Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

18 december 2011

Gran, grill och käpphästar

Idag körde vi upp till Gräsmossen för att leta upp den perfekta granen! (Ja, vi hade frågat markägaren och fått lov att ta en gran där..!) Det hade under natten kommit lite snö och temperaturen låg runt 0:an - perfekta förutsättningar för granletande.















Vi hade, förutom en såg, tagit med oss en liten grill, korv och varm choklad. Vi travade upp bland träden och hittade ganska snabbt det perfekta trädet - snabbt fram med sågen, innan vi ångrade oss och hittade ett annat perfekt träd... Ja, man vet ju aldrig! Det finns alltid finare och  mer perfekta granar någon annanstans..!! Nä, nu är vi nöjda och glada för just vår gran. Nu står den på invänjning i vårt kallförråd - vi får se när vi tar in den och sätter igång med att klä den!

När granen var fälld, fick vi tänt grillen och sedan åt vi lite korv och drack varm choklad. Tänk så gott det smakar när man äter utomhus! Och nu har det blivit vår lilla tradition att ge oss ut i skogen och såga ner den perfekta granen och att efter det grilla lite korv. Mysigt med bra traditioner! De ska bevaras!

Granen i bilen, korven uppäten och allt var packat och klart; då körde vi snabbt hem med allt. Lilla ♥ bytte om och sedan var det dax för invigningen av det nya ridhuset på Holmen. Det är så otroligt fint och stort, jämfört med det gamla. Flera ingångar, en stor läktare och ett domartorn finns i det nya huset. Många har jobbat dag och natt med att få det färdigt till invigningen och det var på håret att de hann...

Invigningen var en mycket trevlig stund. Det var maskeradhoppning, spex, finbesök, luciabesök mm. Och så naturligtvis det finaste och bästa på hela invigningen; lilla ♥ var med på käpphästuppvisning! Helt ljuvligt! Massor med barn hade varsin käpphäst och så hade de ett lite program som de körde där inne i manegen. Jätteduktiga var de och lilla ♥ var superstolt över att ha fått vara med där!















Nu ikväll har vi plockat fram alla tomtar och annat julpynt för att se över vad vi ska ha och vad vi kan packa ner igen... Oj, oj, oj, så mycket grejer vi har... Kära nån! Det blir inte lätt att bestämma vad som ska ställas fram... Nu är hela vardagsrummet belamrat med tomtar, änglar, snögubbar och ljuslyktor... De får stå där några dagar så får vi känna efter lite innan vi placerar ut dem.

I morgon är det måndag igen och detta kommer bli en bra vecka - det känner jag på mig! Möte med nya kollegor, jobbintervju, två tentor, en skolavslutning och som pricken över i:et så blir det jul om några dagar...

Jag hinner nog inte ligga på soffan och rulla tummarna denna veckan heller...

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar