...

Välkomna till vår familj!

Kram


12 november 2015

Gröna vägen, vecka 6

Snart har halva tiden på Gröna vägen gått... Jag har sagt det många gånger innan och jag kommer förmodligen säga det många gånger till; Det var hemskt vad tiden går..!

Denna veckan har vi varit ute i skogen vid två tillfällen och plockat granris. Riset ska mest användas till julgrupper, julbock och girlanger men lite ska även läggas utanför stugan. Vi har gått promenader runt om i området och vi har haft sköna avslappningar och vi har plockat mossa i en underbar trollskog. Vi har spridit ut mer täckbark i landen och vi har sett till att fåglarna fått mer mat. Veckan avslutades med att vi målade korgarna som julgrupperna så småningom ska planteras i.

Nu börjar vi bli redo att sätta igång med julförberedelserna.

Veckans uppmaning: Scanna kroppen. Lägg/sätt dig bekvämt och känn in kroppen, kroppsdel för kroppsdel och lägg märke till hur du slappnar av. Känn kroppsdelen och scanna så igenom hela kroppen, tills du är helt avslappnad. Garanterad må-bra-grej..!

Ha en fin helg!

Kram

5 november 2015

Gröna vägen, vecka 5

Den här veckan ökade vi på från tre till fyra dagar och det känns... Jag är mycket tröttare och känner mig mer sliten - nästan som ett "återfall" varje dag. När jag kommer hem, måste jag lägga mig en timme för att hämta hem orken igen. Det är mentalt ansträngande att gå från 100% sjukskrivning till att arbetsträna tre timmar per dag i fyra dagar. Konstigt kan tyckas, men så är det faktiskt...

Den här veckan har vi planterat amaryllis. Dessa ska sakta drivas fram för att användas i diverse julgrupper som så småningom ska tillverkas. Ner i krukor och på med strutar, för att de inte ska rusa iväg.

Vi har även varit uppe vid kålgården/växthuset och städat lite. Vi har klippt bort alla snören, som satt runt pinnar och pålar och vi har skördat jordärtskockor och kålrot. En av jordärtskockorna som jag fick upp, såg precis ut som ett hjärta... ♥

























Vi har haft avslappning och suttit och pratat vid den öppna spisen. Vi har strött ut täckbark i landen utanför stugan och vi har hängt upp lite fågelmat i träden. Vi har fått provsmaka hemmagjort chai-te, vi har gått promenader i skogen och vi har jordat oss både ute och inne.

När man är sjukskriven så drar man omedvetet ihop kroppen för att skydda hjärtat och bröstet. Det blir i längden en ohållbar hållning, så därför har vi tränat på att tänja ut och att räta ut våra kroppar. Dvs fram med bröstet och sträck på kroppen, ner med axlarna och upp med huvudet.

Därmed blir veckans ord ganska naturligt: Tutta till er lite...

Kram

1 november 2015

Spa x 2

När vi fyllde 50 år, förra året, fick vi en hel massa bra presenter. Många presentkort och det är ju bra, för då kan man utnyttja dessa när det passar och man kan dra ut på firandet ett tag.

I torsdags åkte stora ♥ och jag till Varberg och till Hotell Havanna, för att lösa in ett av alla presentkorten vi fått. Vi hade bokat tid på spaavdelningen och dessutom fick vi en behandling var. Stora ♥ valde svensk klassisk och jag valde aroma. Så himla skönt det var i badet och på behandlingen. Varmt, bubbligt och behandlande. Och framför allt behövligt..!

Miljön på Havanna är magisk - nästan som att kliva rakt in i en saga...
På deras hemsida kan man läsa:
På Hotell Havanna är badet en underbart märklig skapelse: under själva hotellet har vi grävt ut en underjordisk våning och skapat Havanna Bad & Spa. Ett bad inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway – en man som för övrigt själv älskade att bada, i både hav, pool och kar.

Efter Havanna körde vi och handlade lite kvällsmat och sedan landade vi i stugan. Mat, TV och en slapp kväll avslutade den dagen.

I fredags var det dags att lösa in ytterligare ett presentkort och det gjorde vi på Kusthotellet.
Ombytta och nyduschade tassade vi ut till poolen. Hmm... En massa barn och ungdomar och ett himla tjoande... Det där var ju inte riktigt vad vi tänkt oss... Vi frågade lite försynt en dam i bassängen om det var det här som var spaavdelningen... Hon pekade på en dörr där hon trodde att vi skulle vara. Pust..! I den miljön med alla barn och den höga ljudnivån, hade jag inte stått ut så länge...

In genom dörren, som damen pekade på, och DÄR var det tyst... Helt tyst... Man hörde bara vattnet som rann i någon dusch... Såå skönt! Där fanns en varm bassäng, en bubbelpool, ett kallbad, två torrbastu (en varm och en lite mindre varm), en ångbastu med eucalyptusdoft och flera olika duschar. Nere i det varma vattnet kunde vi bara flyta omkring och låta vattnet omsluta våra kroppar. Det var lugnt och skönt - bara ett par spabesökare till. In i bastun och sedan ner i kallbadet. In i bastun och ut i duschen som var som ett vattenfall. In i den lite svalare bastun för att njuta av utsikten utanför fönstren och ut i duschen där vattnet strilade som ett regn. In i eucalyptusbastun och sedan ner i bubbelpoolen. Ja, det var inte svårare val än så...

Efter badet gick vi en trappa upp och sjönk ner i varsin hängande gungstol... Lätt sövande och avkopplande även det. Lunchbuffé i matsalen och sedan körde vi hemåt. Slappa, varma och mycket nöjda!

Två helt perfekta spabesök och två helt perfekta presenter!
Vi bugar och bockar och tackar så himla mycket för det!

Kram