Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

6 november 2012

Hummer och kaprifol

I helgen var det full fart! Vi hann med att umgås med både kompisar och släktingar flera gånger om... I lördags drog vi mot Tjörn för att vara med på en hummerfest. Innan vi anlände hummerfesten passade vi på att besöka en av mina morbröder och hans fru i Skärhamn. Vi springer inte precis ner varandra, så det är väldigt roligt när man väl träffas! De hade byggt till en veranda på sitt hus och det var väldigt fint! Högt i taket och stora fönster ut mot det bohusländska landskapet. Vi tände levande ljus och sedan satt vi där ute och fikade och pratade. Mycket trevligt!

På kvällen var vi hos C & J med familj på hummerfest och det var inte fel det heller. Vi var några par med våra respektive barn som var med. J hade varit ute och fiskat upp några humrar som han bjöd på. Den största hummern vägde 1.6 kg..!! Fast den bjöd han inte på... Den sparas säkert till något trevligt tillfälle tillsammans med frugan!
















Vi sov över hos C & J, medan de andra åkte hem på natten. Dagen efter åt vi sen frukost och sedan var det dags att hälsa på hos nästa morbror, som även han bor på Tjörn med sin fru. Vi tog en sväng ner till Rönnäng och sedan ut på Klädesholmen innan vi åkte till Tolleby. Det är så fint ute på Tjörn! Jag har så många barndomsminnen därifrån och det var en väldigt positiv tid i mitt liv.

Hos morbror nr 2 fikade vi och pratade vi en lång stund och det var minst lika trevligt det! De berättade om huset som de köpt och som de håller på att fixa till. Ett spännande uppdrag att få det färdigt och inflyttningsklart!

Innan vi lämnade Tolleby, fick vi tiggt till oss en vildkaprifol att ta med hem... De växer så fint där ute på Tjörn och det vore ju så himla skoj om den kunde växa lika fint här hemma... Vi har grävt ner den och sedan ger det sig till våren om den trivs där den står, eller inte...

Bilden lånad från Internet
















Det har varit en fin helg - med många trevliga träffar! Hoppas det inte dröjer så länge tills nästa gång...

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar