Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

26 december 2015

Gröna vägen, vecka 12

Så är vi då framme vid juluppehållet på Gröna vägen. Det är helt galet så fort tiden har gått! När jag började på GV, så kändes det fantastiskt att få möjligheten att vara med på det här i sååå många veckor... Nu är det bara några få veckor kvar och sedan ska man ut i verkligheten igen... Känns både kul och läskigt...

I veckan som gick har vi klarat av lite av varje lite inför jul. Jag gjorde klart några julgranstjärnor och så städade vi utanför stugan. Vi grävde ner lite frukt- och matrester i en bädd, vi slängde granar och granris i en hög som skulle eldas upp och vi slängde mossa och lite lingonris i grovkomposten. Vi sopade av och gjorde fint på uteplatsen.

Vi förberedde även inför julbrunchen som vi åt sista dagen innan jul. Båda grupperna förberedde olika sorters julmat som vi skulle äta uppe i torpet. Julbrunchen bestod av skinka, prinskorv, köttbullar, brysselkål, Jansson, rödkål, grönkålspaj, vörtbröd, julost, julmust, vatten och hemmagjord saft.

Båda grupperna träffades för första gången och det var trevligt att se vilka de var. Uppe på torpet hade det pyntats så fint, så det var som att kliva in i en gammaldags jul. Maten var god och sällskapet trevligt - vad mer kan man önska..?!

Ha en riktigt fin och god jul och ta hand om varandra!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar