Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

23 februari 2014

Jobb, socialt liv och katt som skräms

Veckan som passerat har gått i jobbets tecken. Kvällar med möten och mycket att göra på dagarna. Det blir inte mycket över till socialt liv då... Det har mest bara varit god natt och sov gott, när man väl har landat hemma, känns det som.

Men igår fick vi en liten dos av socialt liv i alla fall! Då var vi hemma hos familjen Svensson och firade två som har fyllt år och en som snart ska fylla år. Vi blev bjudna på god mat och dryck och det var en riktigt trevlig kväll! Vi åt desserten framför TV:n och kollade in Melodifestivalen. Men så dåligt det var... Ingen som riktigt stack ut, men de två som gick till final var ju i alla fall minst dåliga, så det var ju rätt framröstat av svenska folket. Men, men, man får väl se det som en lördagsunderhållning och inget annat. Och man väljer ju faktiskt själv om man ska titta på det eller inte!

Jag kan förstå att det här skrämmer barnen..!!














I fredags fick jag veta att det är något nytt som sprider sig bland eleverna på skolan. Det finns en app med en pratade katt. I normala fall så härmar katten allt man säger och så kan katten göra lite annat roligt som man uppmanar den till. En kul grej! Men... nu har tydligen en man (pedofil sägs det) hackat sig in i appen och där i ögat på katten, kan man se honom och hans hem. Han hotar barnen och han säger till dem att tala om var de bor, vad de heter och en massa annat. Han tar också kort på barnen genom kattens öga. En riktigt otäck grej. Detta skrämmer naturligtvis upp en massa barn (och även deras föräldrar, så klart!). Om den här mannen har gjort något, eller om han "bara" skräms, är dock oklart. Barnen säger att han har kidnappat flera barn och gjort dem illa, men själv har jag inte lyckats hitta just den informationen någonstans. Skolan har tagit upp det här i klassen och barnen är uppmanade att inte gå in på appen, att avinstallera den om de har den i sin mobil och att prata med sina föräldrar om det. Riktigt läskigt!

Idag blir det läxläsning och sedan kommer dagen att avslutas med lite meditation hos Britta.

Ha en fin dag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar