Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

18 april 2016

Jordbävning med katastrofala följder

"Minst 272 människor har dött i det kraftiga jordskalvet med magnituden 7,8 som skakade Ecuador på lördagskvällen lokal tid, uppger landets president Rafael Correa. Över 1.500 ska ha skadats i skalvet som var 20 gånger starkare än det som drabbade Japan."

Så inleder DN sin artikel om katastrofen som drabbade Ecuador, natten mellan lördag och söndag.

Det var den värsta jordbävningen som drabbat landet på 67 år. Boende på plats berättar om hemska bilder och händelser. Hela byar är ödelagda, hotell har rasat samman och människor ligger begravda där under.

DN om jordbävningen i Ecuador (film)

Jag fick en chock när jag läste nyheterna i mobilen, i söndags morse. En sån kraftig jordbävning i Ecuador. Oron över hur det hade gått för våra vänner i Ecuador, stack som knivar i bröstet och ögonen tårades hela tiden.

Som de flesta av er vet, så kommer min dotter från Ecuador och därmed har vi många vänner där.

Hur hade det gått för dem? Hade de oxå drabbats av jordbävningen? Hur mådde de? Hur mådde alla barnen? Ja, frågorna var många och det dröjde många,många timmar innan jag fick svar på mina frågor och min oro kunde lugnas.

Värst drabbades kusten och städerna och byarna där. Men skalvet kändes ända in till huvudstaden Quito, som ligger 17 mil därifrån. Husen skakade under en lång tid och människorna där blev riktigt rädda.

Vi fick under söndagen in rapporter från våra vänner, en efter en, att de var okej. Omskakade, men okej. Oron är hemsk, den äter upp en inifrån, så det var skönt att alla hade klarat sig utan skador...

Nu hoppas vi att alla drabbade får den hjälpen de så väl behöver.

Känner du att du vill hjälpa till, men inte riktigt vet hur du ska göra? Klicka på länkarna nedan så kan du hjälpa genom att skänka valfritt belopp. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!


Stor kram till alla som behöver ♥

Bilder från Pedernales efter jordbävningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar