Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

3 december 2015

Gröna vägen, vecka 9

Den här veckan blev det en kortvecka på Gröna vägen. Pga. sjukdom, ledighet och begravning fick vi en tredagarsvecka.

De tre dagarna har bestått av att tillverka julgrupper till verksamheterna som gör det möjligt för oss att få rehab på Gröna vägen. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Borås stad m.fl.

Det var riktigt roligt att tillverka de här julgrupperna, för nu var det dags att använda oss av fruktlådorna vi målade för några veckor sedan. Nät skulle sättas utmed kanterna, plast i botten och sedan i med mossa, lecakulor, jord och till slut plantorna/lökarna. Vi fick fria händer att plantera och pynta grupperna och det blev så jättefint!! Kul att få jobba fritt med materialet som finns.

Vi har även pratat stress, vad som framkallar den och vad vi kan göra åt det när vi känner att pulsen ökar lite för mycket. Vi har pratat vikten av andning och när vi kan använda oss av det vi lärt oss.

En fin, varm och rolig vecka!

Tyvärr har en av vännerna i gruppen beslutat sig för att avsluta sin rehabträning på Gröna vägen... Det blev lite för mycket för henne och hon kände att hon tog för många steg tillbaks. Klokt beslut och hon gör helt rätt i att dra i bromsen och att hon nu istället ser till att vila ordentligt. ♥

Veckans uppmaning: Försök leva livet som en gasell...
Gasellen går där på stäppen och betar i lugn och ro, ända tills det kommer ett lejon och börjar jaga dem. Då slår de på full gas för att bli av med hotet. När lejonen har fällt ett djur, så fortsätter de andra gasellerna att beta som om inget hänt. Ungefär så ska vi försöka leva livet; arbeta på i lugn och ro. När det kör ihop sig och vi får för mycket att göra så gasar vi på. När det är klart, lugnar vi ner oss igen och återgår till att arbeta i lugn och ro. Kanske lättare sagt än gjort, men man kan ju alltid försöka...

Sköt om er och hoppas ni får en härlig andra advent!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar