Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

14 april 2012

Borås djurpark

Sista dagen på påsklovet tog jag ledigt och så åkte lilla ♥, hennes bästa kompis och jag till Borås djurpark för att spana in alla fina och mysiga djur. Vädret var sådär lite lagom - sol ibland, blåsigt och grått ibland och en lite för sval vind. Men i allafall inget regn!

Vi hade fika med oss som vi intog när vi bara hade varit i parken en liten stund. Fikasugna tjejer går ju inte att stoppa! Men innan vi dukade upp så hann vi titta på de amerikanska vilthundarna, strutsarna, elefanterna och zebrorna. Vi såg den lilla giraffungen som bara var två veckor gammal... Vi fick också se en glimt av den nyfödda och jättesöta noshörningsungen Zuri som skuttade omkring tillsammans med sin mamma. Det är den första noshörningsungen som har överlevt i Borås och den tredje i Sverige! Unik med andra ord!! 

Vi såg oxå geopardungarna, apungarna, lejonen, tigrarna och alla bufflarna.















När vi kom till björnhänget så var alla björnarna ute och lufsade omkring i solskenet. De såg så där jättegosiga och mjuka ut, så man hade lust att hoppa ner och gosa in sig i pälsen en stund. Men det hade nog inte varit så klokt, kanske...

Vi fick även vara med när de matade sälarna och de är ju verkligen härliga! De gör vad som helst för lite fisk och det är härligt att se vad de kan.

När besöket på djurparken var avslutat så körde vi till McDonalds och käkade lite lunch där. Väl hemma sen var alla nöjda och glada. Speciellt tjejerna som hade fått med sig varsin plansch på den lilla noshörningsungen hem. De hade även köpt varsin vargunge i shoppen och när vi kom hem så satte de sig genast och gjorde halsband och namnskyltar till vargarna... De lekte att vargarna var en hona och en hane och att de var kära... Ja, se tjejer!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar