Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

30 oktober 2011

Pumpor, vin och höströj

Nu har snart denna helgen oxå gått... Hugaligen så fort tiden går..! Igår hade vi några kompisar här på kvällen. Vi åt och drack gott och det var en väldigt lättsam stämning hela kvällen. Det är så skoj att umgås med folk där allt är så enkelt. Inga konstigheter och inget tillgjort. Vi hade, lite influerade av helgens tema, dukat med svart tallrikar, svarta servetter och sedan lagt ut svarta spindlar på bordet. I rummet hade vi bara levande ljus tända. Riktigt, riktigt mysigt!


För några år sedan, när det var Halloween, var det många barn som kom och knackade på dörren och ville busa eller få godis. Då var man tvungen att ge bort av sitt lördagsgodis för annars fick  man ägg på fönstren... Denna helgen har inte en enda liten vampyr, häxa eller ett enda monster ringt på vår dörr. Lite tungt för nu så är vi ju tvungna att äta upp allt godiset själva...

Lilla ♥ och jag fixade till en pumpa som vi ställde
utanför dörren för att jaga bort eventuella häxor...
















Idag har vi höststädat på altanen. Alla vissna blommor har tagits bort, alla tomma krukor är nedställda i förrådet, alla dynor och kuddar är piskade och intagna, plädarna ligger i tvättmaskinen och golvet är sopat och klart. Nu kan vintern komma... Det känns rätt avlägset att vi satt där ute i somras med varsin Fresita och att det var så varmt och skönt att man kunde sitta ute tills långt in på kvällen...















Igår fick vi dessutom en leverans med alkohol av olika sorter och varianter... Några kompisar hade varit i Tyskland för att handla upp lite och då passade vi på att skicka med en önskelista. Vitt vin, rött vin, rosévin, öl, sprit och whiskey - nu ska vi nog klara vintern... Skämt å sido; det är rätt skönt att ha lite hemma så man slipper springa iväg till bolaget så fort det är något..!















Idag, söndag, ska vi fira svärfar som fyller år. En riktig söndagmiddag blir det - rätt skönt att bli bortbjudna så här "dagen efter" och man bara kan sätta sig vid dukat bord...

Till veckan som kommer är det höstlov och lilla ♥ ska vara ledig några dagar. Det blir lite mixad tid tillsammans med både stora ♥ och mig, då vi turas om att vara lediga för att hon ska "slippa" vara på fritids hela veckan. Känns rätt okej att få några extra lediga dagar, faktiskt..!

Ta hand om varandra!

Kram

27 oktober 2011

Melodifestivalen 2012

Nu har vi bokat biljetter till Melodifestivalen 2012! Det ska bli så himla roligt att få åka upp till Göteborg och kolla in Melodifestivalen på nära håll. Jag vet i allafall en person som kommer bli överlycklig... Lilla ♥ kommer förmodligen studsa och skrika högt när hon får veta det..! Vi ska försöka hålla det hemligt för henne ett tag till - väntan blir ju olidlig annars... Nu väntar vi spänt på vilka artisterna blir som ska uppträda... Spännande!

Kram

Fotot lånat från svt´s hemsida

26 oktober 2011

Dagens affirmation

Det där med affirmationer är ju inte helt fel...
Slår jag upp ordet så står det:

"Affirmation (av latin affirmatio, ’försäkran’) är i nyandliga rörelser positivt färgade fraser som upprepas i tal och skrift i syfte att förbättra sin livssituation. Affirmationer utgår från tanken att man själv skapar sin verklighet och att ens tankar är det som orsakat ens nuvarande situation." (Hämtat från Wikipedia)

Om man då omsätter detta i verkligheten så innebär det att man ska ta till sig några kloka ord varje dag och sedan försöka leva efter dem, för att göra dagen så bra som möjligt. Ja, varför inte?!

Här kommer så dagens affirmation till er, kära följare:

Ha tillit till dig själv!
Jag har tillit till mig själv.
Jag har tillit till att jag klarar av det jag föresätter mig att göra.
Jag har en känsla i kroppen av att jag kan och vet allt jag behöver.
Jag berömmer mig själv när jag gör framsteg och sätter en guldstjärna i min bok!
Jag har tillit till att jag är bra som jag är, att jag är värd att älskas och att jag räcker till.
Jag har tillit till att jag är en god vän och en bra människa, som gör mitt bästa och är värd min plats på denna jord.
Jag ser uppmuntrande på mig själv med kärlek och ömhet.

Flummigt..? Kanske det... Men jag tror att om man tänker bra så blir det bra! Det är åtminstone vad jag försöker lära lilla ♥ när hon dippar. Älska dig själv så kan andra också älska dig! Det är inte lätt att tänka positivt alltid, det vet jag, men man kan ju försöka i allafall! Det tänker jag göra!

Var rädda om varandra och tänk bra så blir det bra!

Kram


24 oktober 2011

Ett samhälle i sorg

Igår fick vi fruktansvärda nyheter... En liten flicka på åtta år hade omkommit då en gravsten fallit över henne på Bollebygds kyrkogård... Helt ofattbart och inte alls greppbart... Hur kan nåt sånt få hända?!

Första tanken går ju naturligtvis till hennes nära och kära... En förlust man aldrig kan förstå...
Andra tanken går till lilla ♥... En liten tjej som omkommit och som är precis lika gammal som henne... En familj som aldrig mer kommer få återse sin lilla tjej... Aldrig mer krama om henne och säga god natt och god morgon... De får aldrig mer se henne le och aldrig mer höra henne skratta... Jag klarar inte ens av att tänka tanken... Tänk om...

Igår visste vi inte vem den lilla tjejen var, så i morse var jag tvungen att förbereda lilla ♥ på det värsta... Det KAN vara en klasskompis eller en skolkompis... Och det var det oxå... Det var en liten tjej som gick på samma skola som lilla ♥... Ingen klasskompis eller någon som hon känner, men ändå en skolkompis... De tände ljus i skolan och har pratat med barnen om det som hänt. De var till och med uppe i kyrkan och lämnade teckningar och skrev lappar till den lilla tjejen...

De ringde från fritids och bad mig komma tidigare och hämta lilla ♥ idag... Det var otroligt mycket känslor runt skolan. Många grät och man kunde se tända ljus... På tavlan stod dagens datum och den lilla tjejens namn...

Det är helt ofattbart och inte alls greppbart... Världen har förlorat en liten tjej som bara hann bli åtta år. En av lilla ♥ klasskompisar sa: "Tänk så hemskt - hon hann inte ens bli vuxen..."

Vila i frid, lilla vännen...


22 oktober 2011

Temadag i Göteborg

Idag har jag varit på temadag som Adoptionscentrum anordnade i Göteborg. Det var en riktigt bra dag och det var många andra som, liksom jag, hade kommit dit för att få lite inspiration och tankar från likasinnade.

  • Anna Mannheimer inledde dagen genom att prata om sin roll som adoptivmamma till Olga, nio år, från Kina.
  • Därefter delades föreläsningarna upp och man fick välja mellan att lyssna på Otto, docent vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, som pratade om för tidig pubertet och Adoptis som pratade om adopterade barn i familj och förskola.
  • I nästa punkt stod valet mellan Eva, leg psykolog från Göteborgs stad, och Adoptionscentrum som svarade på frågor om när, var, hur och varför.
  • Efter lunchen fick vi välja mellan att lyssna på Malinda, sociolog, som pratade om internationell adoption i text, och Erik, en 27-årig kille som är adopterad från Indien. Erik pratade om återresor och om sin längtan efter sitt födelseland.
  • Som avslutning på dagen fick vi en stand-up-moment med Marika Carlsson, där hon skämtade högt och lågt och där skratten och gapflabben avlöste varandra!
Helt klart värt att lägga en dag på detta!

Kram

Marika Carlsson
Foto: Mats Becker

21 oktober 2011

Du är allt jag nånsin drömt om...

Fick se en länk till en helt underbart fin låt med Sonja Aldén...
Detta är visserligen en karaokeversion, men man kan läsa texten ihop med musiken och den är sååå fin...



Texten säger allt som behöver sägas! ♥

Kram

19 oktober 2011

Bröllopsstatus...

Är det så här det kommer bli..? Finns det verkligen folk som gör så här..? Ja,  kanske det!
En sak är i allafall säker; den dagen vi slår till så kommer inte mobilerna vara med!

Kram

Lånad av Paulo Coelho

16 oktober 2011

Jag är kluven...

Idag har jag klyvt ved! Japp, ni läste rätt... Jag har stått ute på gräsmattan och klyvt ved som stora ♥ har sågat till. Det var riktigt skönt att stå där ute i solen och jobba med veden. Jag var väl inte riktigt klädd för vedklyvning men det funkade ändå. Stora ♥ tyckte jag var den snyggaste av alla vedklyvare; kjol, tights, nya gummistövlar och en fleecetröja. Man får ju piffa till sig ibland och inte alltid hasa omkring i mysbyxor eller arbetsbyxor! Några timmar förflöt i allafall där ute på gräsmattan och den ena skottkärran efter den andra fylldes snabbt. Stora ♥ fick stå inne i kallförrådet och bygga travar med ved. Vi har hur mycket som helst i förrådet nu, men ute i vedhögen syns det knappt att vi har klyvt i två dagar... Puh!















För övrigt har det varit en lugn och mysig helg. Lilla ♥ har haft kompisar här, både igår och idag. Stora ♥ och jag har som sagt klyvt ved och fixat lite här och där här hemma. Det gäller ju att få färdigt allt utejobb innan kylan och vintern kommer! Igår kväll åt vi älgkött tillsammans med gratäng och en god sås. Till maten serverades lite rött resp rosé. Fångarna på fortet är en favorit hos lilla ♥, så det fick vi ju kika på. Det hade varit jätteskoj att få prova på de där aktiviteterna nån gång, för att få se hur svårt det egentligen är... Ja, de där med läskiga och äckliga djur kan ju kvitta, men allt det andra..!

Såg igår, när jag gick en runda i vår trädgård, att lökarna som jag planterade för några veckor sedan har börjat komma upp ur jorden... Helknasigt! De ska ju inte upp innan till våren!!















I morgon är det måndag igen... Och då startar min distansutbildning!! DET ser jag fram emot! En spännande höst och vår väntar!

Kram

14 oktober 2011

Har inte tid! Och lite annat...

Oj, vilken tid det tar att jobba! Jag känner att jag egentligen inte hinner med det..! Det finns så mycket jag skulle vilja göra, men tiden räcker inte riktigt till. Visst, jag skulle kunna gå ner i tid på jobbet, men då är det ju det där med det ekonomiska... Banken gillar ju inte riktigt det där med att jag helt plötsligt inte skulle kunna betala... Hmm... Hur gör alla andra som har hus och barn och heltidsjobb..?

Igår hjälpte jag stora ♥ att paketera och frysa in en hel massa älgkött. Han hade tre plastsäckar med sig hem med kött och precis HELA kvällen och HALVA natten gick åt till att få undan allt. Nu har vi cirka 30 kg älgkött och älgfärs i frysen, så i vinter blir det älg varje helg! Älg på längden och älg på tvären... Så ni som kommer hit och äter i vinter kan ju själva gissa vad vi kommer bjuda er på... !

I tisdags firade vi att det var exakt ett år sedan vi skrev på köpekontraken till vårt älskade hus! Då blev huset vårt! Bara vårt! Vi trivs superbra här och vi är såååå nöjda med köpet. Det går inte en dag utan att jag känner glädje över vårt fina hus och nu längtar jag tills vi sätter igång innejobbet. Nästa jobb på agendan är badrum och bastu i källaren. Spännande!!

I morse var det -4 grader ute... Brrr..!! Fick ett sms från några Spanienresenärer och där hade de +24 grader i morse... En liiiten skillnad!! Oj, vad jag önskar att jag kunde få lite riktigt go´ värme nu. Att kunna få ta av strumpor och jackor och kunna gå barfota i sanden och bara njuta... Suck..!

I morgon blir det som vanligt ridning och dans för lilla ♥. Sedan misstänker jag att vi bara kommer vara hemma och mysa tillsammans under resten av helgen.  Min lilla fina familj och jag...

Kram

Älgköttbitar

11 oktober 2011

Hur svårt kan det va´?

När vi flyttade in i vårt hus i vintras, hade vi beställt nytt kyl och frys att levereras till inflyttningsdatum. Detta hölls inte, utan vitvarorna levererades ett antal veckor försenade... När kyl och frys äntligen kom och vi packade upp dem, så visade det sig att vi fått fel handtag på skåpen... Jaha, det var bara att ringa och returnera. När så äntligen de nya skåpen kom, visade det sig att det var fel handtag på dessa oxå..! Ja men, hur svårt kan det va´?? Ytterligare reklamation och nu har det gått ytterligare månader, sedan vi beställde senaste gången. Idag kom stora ♥ hem med ett paket från leverantören och då visade det sig att vi har fått ett (!!) handtag som är rätt..! Ett?? Det andra hade oxå levererats, men i fel färg... Jag blir så trött..! Hur svårt kan det va´???

I morgon har det, för övrigt, gått exakt ett år sedan vi skrev på kontraktet till vårt älskade hus..!!

Kram

6 oktober 2011

Jag har fått en utmärkelse!!

Åh, detta är så roligt! Jag har fått en utmärkelse! Eller en Award, som Trollmor skriver i sin blogg...

Trollmor motiverar utmärkelsen så här:
"Bollebygdsmamman: Skriver om vardagslivet med sina två hjärtan. En blogg om de små sakerna som bara är."

Det här är jättehäftigt, tycker jag, att någon annan skriver om mig och min blogg i sin blogg... Och att dessutom låta mig vara med bland andra som oxå fått utmärkelser är verkligen fräckt!!

Nu ska jag svara på några frågor och sedan skicka utmärkelsen vidare till fem bloggare som har mindre än 100 följare... Spännande!

Jag börjar med att skicka vidare utmärkelserna (eller Awarderna) vidare till följande bloggare:

Creative Design: För att Mona är min allra bästaste vän och för att hon är så kreativ och för att hon är hon!

Lottas pysselblogg: Lotta lever ett liv på landet, med allt vad det innebär och inte innebär. Hon skriver om sin härliga familj och om livet på landet.

Me, my doughter and I: Åsa är precis som jag, en adoptivmamma, och hon skriver om det och om små enkla saker som händer i deras verklighet.

En vanlig dag på heroin: En helt fruktansvärd berättelse direkt hämtad från livet. Skrivet av en 25-årig tjej från Malmö. Gripande och riktigt svår att läsa...

Moderbloggen: En blogg om hur det är att bli mamma genom adoption och hur det känns när någon pratar om "riktiga" barn...

Och nu till frågorna:

1. Varför började du blogga?
Jag gillar att skriva och för att jag inte tycker att alla mina "vänner" på Facebook ska behöva läsa varje dag om vad jag och mina två ♥ gör. En blogg bestämmer var och en om de vill läsa eller inte! Att blogga är så himla mycket roligare än man tror!

2. Vilka bloggar följer du?
Jag följer några olika bloggar, men för att nämna några (utöver de ovannämnda) så är det bland annat: Husmorsorna, Trollmor tänker och tycker (som för övrigt gav mig utmärkelsen!!) och Magnus Carlsson.

3. Favoritfärger?
Jag gillar många färger, men ser man till vilka färger jag har på mina kläder så är det framför alla andra färger; svart! Ja, ja, svart är ingen färg - men det är i allafall min favoritfärg! Jag ÄR svart!

4. Favoritfilm?
Oj, det var inte lätt... Jag har nyligen kollat på Twillight-serien och den gillar jag skarpt! Millennium-serien är oxå en favorit... Men en enstaka film... Har nog ingen riktig favorit, utan jag gillar det mesta. Thriller, danska och amerikanska deckare och actionfilmer. Jag har lite svårt för svenska komedier, men annars funkar det mesta!

5. Vilka länder drömmer du om att besöka?
Om jag hade obegränsat med pengar och tid, så skulle jag, utan inbördes ordning, vilja åka till...
Västindien - bara ligga där på stranden och njuta av sol och värme! Sila sanden mellan tårna...
Australien - vill gärna åka till nordostkusten och snorkla vid Stora Barriärrevet... De vilda och läskiga djuren kan man packa undan om jag kommer dit, men resten vill jag gärna se!
Nepal - vill så gärna se detta land som en av mina absoluta favoriter kommer ifrån... OM jag inte hade lyckats med adoptionen så hade jag tagit alla mina pengar och åkt dit, bott i kloster och i en familj och bara rest runt.
Italien - skulle vilja se Rom och Venedig...
Malta - en ö som jag känner starkt för... Jag har varit där en gång tidigare, och kände då att där hör jag hemma!
Amerika - men inte hela landet! Jag vill bara besöka vissa städer. New York, Washington, Los Angeles, San Fransisco, Las Vegas...
Ecuador - en återresa är ett absolut måste! Detta underbart vackra land och dessa fina människor som lät mig ta till mig ett av sina barn, som mitt eget! Vill se och återse!

Japp! Det var mina utmärkelser och mina frågor och svar! Dessa skickar jag nu vidare med varm hand!!

Kram på er

Bilden är lånad från Internet

4 oktober 2011

Liseberg

I lördags var vi på Liseberg, mina fina och jag, familjen Svensson och en kompis till lilla ♥. Det var kanonväder, så där lagom mycket folk och inte alltför långa köer. Vi köpte åkpass till barnen och ett antal lösa kuponger till oss själva. Barnen tyckte det var häftigt med åkpass "för då kan man ju åka hur många gånger man vill..." Och åkte gjorde de..! Kaffekopparna, Rabalder, Slänggungan, Cykelturen, Sagoslottet, Flygande elefanterna, Flumride, Lisebergsbanan, Pariserhjulet...

Vi spelade på ett antal lotterier, men vi vann ingenting. Men som nån sa; "Nu har ju stora ♥ tur i kärlek istället!" Och visst har han det...! Precis som jag..! ♥

Trötta, trötta och trötta åkte vi hemåt när parken stängde. Men trots att vi var trötta, så var vi ändå väldigt nöjda med dagen vi fått tillsammans i det fina vädret!

Nu ser vi fram emot att få åka tillbaks när julen närmar sig...

Kram

Lilla ♥ och hennes kompis