Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

20 april 2011

Djurparken

Jag var med lilla ♥ i Borås Djurpark igår. Det var soligt och varmt och skönt och en perfekt dag för att strosa omkring i parken. Vi hade picnic med oss; det är ju så mysigt att sitta ute och äta!

Jag hade bestämt att inte rusa igenom, utan lilla ♥ skulle få bestämma takten. Vi satte oss och åt lunch nästan direkt när vi kommit in. Det fanns ett ledigt bord uppe vid savannen/elefant- och giraffhuset och där satte vi oss. Vi hade en stor struts som stod strax bredvid oss och stirrade på oss när vi åt... Man kände sig nästan lite iakttagen och om den hade kunna flyga så tror jag att den hade kommit upp och delat lunchen med oss!

Vi tittade på zebror, elefanter, strutsar, giraffer och en liten giraffbebis, bufflar och lite andra djur som gick där på savannen. Vi gick vidare till aporna och där såg vi flera små apbebisar som hängde på sina mammors magar. Vi kollade in lejonen - men där ville inte lilla ♥ stanna - hon tyckte nog att det var lite läskigt, för hon drog mig i armen. Vi såg tigrar som låg och sov och vi försökte se vargarna och björnarna, men lyckades inte se nån av dem. Sälarna kråmade sig i sjön och pingvinerna hoppade och simmade i solen. En älg gick där och betade och bland smådjuren sprang det fullt av barn. Vi gick ju naturligtvis in där oxå och det skulle klappas och gosas och hållas på... När alla djuren hade fått sin uppmärksamhet var det dax att fika lite. Det gjorde vi strax intill en balansbana som var väldigt rolig att klättra och balansera på. Efter fikat var det en liten tur till smådjuren igen och när alla hade fått en liten klapp kunde vi åka hem igen.

Vi hade en jättemysig dag tillsammans och lilla ♥ var supernöjd!
Jag kan avslöja att vi somnade gott, båda två, på kvällen..!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar