Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

21 juli 2011

Makabert fynd i trädgården

Idag har vi röjt ordentligt i trädgården; vi har klippt och sågat bort alla vinbärsbuskar, vi har klippt gräset och målat lite på framsidan av huset. Vi tog oxå och sågade ner en av våra tre Jersminbuskar/träd som växer ut mot "vår" väg. Helt otroligt så mycket grenar det kan finnas i en buske... Vi körde ett lass med vinbärsbuskarna och ett lass med Jersminbusken. Nu känns det i kroppen kan jag avslöja..!

Nu på kvällen när vi skulle äta kvällsmat, tog stora ♥ en tur i trädgården. Han ropade på mig och bad mig komma ut med en liten glasburk fylld av ättika. Vi hade ingen glasburk, så det fick bli en PET-flaska. Väl ute började vi plocka... Mördarsniglar!! Helt plötsligt såg vi sniglar överallt och när vi gått två varv runt huset var vi uppe i 89 sniglar..!! Hur äckligt som helst! PET-flaskan var full av slemmiga sniglar... Bläk... Vi tejpade ihop den och... vad gör man med en PET-flaska full av äckliga sniglar..? Inte slänger man den i soptunnan - som de precis har tömt - och inte bär man in den och slänger den i hushållssoporna och inte kan man med att slänga den i grannens soptunna heller... Nä, nu står den på muren till garagenerfarten i väntan på bättre tider.

Är det så här det ska vara nu..? Ska vi gå två varv varje kväll och plocka snigel efter snigel och fylla flaska efter flaska..? Kan undra om man kan utnyttja RUT-avdraget till att anställa någon som plockar dem åt oss..? Räknas det som hushållsnära tjänst, tro..? Jag ska nog maila till herr Reinfeldt och fråga...

God kväll!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar