Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

1 maj 2012

Hästar på torget och en dag att maja!

Idag har det varit strålande härligt väder! Solen har lyst på oss från en klarblå himmel och det har varit riktigt varmt och skönt ute. Redan vid 10-tiden var det 16,5 grader..! Härligt och väldigt mycket efterlängtat! Stora ♥ har kämpat på uppe på taket och nu är det i princip färdigt! Han har jobbat idogt på helgerna och till sent på kvällarna, och äntligen är pannor, rännor, vindskivor och plåtar på plats och idag på kvällen började han montera ner byggställningen på framsidan. Så skönt att bli av med den då!! Nu ser man lökväxterna i landet igen och till helgen kan det faktiskt bli en liten gräsklippning! Första för året, minsann!

Ja, på tal om första för året; idag har jag satt upp vår torkvinda ute på gräset och hängt ut tvätten för första gången den här säsongen! Åh, så himmelskt gott det luktar när man tar in tvätten efter att den torkat utomhus..!! Ljuvligt! Nu vill jag inte hänga någon tvätt inomhus innan till hösten!

Ballasjön















Jag har jagat kirskål idag... Suck! Jag skrev på FB att det måste vara Guds straff till mänskligheten, men då var det någon som skrev att "han där nere" förmodligen har ett finger med i spelet oxå... Ja, så måste det ju vara..! Ja, ja, just nu är det fint i landet åtminstone och jag får väl jaga den där kirskålen ett tag till, tills vi har bestämt hur vi ska göra i det där hörnet. Nu när det där gräsliga staketet är borta, så är det ju kul om det ser liiite fint ut åt grannarnas håll i allafall...

När vi var ute på förmiddagen och nitade plåt och jagade kirskål, så kom plötsligt lilla ♥ springande och ropade att hon hade hört en häst gnägga alldeles i närheten... Jag trodde att hon lurades, men helt plötsligt hörde även jag att det alldeles tydligt fanns en häst i grannskapet. Vi lyckades lokalisera hästen till torget, där det var något slags jippo för Socialdemokraterna i samhället. Vi gick fram och lilla ♥ fick ta en tur på en av hästarna och sedan gjorde vi en lov runt torget. Det var inget speciellt att kolla på, så vi drog oss hemåt istället. Det var ju trots allt hästarna som var det viktiga..!!

När vi kom hem bakade vi en paj och fixade till lite picknick-lunch, för senare på eftermiddagen var det dags att "maja". Vi körde upp till Ballasjön och njöt av en härlig stund i gröngräset. Det var till och med några hurtiga personer där uppe som badade..!! Hu, så kallt..! De hävdade att det inte var kallt, utan riktigt fräscht och skönt... Ja, ja, man får ju tro vad man vill..!

Ikväll har stora ♥ grillat några skivor älg och till det fick det bli ett glas rosévin. Gott och oerhört rogivande, så nu är det nog dax att knyta ihop säcken för dagen.

Hoppas ni har kunnat utnyttja dagen på bästa sätt och att även ni har hunnit med att maja med era nära och kära!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar