Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

15 augusti 2014

Arbetsprov

I veckan har vi haft anställningstester på jobbet. 18 glada, men nervösa, killar och tjejer har testats på rullbandet. En åtta minuter lång plåga! Eller ett nöje - det beror på hur man ser det! Men eftersom det är jag som skriver, så blir det en enda lång plåga..!

De ska ha långärmat och långbent på sig. Utanpå detta får de ett helt larmställ; tjocka byxor och en tjock jacka. På med hjälm och luva och sedan på med ett luftpaket på ryggen, som i runda slängar väger 20 kg. På fötterna får de ha träningsskor. Redan här, när de har fått på sig allt, är JAG svettig...

De stackarna har då åtta minuters plåga (ja, plåga!) framför sig. Upp på bandet, starta bandet och sedan ska de gå i olika sorters lut på mattan under åtta minuter. Uppvärmning i två minuter (på mattan) och sedan hissas den upp i 8 graders lut. Åtta grader, tänker du, det är väl inte så mycket..?! Nä, det är det inte, om man har linne och korta shorts på sig och om man själv får bestämma farten..! Det får inte de här aspiranterna som vi testar. Det är samma hastighet hela tiden och så en massa kläder och tyngden på ryggen, på det. Och hastigheten bestäms av hur gamla de är. Ju yngre, desto snabbare går bandet!

18 personer testade vi och 13 gjorde godkänt resultat på arbetsprovet. 12 av dessa går nu vidare till ytterligare tester och därefter läkarundersökning, innan vi tar beslut om anställning.

Ja, så är det att göra anställningstest nummer ett, för att bli Räddningstjänstbrandman i Beredskap (RiB), hos oss! Är du intresserad av börja plåga dig själv i åtta minuter, för att sedan kanske få ett riktigt roligt, tungt och hårt arbete? Hör av dig!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar