Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

10 januari 2016

Gröna vägen, vecka 13

Med en mjukstart på det nya året, och en kortvecka dessutom, så började vi tänka på våra små vänner utomhus. Småfåglarna behöver ju lite extra fett och godsaker nu när snön är här och när kylan kryper inpå.

Vi började med att smälta kokosfett och margarin. Sedan blandade vi i hasselnötter, jordnötter, lite solrosfrön och andra små frön innan vi la röran i pappersformar. Ut på trappan och när det hade stelnat dekorerade vi fågelmaten med granris och grenar och sånt som fåglarna gillar att sitta på och gömma sig i.

Det blev jättefina skapelser och efter att vi hade hängt ut dem i en stor buske utanför stugan, så dröjde det inte mer än 30 sekunder så var det fåglar där och provsmakade.

Veckans ord är MEDKÄNSLA. Och då är det medkänsla med dig själv vi menar...
Nästan alla har medkänsla för andra människor, men glömmer/prioriterar bort sig själva. Tänk till hur DU behandlar DIG SJÄLV... Visa dig lite acceptans och var snäll mot dig själv. Försök vara fridfull i tanken och känn trygghet i ditt liv. Ja, behandla dig själv som du behandlar andra och med samma omsorg, så kommer du själv att må ännu lite bättre...

Kram ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar