Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

3 september 2015

Sand, salt och varma bad

I helgen var stora ♥ och jag i Falkenberg, på Strandbaden, för att känna på deras spa. Vi fick ett bra bidrag i julas och efter lite komplettering blev det en övernattning samt några timmar på spaavdelningen.

Oj, vilket hotell! Vilket läge och vilken utsikt!! När vi kom in på rummet, blev jag helt lyrisk! En stor säng med sänghimmel samt en helt bedårande utsikt över stranden, havet och en lång brygga/pir. Vilken energi och vilket lugn..!


















Vi beställde varsitt glas bubbel och satte oss på uteserveringen, vid havet och bara njöt! Solen sken och det var riktigt varmt och skönt! Två kända ansikten stannade till och hejade och det var så roligt att se dessa personer som jag inte träffat på länge.

























Lite gott att äta i restaurangen på kvällen, med en magisk solnedgång utanför fönstret. Himlen var helt röd när solen gick ner...

Dagen efter var det dags för spa. Oj, så fint! De hade en eldrelax, där man låg på stora breda bäddar som var placerade i en halvcirkel runt en enorm öppen spis. Dämpad belysning och riktigt god värme. De hade även en lång och grund pool, med varmt och skönt vatten. Stora fönster med utsikt mot havet och uteplatsen. Där låg vi och flöt runt en stund innan det var dags för själva spa-ritualen.



















Först välkomnades vi med varsitt glas bubbel/äppeljuice och en varm handduk. Sedan fick vi göra fotbad, inpackning i ansiktet och in i ångbastu, skrubba kroppen med is och in i en aromabastu. En bassäng med varmt vatten där vi bara låg en stund. Efter det skulle vi göra en Hamam-tvätt. Vi la oss på marmorbänkarna och så fick "partnern" hälla tvålbubblor på kroppen och sedan skrubba med en vante på hela kroppen. Dusch och sedan in i en bastu där vi skulle smeta in oss med lera över hela kroppen. Efter en stund fick vi duscha igen och sedan in i "torken". Där skulle vi smörja in kroppen med rosenolja och sedan bara sitta där och torka. När det var klart, var spastunden över och de som ville kunde gå till eldrelaxen eller den varma poolen, med utsikt mot havet.

























Vi kände dock att tiden hade gått lite för fort, så vi avslutade det hela och började köra hemåt istället.

En fantastiskt bra hotell- & spaupplevelse! Tack för det!!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar