Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

15 september 2012

Hemmamys och trädgårdspyssel

Den här helgen har vi bestämt oss för att stanna hemma - hela helgen. Vi har inte varit hemma en hel helg sedan i mitten av juli, så nu var det dax!

Igår pysslade lilla ♥ och jag på eftermiddagen och vi gjorde jättefina suddisar! Vi hade en  riktigt mysig stund tillsammans där vi skapade och fantiserade.















Lagom när vi pysslat färdigt så kom stora ♥ hem och då var det dags för ett annat slags pyssel. Nämligen trädgårdspyssel. Han klippte gräset och jag krattade upp mossan som de elaka kajorna hackat upp. Ja, det är ju i och för sig bra att det är mossan de hackar upp, men det blir ju så fula fläckar i gräset efter dem och det är ju inte så roligt. Tur att det är på den gamla delen de är och hackar...

Vi började prata om vår fula häck - den är jättefin på våren, men så framemot sensommaren så händer något. Den blir helt svart, fläckig och så är den full av små vita nånting som ramlar av när man nuddar bladen. Stora ♥ gick och hämtade motorsågen och sedan var vi igång. Häckplanta efter häckplanta åkte av och tillslut var hela häcken kapad!

Det blev bra, men det känns lite ovant att det nu är fri sikt rakt in i trädgården... Vi får se nästa år hur häcken ser ut, men tanken är på sikt att häcken ska ersättas av ett staket av något slag. Idéerna är många och vilda, så det ger sig hur det blir när vi landar i tanken.

Idag är det strålande fint väder och trädgårdsarbetet lockar. Tyvärr har jag en stor inlämningsuppgift att göra klart, så trädgården får vänta ett slag. Stora ♥ och svärfar kör iväg ris och lilla ♥ städar sitt rum.

Ikväll blir det lördagsmys med hela familjen! Det ska bli mysigt och det är något jag ser fram emot. God mat - ikväll blir det nog indiskt - gott vin och levande ljus. Något bra på TV:n och sedan är kvällen komplett. I morgon blir det meditation - lugnt och skönt och en riktigt bra laddning av batterierna inför kommande vecka.

Njut av helgen och tiden med era fina!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar