Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

1 oktober 2012

Shopping och gröna kaniner

I helgen har det varit full fart - som vanligt! Här ligger vi inte på latsidan precis... Inte hela tiden i allafall..!

I lördags var jag på tjejträff med kvinnfolket från Varberg. Vi skulle göra en "Västgötashopping". De började i Varberg, körde upp till Kinna och sedan mot Hyssna, där jag mötte upp. Vi tittade in på "Blommigt och prickigt" och jisses vilken mysig affär! Dit kommer jag åka fler gånger! Helt klart! Tre våningar med kläder och mysig heminredning i en salig blandning... Jag köpte årets första julklapp där! En helt perfekt julklapp till lilla ♥...

Vi fikade en snabbfika och sedan drog vi vidare mot Hällingsjö och "Stjärnboden". Där var det sådär, faktiskt... Inte riktigt så att jag kände att pengarna brände i fickan precis... Däremot finns det en liten mysig affär ute på gården, som jag gärna kikar in i när vi är där. Just nu kommer jag inte ihåg vad den heter, men den har hög mysfaktor! Klara i Hällingsjö åkte vi till Bollebygd där vi besökte "Fröken Emma och lilla jag". De har, liksom Stjärnboden, nya ägare och det är inte riktigt vad det har varit. Nu är det dyrt och man hittar inte riktigt något som lockar längre. Ägarna är dessutom riktiga tjötmostrar. De pratar oavbrutet och det klarar inte jag av. Kan undra hur länge den affären finns kvar... Lite synd, faktiskt...

Asch, ni är förmodligen inte alls intresserade av vilka affärer vi var inne i, så jag sammanfattar det här och nu; Blommigt & prickigt, Stjärnboden, Fröken Emma och lilla jag, Nedergården, Hemma hos oss och som avslutning; Knallerian. Alla som var med handlade något och vi var nöjda och glada när vi var klara! Så..! Över till nästa händelse!

I söndags åkte vi till Liseberg, tillsammans med familjen Svensson. Vädret var helt okej - några enstaka skurar föll på oss, men i det stora hela var det godkänt. Barnen fick varsitt åkpass och kunde åka hur mycket de ville. Och det gjorde de! Vi kom dit vid 12-tiden och åkte inte hem innan vid halv sex-tiden. Nöjda och glada summerade vi dagen: Rabalder två gånger, hoppande grodorna en gång, cykelhelikoptern en gång, Slänggungorna en gång, flygande elefanterna en gång, Kållerado tre gånger (och ja, de blev jätteblöta så det tog vi i slutet av dagen..!), Lisebergsbanan två gånger och Balder två gånger! Lilla ♥ hade premiär på Balder i år. Hon ville verkligen testa och var ganska kaxig när vi gick dit. Men på väg upp för trapporna och vagnarna körde rakt över huvdena på oss, så veknade hon. När vi satt fast i vagnarna och var på väg upp för första backen, så var hon nära att börja gråta... Så dags då... Men när väl första backen var avklarad så skrek hon av förtjusning resten av turen. När vagnen hade stannat ropade hon; "- Åh, så roligt! Jag vill åka en gång till!!!" Det är mammas tös det!! Jag älskar att åka Balder - det är den enda åkattraktionen där man skrattar och skriker samtidigt! Helt hejdlöst roligt!

Ja, även den dagen tog slut och innan lilla ♥ sa god natt, så fick hon mig att lova, att vi skulle åka Balder fler gånger och nästa gång skulle vi inte "bara" åka två gånger..!!

Nästa helg stänger Liseberg och sedan ser vi fram emot en kall dag/kväll på Jul på Liseberg i december.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar