Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

1 november 2015

Spa x 2

När vi fyllde 50 år, förra året, fick vi en hel massa bra presenter. Många presentkort och det är ju bra, för då kan man utnyttja dessa när det passar och man kan dra ut på firandet ett tag.

I torsdags åkte stora ♥ och jag till Varberg och till Hotell Havanna, för att lösa in ett av alla presentkorten vi fått. Vi hade bokat tid på spaavdelningen och dessutom fick vi en behandling var. Stora ♥ valde svensk klassisk och jag valde aroma. Så himla skönt det var i badet och på behandlingen. Varmt, bubbligt och behandlande. Och framför allt behövligt..!

Miljön på Havanna är magisk - nästan som att kliva rakt in i en saga...
På deras hemsida kan man läsa:
På Hotell Havanna är badet en underbart märklig skapelse: under själva hotellet har vi grävt ut en underjordisk våning och skapat Havanna Bad & Spa. Ett bad inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway – en man som för övrigt själv älskade att bada, i både hav, pool och kar.

Efter Havanna körde vi och handlade lite kvällsmat och sedan landade vi i stugan. Mat, TV och en slapp kväll avslutade den dagen.

I fredags var det dags att lösa in ytterligare ett presentkort och det gjorde vi på Kusthotellet.
Ombytta och nyduschade tassade vi ut till poolen. Hmm... En massa barn och ungdomar och ett himla tjoande... Det där var ju inte riktigt vad vi tänkt oss... Vi frågade lite försynt en dam i bassängen om det var det här som var spaavdelningen... Hon pekade på en dörr där hon trodde att vi skulle vara. Pust..! I den miljön med alla barn och den höga ljudnivån, hade jag inte stått ut så länge...

In genom dörren, som damen pekade på, och DÄR var det tyst... Helt tyst... Man hörde bara vattnet som rann i någon dusch... Såå skönt! Där fanns en varm bassäng, en bubbelpool, ett kallbad, två torrbastu (en varm och en lite mindre varm), en ångbastu med eucalyptusdoft och flera olika duschar. Nere i det varma vattnet kunde vi bara flyta omkring och låta vattnet omsluta våra kroppar. Det var lugnt och skönt - bara ett par spabesökare till. In i bastun och sedan ner i kallbadet. In i bastun och ut i duschen som var som ett vattenfall. In i den lite svalare bastun för att njuta av utsikten utanför fönstren och ut i duschen där vattnet strilade som ett regn. In i eucalyptusbastun och sedan ner i bubbelpoolen. Ja, det var inte svårare val än så...

Efter badet gick vi en trappa upp och sjönk ner i varsin hängande gungstol... Lätt sövande och avkopplande även det. Lunchbuffé i matsalen och sedan körde vi hemåt. Slappa, varma och mycket nöjda!

Två helt perfekta spabesök och två helt perfekta presenter!
Vi bugar och bockar och tackar så himla mycket för det!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar