Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

14 oktober 2015

Smakresan

I fredags var stora ♥ och jag på Åhaga för att njuta av Smakresan, som denna gången gick till Spanien.

Det var mycket folk, men inte fullsatt. Några ströplatser fanns här och där. Vi fick bra platser i utkanten av rummet och nära ytterdörren. Lite lugnare där, kändes det som...

Vi fick välkomstbubbel när vi kom och sedan rasslade det på. Bengt "Ettan" Johansson, känd från BT, pratade viner med oss och kocken Marco Qadroni berättade om maten. De är mycket kunniga båda två, och det blev en hel del roligheter under kvällen.

Tapas till förrätt. Lufttorkad skinka, baconlindade dadlar, bläckfisktentakler med rökt paprika och tomater samt pinnmusslor. Till detta serverades två sorters sherry. Jag är verkligen ingen fan av sherry, så jag ställde glasen åt sidan och sippade på välkomstbubblet istället...

Nästa rätt var Gazpacho Andaluz. En kall grönsakssoppa med gurka, paprika och krutonger till. Vinet vi fick, var ett rosébubbelvin.

Efter det fick vi Rape a la marinera; marulk med skaldjur och vitvinssås med saffran. Ett vitt vin serverades till det.

Sedan fick vi Perdiz con chocolate; Rapphöna med "chokladsås" och grönsaker. Ja, inte sån chokladsås som man har på glass förståss..! Utan en sås gjord på kalvfond, fond på skrovet från rapphönan och sedan hade de i Valhronachoklad i det. Mycket gott! Ett rött vin serverades till, men det kändes som ett "huvudvärksvin" så det ställdes åt sidan och jag njöt istället av bubbelvinet och det vita vinet, som jag hade sparat lite på...

Ternasco al horno; dilamm med saltbakad kanariepotatis och en mojosås (tomat- och paprikasås). Till det ett rött vin, som var bättre än det förra, men ändå ingen riktig favorit.

Avslutningsvis fick vi Crema Catalana med ett glas sherry. Skillnaden på Creme brulee och Crema Catalana är att i den senare använder man apelsinskal. Mycket gott!

En toppenkväll med god mat, gott vin och trevligt sällskap! Magen var full av allt det goda, men ändå kändes det väldigt behagligt.

Detta var den andra smakresan som vi har varit på tillsammans och det är ett jättetrevligt koncept. Kan verkligen rekommenderas om man gillar mat och vin.

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar