Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

6 juni 2011

Födelsedag, planteringar och svenska flaggans dag

Idag är det svenska flaggans dag! Hipp hurra för Sverige! I Wikipedia står det såhär om denna dagen:

"Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är sedan 2005 en helgdag i Sverige. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. Även 1809 och 1974 års regeringsformer utfärdades den 6 juni. Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 dagen fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen även en salutdag, och fr.o.m. 2005 är nationaldagen även en helgdag."

Det står oxå:

"Många svenska högtider har en traditionell mat förknippad kring firandet som skinka till jul, ägg till påsk och sill till midsommar. Den svenska nationaldagen har inte funnits så många år men på många platser i landet har det redan etablerats en tradition att äta smörgåstårta den 6 juni."

Låter som en bra idé med smörgåstårta, tycker jag!
Ser att grannen har hissat flaggan, men flaggorna är inte uppe än på kommunhuset... Ja, vi tycker olika och prioriterar olika...

Fotot är lånat från internet














Ja, vad har hänt annars i helgen då...? Jo, jag har fyllt år och det firade vi med buller och bång. Eller ja, kanske inte så mycket buller och bång precis, men med lite kalas och lite sång och några trevliga gäster! Jag fick en väldigt fin och bra dag tillsammans med mina fina!





















Jag har oxå varit på Alfredssons och köpt lite fler plantor till våran terass! Denna gången blev det bambu, lavendel och hängbegonia. Fick planterat allt igår och det börjar se riktigt fint ut nu! Det är så skönt att sitta där ute och bara njuta av omgivningen! Det är lugnt och skönt och väldigt grönt runt omkring.
















Nä, nu börjar det bli dax för lite frukost!
Ni får ha en riktigt fin nationaldag - hissa flaggorna och fira med smörgåstårta, grillat, fotboll, dans eller vad ni vill - se bara till att ha en bra dag tillsammans med era fina!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar