Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

11 april 2012

Påsk på landet

Jaha, då har påsken passerat. I år igen... Tänk så fort tiden går! Det sägs att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir och det ligger nog något i det. Påskledigheten gick fort och nu har vi redan jobbat i två dagar... En dag till och sedan blir det lite påsklovsledighet även för mig!
















Påskafton och halva dagen därpå tillbringade vi på landet hos familjen Svensson. Vi var totalt fem familjer med en massa barn som träffades och vi hade supertrevligt tillsammans. De är alla väldigt trevliga och spontana och roliga så det blir inga ledsamheter när vi träffas! Vi började dagen med att äta en smaskig påsklunch tillsammans och därefter blev det lite lekar. Roliga och mycket underhållande lekar, som vi tog lite olika allvarligt på... Efter den sista leken fikade vi ute i växthuset och sedan gick vi traditionsenligt upp till ladugården för att titta på de nyfödda små urgulliga lammen! Det hade inte kommit så jättemånga än, men några små ulltottar fanns det att kika på. Barnen fick hålla varsitt lamm och sedan fick alla mammorna ta kort på de små söta paren. När vi hade fotat alla barn och lamm, så gick vi upp till en grillstuga som Svenssons syster och hennes man hade byggt uppe på en bergsknalle. Där inne var det väldigt varmt och skönt - till skillnad mot temperaturen utomhus! Där var det runt noll grader och snö..! (Förra året satt vi ute i solen lättklädda och njöt!) Lite senare på kvällen blev det rester och allmännt snack och till sist tändes brasan! De hade skrapat ihop en hög, men för att få fyr på den så fick de ta till lite hjälpmedel... Inte riktigt hälsosamt, men det fungerade i allafall och brasan värmde skönt! Fyrverkerier sköts upp och barnen sprang förtjusta runt och skulle vara med och tända på. Framåt midnatt gav de flesta upp och knoppade in.















På påskdagen körde vi hemåt igen och sedan fick vi hjälp av stora ♥ kollega att bygga en ställning runt vårt hus. Takbyte står nämligen näst på schemat! På kvällen kom kollegans sambo och deras barn och vi grillade och drack kvällen lång. Det var full fart tills midnatt hade passerat och det var en himla rolig och trevlig kväll.

Annandag påsk tillbringade vi tillsammans med alla våra föräldrar och då blev det ännu mer mat och dryck... Nu finns risken att siffrorna på vågen har ökat ordentligt... Men trevligt var det i allafall då kan det ju vara värt det!

Vi har haft en supertrevlig och rolig påsk i glada och mysiga vänners lag! TACK till alla inblandade!!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar