Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

29 augusti 2011

Helgens händelser

Helgen som gick har varit full av olika aktiviteter av olika slag.
I fredags fick jag äntligen planterat det sista prydnadsgräset utanför entrén. Det var jobbigt, men nu är det klart! Den delen av trädgården i allafall...

I lördags var lilla ♥ på ridskolan på förmiddagen. Det var lite oroligt i stallet, för precis när de ställt upp för att lämna stallet, så blev det  helt mörkt ute, regnet fullkomligt öste ner och sedan kom åskan... Det var till och med så att hästarna reagerade i sina spiltor och börjada bajsa allihop på samma gång... Väl uppe i ridhuset så fick vi kollat in den nya ridfröken och jag måste säga att vi saknar Lovisa... Det blir säkert bra med tiden, men inledningen blev inte bra...

När vi kom hem från ridskolan, var det dax att börja förbereda sig inför den STORA festen som skulle gå av stapeln samma kväll. Bästa vännen och hennes man skulle fira 100 år med en hejdundrande fest. Närmare 50 gäster i ett stort tält ute på deras tomt i Espevik. När vi kom dit, öste regnet fortfarande ner och folket hukade sig under tältduken eller under takuthängen... Supertråkigt väder, men det fick ju gå ändå! På med stövlarna och festhumöret, bara!! Vi blev bjudna på en helt underbar buffé med allt man kan tänka sig och vi fick en supersmaskig kakbuffé till kaffet. Runda och trinna rullade vi mellan tältet och huset och bara hämtade mer och mer att äta och dricka... De hade ställt upp en släpkärra utanför tältet med öl, vin, vatten, dricka mm och det var bara att hämta vad man ville ha...
















Under tidiga kvällen gick en trollkarl runt och trollade för oss och lite senare gjorde han en show som var mycket uppskattad. Han lurade oss så det stod härliga till..! Man begriper ju inte hur de gör, alltså!! Under kvällen fick alla dessutom en uppgift att utföra. I alla våra placeringskort fanns frågor om var och en och alla skulle gå runt och försöka få svar på så många frågor som möjligt. De som hade flest rätt fick senare finfina priser. Stora ♥ och jag kammade hem första priset tillsammans med mödrarna till de båda jubilarerna. Vi fick med oss en superfin tavla (som en av jubilarnerna har målat) och ett tält hem..!





















Mätta och goa körde vi hem mitt i natten, så när vi äntligen landade här hemma var det inte så svårt att somna... Lilla ♥ sov hos mormor och morfar så vi fick lite extra sovmorgon på söndagen. Skönt!

Vädret igår var ju faktiskt ganska hyffsat, så vi fick rullat ihop alla pressenningar som legat här utanför, jag skrapade fönster och stora ♥ började lägga ytterligare en mur i trädgården. Vi hann oxå till Lerum för att köpa ett bord som stora ♥ ska ha i sitt whiskeyrum så småningom.

Vi har haft en superbra helg! Ja, det är klart; vädret kunde ju varit betydligt bättre, men man får bara göra det bästa av det, så ska vi nog överleva det oxå... Det kunde ju varit värre!

Ha en bra vecka och ta hand om varandra!

Kram

2 kommentarer:

  1. Det var en cool tavla,vem kan ha gjort den tro.så snyggt det blir med trädgården.snygg mur men fattar inte åt vilket håll den är.Ni har väl inte rött hus eller.
    Mona

    SvaraRadera
  2. Javisst är tavlan snygg?! Vi vann den på en tävling hemma hos en känd konstnär i Espevik! :)
    Vårt hus är rött på gavlarna... Än så länge... Muren är på ena kortsidan - inte den mot garaget.

    SvaraRadera