Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

26 februari 2015

Det artar sig!

Renoveringen av köket går så sakteliga framåt. Det har varit mycket småpill, bakom kulisserna, men nu är alla skåp uppe och det börjar äntligen likna ett kök igen!

Resan är lång! Så himla mycket längre än man kan tro... Det ska sättas upp skenor (som skåpen ska hänga på), det ska dras kablar och slangar och det ska borras och fixas hål här och hål där. Det ska dras nya avlopp och bytas isolering. Det ska gipsas och lagas och märkas ut uttag här och där. Det ska sättas tak och spacklas och spacklas och spacklas. Det ska läggas golv och fondväggen ska spikas upp. Det ska skruvas skåp och lådor. Och som vi har skruvat!! Skåp och lådor och skruv och spik och skenor och fronter och höga och låga och mellanlådor. Jisses, som vi har slitit på både hörsel och fingrar och skruvar...

























Men nu är det klart och det sitter uppe! Helt underbart! Jag går ut i köket flera gånger varje dag och bara njuter av att se det.















Taket ska spacklas en gång till och sedan ska det målas. Två av väggarna ska få ny tapet och där ska det också målas. Taklister och fotlister ska spikas fast och kakel ska sättas upp. När det är klart, kan vi hänga upp spisfläkten och täcka av alla skåp och lådor. Och när allt är avtäckt kan vi börja städa ur allt och sedan flyttar vi in i köket igen! Vårt nya kök!! Hurra!

Jag behöver väl inte skriva hur trött och utmattad jag har blivit av allt det här..?! Ni kan ju tänka er själva... Men samtidigt är det värt det. Det är ju under en begränsad tid och då får jag bara försöka rida ut stormen och se till att överleva.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar