Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

16 maj 2011

Upp i ottan!

Oj, oj, oj, vilken helg! Full fart från i fredags morse tills igår kväll... Jag trodde att helgerna var till för att vila upp sig..!! Men i själva verket är det nog så att man ska hinna göra så mycket som möjligt och så koncentrerat som man bara hinner på dessa två futtiga dagars ledighet man har..!!

I fredags var lilla ♥ och jag i Varberg. Vi gjorde ett besök på ögonmottagningen och sedan körde vi ner till havet och satte oss utmed strandpromenaden och åt lunch tillsammans. Eller ja... Strandpromenaden och strandpromenaden... Vi satt i bilen, strax intill strandpromenaden. Det var ju svinkallt och det småregnade lite... Vi gluttade lite på bilrutan så att havsdoften kunde nå våra trånande näsor ändå! Det luktade hav och tång och den lukten kände jag att jag har saknat! Fiskmåsarna skrek så där lagom som de gör vid havet och man kunde höra havet brusa och slå mot klipporna... Lite tillbakalängtan fick jag allt där i bilen!

När vi båda var mätta och nöjda så körde vi till Borås, där lilla ♥ provade ut ett par nya glasögon! Det ska bli så roligt att se henne med dem när de är klara - för de var supersnygga på henne!! Lite tuffare, men ändå väldigt snygga!

På kvällen hade vi fredagsmys med god mat och "Så ska det låta".

I lördags väckte lilla ♥ mig vid 05-tiden... Zzzz... Jag fattar inte hur hon kan vara så ruskigt pigg när det är helg och vi äntligen har chans att sova lite längre... Jag fick ner henne i sängen igen och kunde somna om en liten stund. Vi fick ju ändå gå upp hyffsat tidigt för det var ridskoledagen!! Hon räknar ner dagarna varje dag tills det är dax för ridskola igen. "Mamma! Idag är det bara fem dagar kvar!" "Mamma! Idag är det bara fyra dagar kvar!" "Mamma! Idag är det bara tre dagar kvar!".......... Suck! Vad ska det bli av denna lilla hästdyrkare?! Hon är sååå himla lycklig när hon kommer till stallet och om hon får ha sin älskade favorithäst Gabriel så är lyckan total! I lördags fick de rida utomhus i en hage och det var ju jättespännande! Hästarna dök ner i gräset för att smaska det saftiga och gröna gräset, så fort det gavs möjlighet. Det gällde att hålla hårt i tyglarna...

Efter ridskolan åkte vi hem för att städa lite och på eftermiddagen körde vi till Tjörn för att vara med på ett 45-årskalas! Det var supertrevliga människor och jättegod mat! Kvällen avslutades med att alla kvinnorna satte sig i soffhörnet och hejade på Eric Saade i Eurovision Song Contest. Vi klappade händerna och skrek så fort han fick några poäng. Man kände sig nästan som en tonåring igen... Killarna satt runt bordet och drack whiskey... Tänk så olika vi är..! De vände på huvudet och tittade frågande på oss när vi skrek som  högst... Jätteskoj att det till slut gick så himla bra för Eric Saade - det är han verkligen värd!! Grattis till en hedrande tredjeplats!!

Jag körde hem på natten - vi brukar turas om att köra och just i lördags var det min "tur" att göra det. Jag var supertrött eftersom lilla ♥ väckt mig i ottan, men det var bara att ladda med vatten och godis och se till att hålla sig mellan vägmarkeringarna. Det var kris ett tag, men då väckte jag stora ♥ så han kunde prata lite med mig... Puh!

Igår sov vi ganska länge och sedan var det dax att förbereda för besöket som skulle komma hit och hälsa på! Två pigga och glada vänner från Varberg! Vi käkade lunch och pratade i flera timmar och det kändes precis som "förr" när vi hade våra träffar... Hoppas det kan bli av snart igen och att de då inte behöver köra hem på kvällen, utan att vi kan få ännu mer tid tillsammans!

Kvällen avslutades i soffan med Mästarnas mästare och sedan två perioder ishockey. Därefter klarade inte mina ögon att hålla sig öppna nåt mer, så det var bara att gå en trappa upp och knoppa in för natten...

Idag började jag jobba 05:45... Gissa vem som var trött..??

Men summa summarum: helgen har varit toppen, men alldeles för kort! Jag hade behövt två dagar till att bara vila upp mig på! Men det kommer ju snart en helg till... Ja, just det! Den är redan bokad - både lördag och söndag... Men helgen efter det, kanske... Eller inte... Semestern i allafall!! När den nu blir! Vi ska ha möte på jobbet ikväll och då får vi reda på våra sommarledigheter... Jag håller tummen att jag får det jag har önskat!

Ta hand om varandra!

Kram

Lite kryddväxter på vår terass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar