Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

26 augusti 2014

Middag med blött avslut

I lördags var det återigen dags för våra härliga och roliga tjejmiddagar. Åtta glada tjejer är vi som träffas fyra gånger om året hemma hos varann. Vi turas om att fixa fördrink och snacks, förrätt, varmrätt och dessert.

Denna gången var vi hemma hos Maggan. Jag och Britt-Marie hade fått på vår lott att fixa dessert och vi valde att göra en rawtårta med hallon. Supersmaskigt men ganska mäktig.

Fördrinken var "Cosmopolitan" och till det fick vi spansk skinka, som torkats ytterligare i ugnen, samt cashewnötter. Till förrätt blev det Gazpacho med hembakt bröd. Till varmrätt serverades det fläskfilé med klyftpotatis, grönsaker och Tzatziki och till dessert blev det då vår rawtårta.





















Mycket gott alltihop och en lagom mängd av maten också. Man blir inte så proppmätt som man blev "förr", när det skulle serveras knökfulla tallrikar. Nu väljer man själv hur mycket eller lite man vill ha och det är ju tacksamt!

Stämningen var högt i tak och det var många skratt och mycket prat. En härlig blandning av folk, helt enkelt!

I slutet av kvällen kom vi att prata om ALS och IceBucketChallenge och en av tjejerna berättade att hennes pappa hade gått bort i den hemska sjukdomen för ett antal år sedan. Så gripande och ledsamt att höra henne berätta om det... Jag visade SÄRF's IceBucketChallenge och föreslog att vi själva också skulle göra en egen... Två av tjejerna hade redan åkt hem och två backade, så till slut var vi tre tjejer som bestämde oss för att göra utmaningen och sedan utmana i vår tur.

Sagt och gjort; en hink med kallt vatten och isbitar (inte så många dock, då vi var tvungna att dela det som fanns mellan oss) och sedan ner i badkaret, för ute var det mörkt och Maggan ville så klart inte ha vattnet någon annanstans i lgh..! Hugaligen så kallt det blev! Men vi gjorde det och det filmades också. Är du vän med oss på Facebook, kan du se utmaningen där. För att utmaningen ska vara komplett, ska man naturligtvis även skänka en peng till Hjärnfonden.

En mycket trevlig och rolig kväll som fick ett väldigt blött slut...

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar