Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

14 oktober 2014

Underbara Hven

När vi fyllde 100 år i somras fick vi, bland annat, ett presentkort på en resa till Hven och i helgen som gick var stora ♥ och jag där!

Vi tillbringade första natten på ett jättemysigt litet Bed & Breakfast. Det var ett gammalt stall som de renoverat och gjort om till olika rum. Vi var själva på hela gården, så vi hade sällskapsrum och kök och TV och allt för oss själva. Det var så mysigt!

På lördagen packade vi väskorna på våra cyklar och så gav vi oss ut på en liten cykeltur. Wow, säger jag bara!! Vilken ö! Vilka vyer! Och vilken miljö! Man kunde verkligen tanka upp energierna!















Benen protesterade lite av cyklingen, men det gick fint! Vädret var kanon och vi kunde till och med ta av de tjocka tröjorna och cykla i kortärmat! Underbart!!

Vid lunchtid checkade vi in på Backafallsbyn. Där fanns 50 stugor/25 parhus som man kunde hyra. I stugan var det ett sovrum, ett allrum/kök, ett badrum och ett sovloft. Totalt fyra bäddar.















Jag hade bokat massage och stora ♥ tog sig ett bastubad och bubbelbad under tiden. När det var klart gick vi till destilleriet för en guidad rundtur där.

När rundturen var över, var det dags för destillatprovning! Det var ägaren till Backafallsbyn som höll i den och det var så himla bra! Han var oerhört kunnig och rolig att lyssna på. Vi fick prova sex olika sorters destillat; Organic Oak matured Vodka, Organic Oak matured Aqua Vitae, Organic distilled Gin, Organic Oak matured Summer Schnapps/Elder Vodka, Organic Oak matured Winter Schnapps/Cinnamon, Ginger & Clove Vodka samt Spirit of Hven Singel Malt Whiskey.

Det roliga var att vi fick prova lite av det i glasen och efter det fick vi ta lite olika tillbehör, som låg på en liten tallrik bredvid, och sedan dricka resten i glasen. Vilken skillnad på dryck! Det smakade helt olika, beroende på vad vi hade ätit! Tänk att det kan påverka så!!

Efter destillatprovningen fick vi lite egentid och sedan var det 5-rätters middag i huvudbyggnaden. Vi serverades Rotfruktssoppa med örtskum och rökt lax, Coppa di parma med chevrecréme & rostad rödbeta, Äppelsorbet, Rosmarinstekt kalvinnanlår med sötpotatis & svartvinbärssky samt Ljummen chokladbakelse med jordgubbsscoulis & vaniljglass...

Oj, så gott..!! Och oj, så mätt man blev..!!
Man sov rätt gott efter all den maten och all drickan, kan jag säga...

Efter frukost, dagen efter, packade vi igen och gav oss ut ännu en runda på cyklarna. Det är helt fantastiskt vilka vyer! Runt hela ön går det smala cykelvägar, uppför och nerför de branta klinterna som omger Hven. Den brantaste cykelvägen sluttade 25%..!! Då klev jag av cykeln och ledde den ner, kan jag säga..! För brant var det!


















Runt lunchtid åkte vi båten över till fastlandet igen och sedan körde vi hemåt. En helt fantastisk helg där vi kunde tanka energi och njuta av väder, mat, vyer, sol och värme samt olika sorters boenden.

Tack, kära Bollebygdsgänget, för den perfekta presenten!!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar