Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

28 maj 2016

Tonåring in the house!

I veckan som gick firade vi lilla ♥ som nu gått och blivit tonåring! Liten blir stor! ♥

Förra fredagen hade hon och en vän, som oxå fyllt 13 år, alla sina fina kompisar här på en tjejfest med övernattning. Full rulle i huset! Vi fick hjälp av kompisens pappa, och tillsammans med stora ♥ så fixades mat och dryck och all möjlig service som efterfrågades.

På söndagen firade familjen den blivande tonåringen och i tisdags - på den r i k t i g a dagen, firade stora ♥ och jag henne med paket på sängen, fika på favoritfiket och sedan god mat på kvällen.

Blir man tonåring så ska det så klart firas ordentligt!

Kram ♥

18 maj 2016

Prylar, tjejmys, glitter och glamour

I helgen som gick hade vi tjejträff. Vi är tre goda vänner som brukar träffas då och då och ibland fixar vi ego-dagar. Den som fixar ego-dagen bestämmer allt man ska göra och de andra får inget veta innan man ska göra det. Det är inga jobbiga grejer utan allt som oftast bara må-bra-grejer som vi gör.

I helgen var det så dags igen. Mona hade planerat och BM och jag fick bara hänga med. Vi började med ett stopp i Tvååker på "Bling City" - som nu hade bytt namn, men till vad kommer jag inte ihåg... Det blev ingen shopping, men en massa fina saker och kläder att titta på.

Vi drog vidare till ett ställe strax utanför Halmstad, som heter "Patriks prylar". Oj, oj, oj, säger jag bara!! Vilket ställe!! Helt underbart! En massa coola, fräcka, fina, snygga, fula, praktiska, läckra, nödvändiga och onödiga grejer! Vägg-i-vägg hade de ett ekologiskt café där vi åt lite lunch.

Nöjda och glada åkte vi sedan tillbaks hem till Mona. Där satte vi oss och målade lite. Ja, på papper alltså... "Måla fritt, vad ni vill", var ordern, men hur lätt är det att bara sätta sig och måla fritt..?? Det har jag jättesvårt för, så det blev väl lite si och så med resultatet. De andra var, som vanligt, väldigt kreativa och påhittiga.

Grillplanka till kvällsmat och efter en stund var ego-dagen över. För min del iaf... Jag hade lova lilla ♥ att jag skulle komma till stugan innan Eurovision Song Contest började.

Från lugnet på Årnäs till glitter, glamour och hög musik i stugan... Det är kontraster det...

En fin helg blev det i alla fall!

Kram ♥

Vildmarksträff

För ett tag sedan så hade vi Ecuadorträff, med många familjer som har adopterat från Ecuador. Temat var vildmarksliv.

På fredagen träffades vi allihop och fördelade packningen i kanoterna. De som ville paddlade och övriga fick ta flotten över till ön. Lilla ♥ paddlade och jag valde flotten. Det var en liten flotte som skulle dras över till ön, via en stålvajer. Sedan var det en promenad på cirka 3 kilometer genom ris och snår och över träsk, innan vi slutligen kom fram till campen. En jättefin camp, med några små övernattninghus, en stor grill, badtunnor, bastu, badbrygga och utedass...

Några tappra valde att bada i sjön och en del valde de varma badtunnorna. Några paddlade kanot. Vi gick ganska mycket fram och tillbaks och runt på ön, men det fanns inget annat än campen där. Jo förresten... Det fanns miljarder myror som kryllade runt på marken...!! Det var svårt att fokusera ibland och jag tyckte det kröp överallt... Trots solen och värmen, så var jag glad att jag hade tagit på mig de långa jeansen och de rejäla skorna.

Vi grillade och åt tillsammans och barnen fick slå sönder en Piñata full med godis... Mateo spelade och sjöng för oss. Vi hade många och långa fina och varma samtal. Lika stämningsfullt som vanligt.

Vi hade en jättefin och mysig helg tillsammans med fina vänner! ♥
Nu ser vi fram emot nästa års träff - som undertecknad ska vara med och planera..!

Kram ♥

11 maj 2016

Budapest

I slutet av april och i början av maj, tillbringade stora ♥ och jag några dagar i Budapest. En 50-årspresent, från våra föräldrar och min svägerska, som vi sparat på ett tag.

Vi flög via Paris till Budapest och när vi kom fram till lägenheten vi skulle hyra, så mötte värdparet oss med glada leenden och information och tips. Lägenheten hade vi hyrt via AirBnB och den var jättefin och fräsch! En liten etta i de judiska kvarteren, med sovloft, badrum och kök.

























Från lägenheten hade vi cirka 20 minuter att promenera till allt som man behövde se och göra.
Vi köpte biljetter till en Hopp-on-hopp-off-buss och det var toppen. Vi kunde åka runt och se och vi kunde hoppa på och hoppa av när det passade oss. Vi gick hur mycket som helst och såg jättemycket.

























Vi var uppe vid Citadellet och vid Kungliga slottet. Vi såg Kedjebron och Elisabethbron och Frihetsbron och Margaretabron. Vi imponerades av Operan och takvalven där inne. Vi såg Parlamentet i dagsljus och belyst på kvällen. Vi åkte Budavari Siklo - linbanan upp till slottet - och njöt av utsikten därifrån. Vi hittade det stora shoppingcentret, där vi shoppade och åt och drack gott.

Vi var även inne i House of Terror och det var hemskt. Ett besök här rörde verkligen upp känslorna och ökade förståelsen för vad ungrarna gått igenom. Emellanåt blir det riktigt jobbigt med alla hemskheter... Men, ändå värt ett besök.

























Vi var vid Hjältarnas torg och vi badade på Széchenyibadet. Ett gammalt fint bad från 1913, med inom- och utomhusbassänger. Det är Ungerns djupaste och varmaste termalbad. Varmt och gott, både ute och inne.

























Vi gick den stora shoppinggatan Váci Utca upp och ner. Shopping, fika och mat på rad. Vi var inne i den stora Saluhallen där det fanns allt från kryddor och korvar till kläder och dukar. Tre våningar med massor att välja på. Vi var vid Europas största synagoga (som tyvärr var stängd för tillfället), och vi hittade en underbar ruinpub Szimpla Kert. Szimpla Kert är en av de största ruinpubarna i Budapest. Inuti byggnaden finns mängder av små krypin och vrår och barer. I gränden bredvid fanns en lång rad med streetfoodvagnar, där vi åt gott i solskenet.

























Vi hittade Café New York där vi åt och drack gott i en helt galet lyxig restaurang/café. Guld och glitter och takkronor. Man kände sig nästan lite sunkig med jeans och gympaskor...

























Vi var ju oxå tvungna att testa ett annat gammalt fint café; Gerbeaud, som låg vid ett mysigt litet torg i början av shoppinggatan. Där låg bakelserna uppradade så fint bakom glasrutorna och hela stället kändes historiskt.

























Sista kvällen var vi på Gellert Bad & Spa. Det är ett gammal fint spa som ligger i anslutning till ett hotell. Den stora bassängen har pelare och balkonger och ett mycket imponerande glastak. När man kommer till termalbaden så kan man njuta av 40-gradigt badvatten..! Underbart och vi ville nästan inte gå upp.

























Något som påverkade mig otroligt mycket var "skorna" som står på kajkanten strax bredvid Parlamentet... Små och stora skor. Slitna och trasiga men även fina skor. De står där som ett minne av hur människorna, under andra världskriget, radades upp på kajkanten och sköts till döds, för att sedan knuffas ner i Donau. Fruktansvärt, men ändå så värt att se. Det ger en tankeställare - och hur kan vissa människor vilja ha tillbaks den tiden..?!

Vi hade en helt fantastisk semester i Ungerns vackra huvudstad. Innan vi åkte så visste jag inte så mycket om Budapest, men nu är jag glad att vi fick uppleva det här. Det är definitivt en stad jag skulle kunna tänka mig att återvända till. Och en stad som jag kan rekommendera andra!

Kram ♥