Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

3 oktober 2015

Praliner i långa rader

Idag har jag varit i Göteborg, på Choklad- och lakritsfestivalen på Ullevi, för att provsmaka lite av varje.

Oj, oj, oj... Där fanns det praliner, kan man säga..! Praliner i långa rader och i stora högar... Och i varje monter fick man provsmaka. En här och en där och en här och en där... Till slut stod magen åt alla håll och vi kände att det nog var läge med lite "riktig" mat. Ner i katakomberna, under Ullevi, och så lite kringelikrokar hit och dit och där fanns en "restaurang". Eller ja, restaurang var ju synd att kalla det. Matställe är kanske mer korrekt. Betongväggar och lysrör i taket. Några bord och stolar och en bänk där man fick beställa maten. Inte helt mysigt, men det funkade.

Nåja, det blev lite mat i alla fall och sedan var vi redo att kasta oss ut i provsmakandets förtrollade värld igen. Lakrits, glögg, bröd, ost, korv, olja, pepparkakor, kex, marmelad, juice, glass, kaffe, te, varm choklad, kall choklad, kakao, vin, likör, snaps och en massa annat smått och gott.

Efter några timmar var hjärnan trött och kroppen började fyllas av betong. Då var det lagom att runda av och dra sig hemåt. Nöjda och glada och sådär lagom sockerstinna ser vi fram emot nästa år - då är det dags att ta en ny runda tror jag, minsann...

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar