Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

9 juni 2012

Mjöl och ösregn

Igår hade lilla ♥ och hennes kompis N kalas.
"-Mamma! Det heter inte kalas - det heter fest!" Ja, ja, okej då...
Igår hade lilla ♥ och hennes kompis N fest..!

Precis innan kalaset (Oj, förlåt... Festen!) började, så öppnade sig himlen... Typiskt! Vi som hade tänkt vara ute! Snabb omplanering och sedan var det bara att köra...

Vi började festen hemma hos N där de öppnade paket och käkade pizza. Vi delade in alla
(14 barn) i två lag och sedan började kämpaandan smyga sig på. Man märker direkt vilka som inte alls har tänkt förlora och vilka som inte alls tycker att det är okej att de andra vinner... Vi trotsade ösregnet och satte på oss regnkläder, fällde upp paraplyer och sedan gick vi en tipspromenad hem till oss. Det var sex frågor som handlade om de båda tjejerna. Några var superlätta och någon var lite svårare.

Väl här hemma, så körde vi ut alla barnen på vår terass. Där är tak, men ändå utomhus. Första leken här, var att försöka få upp ett äpple med munnen från en spann med vatten. Direkt därefter skulle man ner i ett fat med mjöl och försöka hitta en sockerbit med hjälp av munnen. He he he... De var modiga, måste jag säga. De allra flesta av dem, körde gladeligen ner huvudet i både spannen och i mjölfaten. Vad vi inte hade tänkt på, var hur mycket mjöl sprider sig... När vi städade efter kalaset, var det mjöl på hela terassen, i soffan, på borden, på kuddarna och filtarna, på golven och i hela vårt badrum..!! Jisses!



Sista leken vi hann med, var att försöka få ner en penna, hängande i ett snöre där bak, i en flaska. Det var inte så himla lätt, så det tog en stund... Vi hade planerat en massa saker som vi ville göra med barnen, men vi hann inte med hälften ens... Som avslutning åt vi i allafall marängswiss och delade ut priser till laget som vann.

När tjejerna gick hem vid 21-snåret, så var vi helt slut... Vilken ljudnivå! Tur att man inte jobbar som lärare - jag hade ALDRIG stått ut med detta ljud dagarna i ända..!

Vi konstaterade snabbt att när barnen fyller 10, så är de nog inte intresserade av kalas/fest längre - då passar det nog bättre med en liten bjudning för sådär 2-3 kompisar, där de äter lite godis och kollar på en film... Hoppas kan vi ju i allafall..!

Trevlig helg på er!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar