Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

9 juni 2013

Trädgården och huset

Nu händer det grejer ute i trädgården! Irisen blommar så vackert och pionerna är sprickfärdiga... Gräset växer dessvärre också så att det knakar. Jag klippte det häromkvällen, men det ser ut att behövas klippas igen. Häcken växer och ogräset växer. Svärmbaggarna har svärmat och fåglarna kvittrar. Solen skiner och det är varmt och skönt. Svensk sommar i sin fulla prakt!

























Stora ♥ har nu kommit hem efter sin lilla fotbollstripp till Österrike. (Den matchen gick inte så bra, så den kommer jag inte skriva om här...) Han har i alla fall satt igång med altanbygget på framsidan och det blir så fint! Jag har en klar bild över hur det kommer att se ut - just nu ser det bara ut som en dansbana mitt på gräsmattan, men det finns en plan..!


















Vi (= stora ♥) håller också på att fixa till ena gaveln på huset. Panelen är bytt och nästa steg blir att måla fasaden. Det röda teglet ska bli lika vitt och fint som på fram- och baksidan. Det är väl först när det är gjort som man kan få en klar bild över hur huset kommer se ut när det är klart. När måleriet är färdigt, ska vi också sätta upp våra nya fina markiser. Nya markiser utan smuts och fågelskit. Just nu har vi hängt upp ett lakan i köksfönstret som skydd mot solen. Det fyller sin funktion men det är inte speciellt snyggt.


















Ett antal växter ute i trädgården har uppenbarligen inte klarat sig... Det ser så trist ut när det står döda växter här och där. De ska grävas upp och ersättas så småningom, men vad ska man ersätta dem med..? Hmm... Får nog fundera lite på det. Kanske dröjer det till nästa vår innan jag sätter ner något nytt. Det ska ju planteras något snabbväxande runt nya altanen också - det får väl sättas ner samtidigt.

Idag blir det lite kalas. Lilla ♥ och jag har slagit ihop våra födelsedagar, då mormor och morfar inte var hemma när vi fyllde år. Det blir lite fika ute på terrassen i eftermiddag. Hoppas vädret fortsätter vara soligt och fint då också.

Ha en fin dag och var rädda om er!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar