Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

18 december 2015

Granjakt och miljoner lampor

Förra helgen fyllde vi med massor av julmys.

Vi har som tradition att ge oss ut i skogen och leta gran, varje år. Vi tar även med lite ved och passar på att grilla lite korv i skogen. I lördags var det så dags. Det var strålande solsken och så där lite lagom kallt, när vi gav oss iväg. Upp i skogen (och ja, vi har tillstånd av markägaren!) och sätta igång jakten. Jakten på den perfekta granen. Efter lite trampande så hittade vi den äntligen. En helt perfekt gran! Lagom stor och så tät och fin. Den kommer passa perfekt i vårt vardagsrum!

























Vi grillade korv och det var så gott att sitta där i skogen och äta. Kallt i luften, eftersom solen var på väg ner bakom träden, men vi kunde ju värma oss vid elden. Jag hittade även lite fina pinnar, lite mossa, lite bark och lite lingonris. Bra till julpyntet som ska upp på borden till jul.

Nu har vi börjat vänja granen så smått. Från skogen till vår terrass och ner till kallförrådet. I kväll ska granen flyttas in i garaget och på söndag bärs den upp till vardagsrummet, där den sedan ska stå ett tag. Mysigt..!

I söndags åkte vi till Göteborg, hela familjen. Vi fick, när vi fyllde 50 förra året, presentkort på en räkkryssning i Göteborgs skärgård. Men när vi skulle lösa in den i höstas, så körde de inga räkkryssningar längre och vi fick istället boka en jultur med Paddan till Jul på Liseberg. DET var jättemysigt! Fast svinkallt! Vi insåg ganska tidigt att vi hade alldeles för lite kläder på oss, så det var svårt att njuta helt och fullt av allt mys och blingbling runt omkring. Tur att det fanns värmekällor lite varstans på Liseberg.

Paddan utgick från Kungsportsplatsen med en guide som berättade om staden Göteborg. Vi åkte genom slussen, vid Posthotellet, och vi fick åka under några broar där vi låg ner på golvet för att inte slå huvudena i broarna... Det var verkligen precis att vi kom under... Jag kände vid ett tillfälle, hur bron snek precis över huvudet och hade jag rest mig någon cm så hade jag slagit i...

























Liseberg var som vanligt, helt magiskt! Miljoner lampor och massor av julmusik. Lotterier och bodar med choklad och korv och julkulor. Vi spelade på några jul och vann MASSOR..! Inte klokt, alltså! Stora chokladpaket fyllde bilen när vi sedan åkte hem igen. Lite kul faktiskt, även om det är förfärligt onödigt..!

En jättemysig helg tillsammans med mina fina ♥!

Kram på er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar